Kola, asitli ve şekerli bir içecek olmaktadır. İnsanlar tarafından sevilerek tüketilen kolanın sanılanın aksine sivilce oluşumuna bir etkisi bulunmamaktadır.
Cilt sorunlarına neden olur. Her gün kola içmek cildi sigara kadar etkilemekte ve zamanla ciltte kırışıklıklar oluşmaktadır. Her gün kola içmek, cildi sigara içmek kadar eta kilemekte. Gazlı içecek tüketimi zamanla ciltte kırışıklıklara neden oluyor.
Kola sivilce yaparmı sorusu da bu merak edilen konuların içinde yer alıyor. Gazlı içecekler akneye sebep olmaz. Amerikan Dermatoloji Akademisi gazlı içeceklerle akne ilişkisinin gerçeği yansıtmadığını, akne oluşumuna sıklıkla beslenme ve hormonal değişiklerin sebep olduğunu belirtmiştir.
Rafine şekerler vücudun kan şekeri seviyesini yükseltmesiyle yağ üretimini arttırır buda gözeneklerin tıkanmasıyla sivilce oluşumunu tetikler. Şekerli içecek ve diğer tatlı yiyecekler bağışıklık sistemini etkiler, bağışıklık sistemimiz zayıfladıkça da sivilce oluşumu artar.
İlgili 45 soru bulundu
Eğer vücut çok miktarda sebum üretiyorsa (cildimizi nemli tutan yağ), ölü deri hücreleri gözeneklerin içine sıkışabilir ve beyaz ya da siyah noktalara neden olabilir. Ciltte yaşayan bakteriler de gözenek içinde sıkışıp kalır, iltihaplı sivilcelerin çıkmasına neden olur.
Muz sivilce yapar mı diye merak eden birçok kişi de bulunuyor. Muz, sağlık açısından hiçbir zaman tehdit unsuru olan bir yiyecek değildir ve bununla birlikte sivilce yapmaz.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir
Bunun nedeni ise kuru cildin yağ üretimini artırması ve artan yağ üretiminin de sivilce oluşumuna neden olabilmesidir8.
Günümüzde hayvansal gıdaların birçoğunda et üretimini arttırmak için büyüme hormonu kullanılıyor. Bu yüzden hormonlu et ürünleri tüketildiğinde vücutta hormon dengesizliği gibi problemler ortaya çıkıyor. Hormon dengesizliği ise sivilceye yol açıyor.
Yetişkinlerde sivilce oluşumu hormon dengesizliğinden kaynaklanabilir. Menopoz, bebek beklemek, hormon ilaçları kullanmak, sağlıksız beslenmek, kişisel hijyene özen göstermemek gibi etkenler sivilceleri tetikleyebilir. Yetişkinlik dönemindeki sivilcelerin düzelmesi için dermokozmetik ürünlerden yardım alabilirsiniz.
Kızlarda 12 yaşından sonra başlayıp 16-17 yaşlarına kadar devam ediyor. Kadınlarda 25 yaşına kadar olan akneyi (sivilceyi) normal kabul ediyoruz. Kadınlarda 25 yaş sonrası akneyi post-adolesan akne olarak tanımlıyoruz. Erkeklerde ergenlik sivilceleri 14-15'li yaşlarda ortaya çıkıp 17-18'li yaşlarda bitiyor.
Kola, asitli ve şekerli bir içecek olmaktadır. İnsanlar tarafından sevilerek tüketilen kolanın sanılanın aksine sivilce oluşumuna bir etkisi bulunmamaktadır.
Ayrıca gazlı içecekler, egzamaya, kuru cilde ve akneye neden oluyor. Kötü kolestrolü arttıran kola ve benzeri gazlı içecekler, kalp krizi riskini de arttırıyor.Her gün 1 kutu kola içmek yüksek kan basıncına neden olarak kalp krizini tetikliyor. Ayrıca kola içenlerde tip 2 diyabet geliştirme riski artıyor.
İçtiğiniz kolanın miktarını azalttığınızda baş ağrısı, sinirlilik, yorgunluk veya hatta depresyon yaşayabilirsiniz. Kola, içerisindeki şeker miktarı nedeniyle şişmanlatır. Bunun yanında bağışıklık ve kalsiyum eksikliği nedeniyle eklem ve kemikler üzerindeki baskıyı arttırır.
Bir bardak kolada bulunan şeker miktarı vücunuzun ihtiyacından 100 kattan fazla ve bir bardak kola bir paket sıgarayla aynı oranda vücudunuza zarar verir. Her gün içeceğiniz 2 litre kola ile ömrünüz en az 30 sene kısalır.
gereksiz yere pek çok kişinin kafasını meşgul eden soru cümlesi. masturbasyon sivilce yapmaz.
Oluşumuna göre sivilceler (akneler) 6 çeşittir.
Cildiniz mutlaka yumuşamış olmalı. Bunun için ılık suyla yüzünüzü yıkayabilir veya sivilcenize sıcak havlu kompresi yapabilirsiniz. Ancak tabii ki bunlara gerek yok, sivilce sıkmak için cildin en yumuşak olduğu anı, banyo sonrasını bekleyebilirsiniz.
Sivilce oluşumunu en fazla artıran gıdalar ve yiyecekler şunlardır; - Yoğun Yağ İçeriğine Sahip Besinler: Özellikle patates kızartması, kızarmış tavuk ve diğer fastfood ürünleri. - Yoğun Yağ Asitleri Barındıran Kuruyemişler: Ceviz, badem, gazlı ve asitli içecekler. - Yoğun Miktarda Şeker Olan Ürünler: Şekerlemeler.
Akne ya da diğer adıyla sivilce, ciltteki yağ bezleri ve kıl köklerinde meydana gelir. Sivilcenin (aknenin) oluşumunu en kısa şekilde anlatmak gerekirse, ciltteki gözenekler, derinin altındaki folikül adı verilen kanalların dışa açılan ağız kısmıdır. Bu kanallara, yağlı bir sıvı olan sebumu üreten yağ bezleri bağlanır.
Çene: Çenede çıkan sivilceler bağırsak ile bağlantılıdır. Sütlü ve yağlı gıdalardan uzak durun. Alt yanak: Ağız ve dişlerle bağlantılıdır.
Rafine şeker dışında beyaz ekmek, pizza hamuru ve diğer beyaz unlu mamüller, bisküvi-kraker, mısır gevreği (corn flakes) gibi gıdalar da yüksek glisemik indekse sahiptir ve bunun gibi gıdaların fazla tüketilmesi akneyi artırma potansiyeline sahiptir.
Yastık kılıfınızı sık sık değiştirmezseniz ölü hücreler, bakteriler ve yağ hızla birikerek sivilce oluşumuna neden olabilir. Bunun yerine yastık kılıfınızı 7-10 günde bir değiştirmeyi unutmayın.
Patates kızartması Sivilcesiz bir cilde sahip olmak için uzak durmanız gereken besinler arasında elbette patates kızartması da yer alıyor. Kızartılarak tüketilen patates kızartması sivilce oluşumunu tetikliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri