– Cilde sürülen kolonya cildin tahriş olmasına, matlaşmasına ve kurumasına neden olabilir. – Güneşe çıkmadan önce yüzünüze sürdüğünüz kolonya lekelenmelere neden olabilir. – Dezenfekte olarak kullandığımız kolonya yerine su kullanmak daha hijyenik bir seçim olabilir.
Sirke, kolonya, ıslak mendil, el ya da yüzey dezenfektanları ve tentürdiyot gibi ürünlerin yüz derisine teması ellerde olduğu gibi yüzde de kurumaya, kızarıklığa ve hatta egzamaya neden olabilir. Bu da koronavirüsün hasarlı deriden bulaşmasını kolaylaştırıp ciddi bir risk oluşturmaktadır” dedi. Dr. Öğr.
Kolonya, içerisinde bulunan alkol nedeniyle ferahlık sağlar. Özellikle sıcak yaz günlerinde, ferahlamak için insanlar kolonya kullanır. Bu noktada kolonya yüze sürülür mü sorusu aklına takılmış olabilir. Göz ve çevresi ile temas ettirilmediği sürece, yüze kolonya sürmenin bir zararı olmadığını söyleyebiliriz.
4- Lekelere neden olabilir: Yaz günlerinde dışarı çıkmadan önce yüze kolonya sürmek cilt lekelerine neden olabilir. Özellikle hassas bir cilde sahip olan kişiler yüzüne kolonya sürmemelidir.
Kolonya ile temizlik olmaz. Kolonya cildi kurutur, özellikle hassas ciltlerde terleme olmasını engeller ve ciltte bakterilere karşı savunma mekanizmalarının çalışmasını önler. Bu nedenle kolonya yerine su ve sabunu tercih etmeliyiz.
İlgili 18 soru bulundu
Alkollü makyaj temizleyiciler, kolonyalar, parfümler ve tıraş sonrası losyonlar sürüldükten hemen sonra güneşe çıkmak da kalıcı lekelere zemin hazırlıyor. Günel, "Yazın serinlemek amacıyla yüzüne ve boynuna limon kolonyası sürenlerde, güneşin de etkisiyle kızıl kahverengi lekeler oluşuyor.
– Cilde sürülen kolonya cildin tahriş olmasına, matlaşmasına ve kurumasına neden olabilir. – Güneşe çıkmadan önce yüzünüze sürdüğünüz kolonya lekelenmelere neden olabilir. – Dezenfekte olarak kullandığımız kolonya yerine su kullanmak daha hijyenik bir seçim olabilir.
Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar.
Kolonyaların sakinleştirici yönlerinin olduğu bilinmektedir ve sinirli, üzgün veya kızgın olunduğunda kolonya sürmek ya da hafifçe koklamak iyi gelecektir. Türk kültüründe oldukça yaygın olan kolonyanın bir diğer faydası da özellikle baygınlık geçiren kişiler üstünde ayıltıcı bir etkisinin olmasıdır.
Kolonya asidik bazlı içerikler içeren bir sıvıdır. Kolonya içeriğinde bulunan limondan dolayı deri çantalar zararlı çıkabilir. Limon sitrik asit içerdiği için yağlı bir leke bırakır. Bu lekenin düzgün bir biçimde çıkabilmesi için beyaz ispirto kullanılmalıdır.
Vücudu ve cildi toksinlerden arındırarak rahatlayıcı bir etki yaratır. İçerisinde bulunan silisyum sayesinde cildi güçlendirerek gözenekleri sıkılaştırır. Yüz bölgesine pamuğa sürülerek uygulandığında temizleyici olarak kullanılabilir. Yağ yakıcı etkisinin yanı sıra temizleyici etkisi ile cildi kirlerden arındırır.
kolonyadaki etil alkol anhidrotik(bölgeyi kurutucu susuz bırakıcı etki) yapıyor ,böyle bir özelliği var etil alkolün,bu kurutucu etkiyle belli süreliğine kıl kök hücrele faaliyetini engelliyor olabilir,ama kökten yok etmez,sadece büyümesinde bi gecikme görülebilir oda çok yüksek ihtimal değil..
Bu ürünlerin sık kullanımdan kaynaklı cilt kuruluğu problemi oluşabilmektedir. Kolonya içeriğinde kullanılan etil alkol, deionize su ve esans gibi bileşenlerin yanı sıra cilt nemlendirici etkisi olan bileşenlerle bakım etkisi ve cildi koruma etkisi sağlanabilir.
3. Kolonya Nerelere Sürülmez? Kolonya genellikle cilt temizliği ve ferahlama amacıyla kullanılan bir üründür, ancak bazı durumlarda bazı bölgelere sürülmemesi daha uygundur. Kolonya göz çevresine sürülmemelidir. Alkol içeriği ve diğer bileşenler, gözlerde tahrişe neden olabilir ve rahatsızlık hissi yaratabilir.
Cilde sürüldükten sonra içerisinde bulunan alkolün hızla buharlaşması ve bu sırada buharlaşan alkol moleküllerinin çevrelerinden ısı çekmesi nedeniyle kullanan kişiye bir serinlik verir ve genelde ferahlamak için kullanılır. Bunun dışında keskin kokusu sebebi ile ayıltıcı özelliği vardır.
Kolonya Neden Ferahlatır
Kolonyanın ferahlatıcı özelliği, cilde sürüldükten sonra içeriğinde bulunan alkolün hızlı bir biçimde buharlaşması ve alkol moleküllerinin etrafındaki ısının çekilmesiyle doğan serinlik hissinden dolayıdır.
Kolonya, ıslak mendil, alkol ve sabun gibi deriyi kurutan ürünleri çok sık kullanmamak gerekli. Çünkü bunlar egzamayı tetikliyor. Derinin nemli olması dış etkenlere karşı önemli bir koruyucudur.
Saçtaki nem dengesini bozarak kurumasına sebep olur. Saçlar matlaşır ve canlılığını yitirir. Ayrıca saç diplerinde kepeklenmeye ve alerjiye sebep olabilir. Saç diplerini güçsüzleştirir ve saç dökülmesine sebep olur.
Kaşıntının olduğu bölgeye parfüm, kolonya gibi alkol içerikli maddelerin temas etmemesi, sivrisinek ısırıklarının lekeye dönüşmemesi bakımından önemlidir.
Bu noktada sivilcenin ne zaman patlamaya hazır olduğu, patlatmanın nasıl güvenli hale getirilmesi gerektiği ve en az zarar nasıl oluşur konularına değinerek patlatma işlemi yapılmalıdır. Ucu beyaz sivilceleri patlatabilirsiniz.
Kolonyanın zararları sık kullanımda ortaya çıkıyor, tek seferde dökülen kolonya saçlarınızda beyazlamaya yol açmayacaktır. Yine de saçlarınızı derinlemesine arındıracak bir şampuanla bolca yıkamanızı, saçlarınızı kolonyadan arındırmanızı öneririm.
Hiçbir kozmetik ürün gıda olarak tüketilemez" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Özyaral sahte kolonyanın mide bulantısı ve kusma yarattığına dikkat çekerek, "Sahte kolonya mide bulantısı ve kusma, baş dönmesi yaratır.
yüzde mikro çizikler oluşturduğu için traş sonrası alkol içeren birşey sürmek yüze ve deriye zararlıdır. uzun vadade cildin erken yaşlanmasına neden olur. ayrıca birde kuruluk yapar pul pul olur beyazlaşır ten.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri