Kolonya şişede sıvı bir maddedir. Ama bir yere döküldüğünde buharlaşır ve gaz haline geçer.
Kolonya bir şişe içinde bulunduğunda sıvı olmakla birlikte dökülünce hemen buharlaşarak gaz hale geçebilmektedir.
Kolonya alkol ve suyun çözünmesiyle ortaya çıkmış olan bir çözeltidir. Kolonyanın içerisindeki karışımların tümü eşit bir dağılım gösterdiği için kolonya homojen bir özellik taşımaktadır. Kolonya alkol ve suyun birleşerek oluştuğu bir çözeltidir. Bundan dolayı da homojen bir karışım olarak kabul görmektedir.
Kolonya, etil alkol, su ve limon, çiçek veya tütün esansı gibi hoş koku veren maddelerin karışımından oluşan bir tür parfüm.
Ayrıca kolonya ve parfüm gibi maddeler sıkıştırıldığı zaman sıvı halden gaz haline geçer.
İlgili 16 soru bulundu
Etanol renksiz, hafif hoş kokulu ve yanıcı bir sıvıdır. Alkollü içeceklerde kullanılan tek alkol türüdür. Ayrıca çözücü olarak kullanılır.
Parfüm sıvıdır. Şişede de sıvı çıkıncada da sıvıdır.Parfümü elinize sıkın kolonya gibi olduğunu görürsünüz ve kokusu yayılır.Deodorant ise şişede sıvı ama çıkınca gazdır. Tüp içindeki gaz gibi . Parfüm ile deodorant karıştırılmamalı.
Kolonya homojen bir karışımdır.
Kolonya bir karışım olmasına rağmen baktığınız zaman onu oluşturan maddeleri görmeniz mümkün değildir. Homojen şekilde dağılmışlardır ve tek bir madde gibi görünürler dolayısıyla Kolonya homojen bir karışım olarak karşımıza çıkar.
Su, etil alkol, limon, tütün veya çiçek gibi farklı esanslardan meydana gelen kolonya, yüksek oranda alkol içermesi nedeniyle bakterileri ve virüsleri öldüren bir sıvıdır. Alkol ve suyun karışımından oluşan bir çözelti olduğu için heterojen değil, homojendir.
Bunlar hiçbir konsantrasyonda hava veya oksijen ile yanmazlar. Bunlara örnek olarak; Hava • Azot (N2) • Helyum (He) ve diğer asal gazlar {Neon (Ne), Argon (Ar), Kripton (Kr), Kisinon (Xe), Radon (Rn) , • Karbondioksit (CO2), Kükürtdioksit (SO2) verilebilir.
Kolonya ve parfüm şişedeyken sıvı hâlde bulunur.
Çevremizdeki maddelerin çoğu karışım hâlindedir. Reçel, hava, toprak, kolonya gibi maddeler karışımlara örnek olarak verilebilir.
Doğrulanmış Cevap. →Kolonya bir çözeltidir. Homojen Karışımdır.
Öncelikle sıvı madde nedir bunların öğrenirim. Sıvı madde: Kolonya, süt, benzin, zeytinyağı, mazot ve meyve suyu gibi maddelere sıvı madde denir.
Gazoz ise su ve karbondioksitin birleştiği yani sıvı ve gaz ile oluşan bir karışımdır. Bu karışım homojen özelliği göstermektedir çünkü maddeler karışım içerisinde homojen yani eşit bir dağılım göstermektedir.
- Sıvı maddeler katı maddelere göre daha düzensizdir. - Sıvıların tanecikleri yer değiştirebilir. - Sıvıların tanecikleri birbirine temas halindedir. - Su, süt, zeytinyağı vb. gibi maddeler sıvı maddelere örnektir.
Hiçbir kozmetik ürün gıda olarak tüketilemez" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Özyaral sahte kolonyanın mide bulantısı ve kusma yarattığına dikkat çekerek, "Sahte kolonya mide bulantısı ve kusma, baş dönmesi yaratır.
Kolonyaya tuz atarsanız;
Kolonyanın içerisinde bir miktar tuz konulduğunda, içeriğindeki alkol sıfırlanır. Bilimsel olarak; etil alkol tuz ile reaksiyona girerek sodyum etilat tuzu, klor iyonu ve hidrojen gazı oluşmaktadır. Gaz ile birlikte alkol de uçup gider.
Bugünlerde cildimizin sıkça temas ettiği sabun 11 pH değeri, kolonya ise 2.5 pH değeriyle cildin koruyucu tabakasına zarar verebiliyor.
Cevap: Alkolden kolonya yapımı fiziksel değişimdir.
Kolonya sıvı sıvı bir karışımdır.
Örneğin kil suda dağılmasıyla kolloidal çözelti oluşur dolayısıyla kolonya kolloid karışım değildir.
Kolonyadaki alkol, suda çöznürü. Fakat, kolonyadaki bulunan başka bir madde olan limonen (limon aroması) suda çözünmez. Bu nedenle kolonya ve su karışınca rakı gibi beyaz olur ortaya çıkan karışım. O beyazlık limonendir.
LPG basınç altında sıvılaştırılmış bir gaz olduğu ve kaynama noktası yaklaşık 0°C olduğu için oda sıcaklığında gaz fazında bulunur.
Deodorantı kıyafetlerinizin üzerine sıkmayın. Direkt koltuk altına uygulamalısınız. Ne zaman: Duştan hemen sonra koltuk altına sıkılabilir.
Deodorant kıyafet üzerine uygulanır mı? Bu uygulamadan kesinlikle kaçınmanı öneririz. Deodorantını direkt olarak temiz koltuk altlarına uygulamalısın. Kıyafet üzerine uygulamak, leke bırakmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri