Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Özellikle karbonat ile koltuk altı beyazlatma en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Limon, salatalık ve patates gibi yöntemler, peeling ve lazer de beyazlatma işleminde tercih edilen yöntemlerden bazıları. Çoğu yöntem hassas ciltli ve alerjik durumu olan kişiler haricinde herkes tarafından evde kolayca uygulanabilir.
Koltuk altı kararması genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, estetik olarak rahatsız edici bulunan durumlarda, cilt beyazlatıcı kremler, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler kullanılabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Elma Suyu Masajı: Yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. Bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır. Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır.
Vazelini koltuk altı kararması için kesin bir çözüm olarak görmek doğru değildir. Cildiniz kuruysa ve kararma bu sebeple oluşuyorsa size yardımcı olabilir. Vazelini uygulamadan önce cildinizin temiz olması önemlidir.
Patatesi ince ince dilimleyerek bir dilimini koltuk altınıza uygulayın. 10 dakika yaptığınız bu uygulamadan sonra koltuk altınızı durulayın. Limon: Koltuk altı kararması limon ile de giderilebilir. Tıpkı patates uygulamasında olduğu gibi, yuvarlak dilimlediğiniz limonu koltuk altı bölgenize uygulayın.
Çeşitli sebepler ile ortaya çıkabilen koltuk altı kararmasının nedenleri arasında bazı ilaçların kullanımı, kanser, şeker hastalığı, hormonal rahatsızlıklar ve genetik aktarım sayılabilir. Ayrıca akantozis nigrikans hastalığının bir bulgusu da olabilir.
Tıraş jeli kullanın
Yüzey alanı küçük olsa ve tıraş olmak için tıraş bıçağının birkaç hareketi yeterli olsa da koltuk altlarının hassas olduğunu unutmayın. Tahrişi önlemek adına nemi korumak ve bıçağın cildinizde daha kolay kaymasını sağlamak için tıraş jeli kullanın.
Koltuk Altı Kararmasında Klinik Yöntemler
Kimyasal peeling ile deri yüzeyini soyarak bir tedavi yöntemi uygulanması mümkündür. Bir diğer yöntem olarak yağ lazer ile peeling mevcuttur. Fraksiyonel karbondioksit lazer ile de koltuk altı renginin açılması ve daha beyaz olması mümkündür.
Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz. Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Özellikle yaz aylarında çok görülen ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz.
3. Elma sirkesi
Elma sirkesi bakteri oluşumunu ve kötü koku oluşumunu engellediği gibi kararan koltuk altlarını beyazlatmada da oldukça etkili bir ürün. Kararan bölgeleri sirkeyle ovun ve 15 dakika beklettikten sonra durulayın.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Burada kişilerin kullanabileceği yağlar arasında zeytinyağı, kastor yağı, çay ağacı yağı, shea yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, karite yağı yer alır. Bu doğal yağlar ile koltuk altı bölgesine 2 ya da 3 dakika masaj uygulaması yapılabilir.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Diz, dirsek ve koltuk altlarınızı beyazlatmak istiyorsanız sorunlu bölgelere limon suyu ve karbonat sürün. Ardından dairesel hareketlerle ovalayın.Bu uygulamayı her gün düzenli olarak tekrar ettiğinizde kısa sürede koltuk altı bölgenizdeki renk farklılığını görebilirsiniz.
Veet'in istenmeyen tüylerinizden kolayca kurtulmanızı sağlayan tüm ürünleri gibi tüy dökücü krem formülleri de ten renginizde kararmaya neden olmaz. Tüy alma sonrası oluşan ten rengindeki koyulaşmalar, aslında cildin tahrişe karşı gösterdiği bir reaksiyondur.
Elma Sirkesi
Banyodan önce bir miktar elma sirkesine batırdığınız pamuğu koltuk altlarınıza sürüp 2-3 dakika bekletin. Daha sonra banyoda güzelce durulayın. Böylece gün boyu ter kokusundan uzak durabilirsiniz.
Ağda ve epilasyon sonrası açık duruma gelen ter bezi uçları, roll-on ve deodorant gibi kimyasallara maruz kaldığında ve koltuk altı kılları alındıktan sonra uygulanan kimyasallar sebebiyle de koltuk altı bölgesi kararabilir.
Nasıl kullanacağız derseniz, bir limonu alın ve ortadan ikiye kesin. Taze taze kestiğiniz bu limonla hafifçe sıkıp suyunu çıkararak cildinizi ovun. Beyazlamasını istediğiniz bölgelere bu limonla hafifçe ovalayarak masaj yaptıktan sonra bu şekilde en az 30 dakika bekleyin.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Limon kuruduktan sonra koltuk altınızı pudralayabilirsiniz. Limon uygulamasından sonra pudra ile koltuk altı beyazlatma işleminin etkisi maksimuma çıkar. Koltuk altı beyazlatmada limonun ferahlatıcı etkisini çok seveceksiniz!
Koltuk altlarınızı ılık su ile temizleyin. Koltuk altınızı kuruladıktan sonra limon suyu sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra talk pudrası sürün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri