Koltuk altı kokusuna neden olan durumlardan biri tüylenme olduğu için, bunu gidermeye önem vermelisiniz. Tüyler, kötü kokuya sebebiyet veren bakterilerin koltuk altına tutunmasına neden olur. Bu yüzden de terleme hızını artırır ve normalden daha çok kötü koku oluşmasına yol açar.
Kötü koku oluşumu yalnızca bakterilerden değil, ter sıvısıyla birlikte vücuttan dışarı atılan proteinli maddeler ve lipitlerden de kaynaklanabilir. Eğer terleyen bölgede tüy oluşumu bulunuyorsa, bu durumda kötü koku oluşumu daha da artabilir. Bunun sebebi ise bakterilerin tüylere tutunarak kötü kokuyu artırmasıdır.
Aslında kokusuz olan ter, kıyafetlerin ıslak kalması, birbirine sürtünmesi ve ısınma sonucunda kısa sürede kötü kokular yayılmasına neden olabilir. Bu gibi durumlarda daha da can sıkıcı hale gelebilir. Ter bezleri vücudun çoğunu kaplasa da genellikle avuçlarda, ayak tabanlarında ve koltuk altlarında daha fazla bulunur.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Uzun ve sık tüyler, bakterilerin koltuk altınızda barınmasını kolaylaştırdığından koku oluşumunu arttırabilir. Tüyleri uzaklaştırdığınızda, koku oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Ne var ki, yapılan araştırmalara göre kadınların %75'i haftada iki kez jilet kullanırken %33'ü koltuk altı derisini kesiyor.
İlgili 25 soru bulundu
Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir? En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Bir kaseye elma sirkesi dökün ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırarak koltuk altınıza uygulayın. Bu, cildin pH'ını azaltacak, böylece koltuk altı kokusunu ortadan kaldıracaktır. Alternatif olarak, su ve elma sirkesini bir sprey şişesine doldurup karıştırarak kendize doğal deodorant yapın.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir. Bazı sağlık problemlerinde vücut farklı bir koku yayabilir.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
corneumda maserasyon neden olmakta. Obezitede terleme daha yoğundur. Bu etkenler ile bu ortamda çoğalan “diptheroid bacteria” ise bromhidrosise neden olmaktadır. Koltuk altı kokusunda beslenme düzeni(sarımsak ve soğan gibi), ilaçlar(vitamin B12 vb( ve toksik maddeler(arsenik gibi) bromhidrosise neden olmaktadır.
Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Fakat sık terleme problemi yaşayan kişiler günlük kullandıkları ter kokusu önleyici roll on ile ter kokusuna çözüm bulabilirler.
Hindistan cevizi yağı vücudumuz için doğal bir deodoranttır. Kötü kokmanızı engeller ve vücut kokunuzu güzelleştirir. Her sabah, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ağzınıza koyun ve 10 dakika kadar bekledikten sonra çıkartın, dişlerinizi fırçalayın. Her sabah yapmaya özen gösterin.
Vajinada kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat edilmelidir. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması gerekmektedir. Pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı, sentetik çamaşırlar giyilmemelidir. Vajinadaki kötü kokuyu bastırmak amacıyla deodorant gibi kozmetik ürünler kullanılmamalıdır.
Narenciye tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz o koku vücudunuza işler. Meyve tüketen biri değilseniz, içeceğinize biraz limon sıkmayı düşünebilirsiniz.
Koltuk altı kılı aşırı terletir,koku yapar,gelmiş geçmiş en büyük yalanlardan biridir belki de.Koltuk altı kıllarını kesince terleme ve buna bağlı olarak koku artıyor aslında.
Genellikle 11-12 yaşlarında başlaması beklenen, fakat son yıllarda beslenme ve çevresel faktörlerin bozulmasıyla daha küçük yaşlarda görülen ergenlik dönemindeki cilt değişikliklerine değinen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr.
Koltuk altlarını her yöne doğru tıraş edin
En iyi sonucu elde etmek için, kolunuzu başınızın üzerine doğru kaldırın, tıraş bıçağını hafifçe bastırın ve gerekiyorsa aşağı, yana ve yukarı olmak üzere her yönde kısa hareketlerle nazikçe tıraş edin.
Bölgesel Terleme: Bölgesel terlemede tedavi yöntemi ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere değişiklik göstermektedir. Koltuk altı, ayak terlemesi, el ve yüz bölgelerinde ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne başvurulmalı.
Roll on deodorantlar, sadece ter kokusunu engellemek ile kalmaz; aynı zamanda terli bölgede bakterilerin oluşmasına da engel olur. Bakteriler ile savaşır ve gelişmesini önler. Böylelikle kötü koku daha uzun süre engellenebilir. Bu yüzden sadece yaz aylarında değil her zaman roll on deodorantları kullanmak gerekir.
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Roll on ürünleri sadece ter oluşumunu en aza indirerek ter kokusunu ortadan kaldırmaz. Aynı zamanda koltuk altı bölgesinde bakteri oluşumuna engel olur.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Köri, sarımsak, baharatlı biber, Brüksel lahanası, brokoli ve soğan gibi güçlü kokulu yiyecekler daha keskin bir terlemeye neden olabilir. Alkolün bile terinizin kokusu üzerinde etkisi olabilir.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri