Okurken inanılmaz gelecek ama mutfakta kullandığınız 2 malzeme, limon ve elma sirkesi ter kokusunu kesinlikle engelliyor. Uygulama yöntemi ise çok basit: Birkaç damla limonu veya elma sirkesini koltukaltınıza sürün. Terleseniz de ortalama sekiz saat koku hissetmeyeceksiniz.
SİRKE Vücutta terleme en çok koltuk altında meydana gelir. Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır. Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyebilir veya duş sonrası yumuşak bir havlu ile koltuk altına sürebilirsiniz.
SİRKELİ SU
Sirke, cildi düzleştirici ve tüyleri yumuşatıcı özelliklere sahiptir. Bunun için bir bardak sıcak suyun içine bir yemek kaşığı sirke koyarak karıştırabilir ve bu karışımı istenmeyen tüylerin bulunduğu bölgeye uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika beklettikten sonra tüyleri nazikçe sünger yardımıyla silin.
3. Elma sirkesi
Elma sirkesi bakteri oluşumunu ve kötü koku oluşumunu engellediği gibi kararan koltuk altlarını beyazlatmada da oldukça etkili bir ürün. Kararan bölgeleri sirkeyle ovun ve 15 dakika beklettikten sonra durulayın.
İlgili 30 soru bulundu
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
3. Cilt Lekelerine ve Cilt Beyazlatmaya Karşı Etkilidir
Yine düzenli kullanımda etkisini gösteren bir başka nokta ise lekeler ve cilt beyazlatma işlemi. Güneş lekelerine iyi geldiği bilinen elma sirkesi, cildi beyazlatmada da gösterdiği üstün performans ile kalpleri fethediyor.
Yanma hissettiğinizde anında cildinizi temizlemelisiniz. Pamuk yardımı ile sürdüyseniz 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Yüzünüzü sirke ile yıkadıysanız yine 5-6 dakika yeterli olacaktır.
Normalde insan teri neredeyse hiç koku molekülü içermez. İnsanda iki çeşit ter bezi vardır bunlardan bir tanesinin ürettiği terin içinde protein bulunur, koku bu proteinleri yıkan bakteriler tarafından üretilir. Yani terlediğimizde etrafımıza yaydığımız ter kokusunun kaynağı bakterilerdir.
Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar. Koltuk altı terlemesine çözüm için pamuklu, keten ve nem emici karışımlar gibi bol, nefes alabilen kumaşlar giyinin.
Her türlü temizlikte kullanılan sirke, koltuk temizliğinde de oldukça güçlüdür.
Başarılı bir temizleyici olan karbonatı koltuk altına ve diğer terleyen bölgelerinize sürdüğünüzde kötü kokuya neden olan bakteriler etkisini yitirir. Benzer şekilde doğal bir şifa maddesi olan elma sirkesini de ter kokusunu gidermek amacıyla kullanabilirsiniz.
Her şeyi temizleyebilen iksir: Beyaz sirke
Sirke, ev temizliğinin her alanında karşımıza çıkıyor. Halı ve koltuk temizliği de bu alanlardan. Koltuk temizliği için, sıcak suyu ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bir bez yardımıyla kirli bölgeleri bu karışımı kullanarak silin.
Hem Antiseptik Hem Temizleyici: Sirke
İçerisinde asitli bileşenler taşıyan sirke de kötü kokuları yok etmek için oldukça uygundur. Ev temizliğinde sıkça tercih edilen sirkeyi kötü kokularınızı gidermek için de kullanabilirsiniz. Dilediğiniz sirke türünü tercih edebilirsiniz ancak beyaz sirke en ideali olacaktır.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
- Sirkeli su içmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi yağ yakılmasını da sağlıyor. - Güçlü bir antioksidan olan sirkeli su vücutta detoks etkisi yaratır. - Su ile seyreltilerek içilen sirke mide rahatsızlıklarını önler. - Düzenli sirkeli su içildiği takdirde bağırsak hareketleri de düzenlenir.
Sirkeyi bereketlendir. Zira sirke benden önceki peygamberlerin de katığı idi. İçinde sirke bulunan ev, katık sıkıntısı çekmez" buyurmuştur (İ. Mâce et'ime Hadis 3318) .
Allah'u Teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz." (İ. Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır. Hadis-i Şerifde de buyrulduğu üzere sirke sağlık konusunda faydalı olduğu gibi temizliktede kullanılır.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Dr. Yegane K. Özcan, “Tıpta hiperhidroz olarak geçen aşırı terlemeye karşı doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Başta elma sirkesi olmak üzere, papatya, ısırganotu, ve ada çayıyla hazırlanan bitkisel karışımlar terleme soruna çözüm olabilir” dedi.
Mısır nişastası: Mısır nişastası eski dönemlerden beri bebek pudrasının gördüğü işlevlerin bir alternatifidir. El dezenfektanı: Zor durumda kaldığınızda ve ter kokusu hissettiğinizdde terlediğiniz bölgelere dezenfektan uygulayarak bakterileri öldürebilir ve kokudan geçici olarak kurtulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri