Kombi çalışıyor ama petekler ısınmıyorsa kalorifer tesisatında su kaçağı ihtimali vardır. Su kaçağının olduğu yer ufaksa, kombiye konulan özel bir ilaçla bu su kaçağı kendiliğinden tamir edilir.
Kalorifer peteklerinin ısınmamasının birkaç farklı nedeni olabilir. Petekler ısınmıyorsa; kombi pompasının yetersiz gelmesi, tesisat borularının ters bağlanmış olması, peteklerde hava olması, petek içinde tıkanıklık olması veya tesisat borularında tıkanıklık olması gibi sorunlardan kaynaklanır.
Pompanın gücü yeterli değil ise uzakta olan peteğe ısı gitmez ve ısınmaz. Ana hat borusu yeterli kalınlıkta değilse uzakta olan peteğe su gitmeyebilir. Bu sebeple de petekte ısınmama sorunu meydana gelir. Rejlaj ayarı bozuldu ise kombiye ısı gitmez ve petekler ısınmaz.
Peteklerin ısıtmaması kirlenme nedeniyle olursa petek temizliği yapılması gerekir. Eğer peteklerin altında biriken çamurlaşma varsa bunun cihaz ve ilaçla temizlenmesi gerekir. Peteklerde hava varsa fazla havanın alınması sorunu çözümler. Peteklerin havasını yanda bulunan purjör tapasından alabilirsiniz.
Peteğinizin tıkalı olup olmadığını teyit etmek için motor kaputunuzu açarak kalorifer sistemine giriş ve çıkış hortumlarını bularak hortum sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hortumların birisi sıcak, diğeri soğuk ise bu durum, kalorifer peteğinde ısıtılan suyun petekten dışarıya verilemediği anlamına gelir.
İlgili 40 soru bulundu
Üst vananın rekorunu gevşeterek hava alabilirsiniz. Böylece döküm peteklerde hava alma işlemi gerçekleştirilir. Unutulmaması gereken bir nokta da; hava alma işleminde üst vana kapatılır, alt vana açık bırakılır.
Yerden ısıtma sistemlerinde tıkalı kalorifer borusunu açmak için, kolektörün olduğu kısma kammak petek temizleme makinası bağlanır. Kolektörün sıcak su kısmına tesisat temizleme makinesi bağlanır. Soğuk su kısmı en yakın gider borusuna aktarılır. Kammak petek yıkama makinası çalıştırılır.
Bu sorun genellikle termostatla ilgilidir. Termostat hasarlı olduğu için otomatik algılama yanlıştır ve araca dönüşümlü olarak sıcak ve soğuk hava üflenir. Termostatın değiştirilmesi bu sorunu çözebilir. Eğer sorun termostat ile alakalı değilse radyatörde bir sorun olabilir.
Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.
Kesinlikle peteğin dönüş yapmıyordur. Cihazdan gelen sıcak su peteğin içinden çıkamadığı için ısınmıyordur. Evet bazen sıfır petek te üretimden dolayı tıkanmış olabilir. Su geçiş noktaları kapalı olursa sıcak su dönüş yapamayacağı için peteğiniz ısınmaz.
Kombide petek işareti yanıp sönüyor bu bir arıza mıdır? Hayır kombinizin ekranında petek işaretinin yanıp sönmesi bir arıza değildir. #Kombi nizin kış modunda olduğunu göstermektedir.
Üç petekten az kullanılır ise pompa sürekli devir daim yapmak zorunda kalır. Bu durumda parçanın ömrü kısalabilir ya da hasar görüp arızalanabilir. Bu nedenle daire içinde en az 3 petek kullanmanız tavsiye edilir.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Eğer kombi basıncı düşük olduğu için ısınma sorunu yaşıyorsanız, kombinin altında bulunan su takviye musluğunu açmanız gerekiyor. Su takviye musluğu şebeke suyuna bağlı olup basıncı ideal seviyeye çıkarmanızı sağlayabilir. Bar göstergesi 1,5 olduğunda musluğu kapatarak sorununuzu çözebilirsiniz.
Peteklerin pürjör vanası, pürjör anahtarı ya da düz tornavida yardımı ile çeyrek tur kadar çevrilir. Petek havası alma, pürjör vanasının çeyrek tur çevrilmesi ile gerçekleştirilir. Peteğin içinde hava varsa, çeyrek tur çevirdiğinizde pürjör vanası gevşeyecektir ve peteğin içindeki hava çıkacaktır.
Reglaj Ayarı Gerekli Mi? Evet reglaj ayarı uzaktaki peteklerin daha verimli ısınması için yapılması gereken bir işlemdir bu işlem Kombi ve benzeri cihazlarla ısınan ve son petek ısınmıyor şikayeti olan tüm ev ve iş yerleri bu ayarı yapmalıdır.
Hava biriken kalorifer kendini hemen belli eder. Eğer kaloriferin yarısı sıcak yarısı soğuk ise, o zaman kalorifer havasının alınma vakti gelmiş demektir. Hava alma işlemini kaloriferler çok ısınmadan yapmanız yanma ihtimalini azaltır çünkü hava çıkışı sırasında sıcak su çıkışı da olabilir.
Bu vanalar genellikle alt ve üst vana olmak üzere ayrılmaktadırlar. Kalorifer peteklerinde bulunan alt vana, petekten çıkan suyu kontrol eder. Üst vana ise peteğe giren sıcak su vanasıdır. Ancak bu vanalar her zaman alt ve üstte bulunmayabilir.
Sistem içerisinde suda bulunan kir partikülleri, pasla (demir oksit) birleşir. Bu pas, radyatörlerin, boruların ve lehimli bağlantıların içinden gelir. Bu nedenle, sistem ne kadar eski olursa, bir miktar siyah su birikmesi olasılığı o kadar yüksektir. Kir ve pas, yapışkan bir sıvı ortaya çıkarır.
Hararet göstergesini takip edin 80 derecenin üzerine çıkıyor mu. Çıkmıyor ise termostat bozuk, değişecek 50 - 60 Tl yenisi 87 derece. Termostat sağlam ise ve musluğun içindeki parçayı çıkartmış olmanıza rağmen kalorifer ısıtmıyorsa petek tıkalı.
Kalorifer peteğinde bulunan su soğur ve bu şekilde sahip olduğu ısıyı odada bulunan havaya aktararak ortamın ısınmasını sağlar. Suyun sistemde sirkülasyonu esnasında kalorifer peteğine sürekli sıcak su girişi olur ve petekten su çıkışı olur. Peteğe giren su petekte bulunan suya göre nispeten sıcaktır.
Antifiriz de belki kalorifer tesisatı için bir ilaç olabilir ancak zararı yararından daha fazla ise böyle bir ilaç kullanılamaz. Zararlarına gelince birincisi antifiriz kimyasal yapısı itibari ile kombinizde arızaya sebep olur.
Petek Temizliği Yaptırmam Gerektiğini Nasıl Anlarım? 1 - Daha önce ısındığınız halde zamana ve kullanıma bağlı olarak, peteklerin altı ısınmıyor üstü ısıtıyor ise yada peteğin her tarafı eşit aynı ısıtmıyorsa temizlenme zamanı gelmiştir.
Hastalıkların artmasına ve daha ağır seyretmesine neden olan hava kuruluğuna karşı, alınabilen en uygun ve pratik tedbir, petek üzeri nemlendirici kullanılmasıdır. Kalorifer üzerine asılarak içine su doldurulan bu ürün, cilt kuruluğu gibi nemsiz ortamların neden olduğu sorunlarında önüne geçer.
Aracınızda ısıtmayan kaloriferin en başta gelen sebebi tıkanan kalorifer peteğidir. Kalorifer peteği tıkandığında aracın motoru tarafından ısıtılan sıcak su peteğin içinde gezemez ve aracınızın kaloriferi ısıtmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri