Kombiler gerekli çalışma koşulları sağlandığında reset gerektirmez, ancak arıza durumunda reset gerektirir. Arıza durumunda adım adım yapılması gerekenler: Kombinin elektrik beslemesinin açık olduğu ve kombiye enerji ulaştığını kontrol edilmeli. Kombinin gaz vanası açık ve tesisatta gaz akışı olduğundan emin olunmalı.
Öncelikle kombinin bulunduğu yerde doğal gaz /yanık kokusu alınıyorsa ya da su akıntı fark edildiyse asla reset yapılmamalı. Böyle bir durumda gaz ve su vanaları kapatılmalı ve ortam havalandırılmalı. Ardından elektrik şalteri kapatılarak ön emniyet sağlanmalı ve Baymak Yetkili Servis çağrılmalı.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Bosch kombi resetleme işlemi son derece basittir. Kullandığınız kombi cihazının üzerinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa 3 saniye basmalısınız. Bir kere basmaya ve 3 saniye basılı tutmaya özen gösterilmelidir.
Genellikle kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir.
Kombilerde yüksek basınçlı su buharı olmadığından patlama ihtimalleri çok düşüktür. Basınçlı kaplar, içerisindeki buharın yüksek basıncına dayanamadığı için patlar. Yani içinde yüksek sıcaklıkta ve basınçta buhar yani gaz olmayan kaplarda patlama olma ihtimali son derece düşüktür.
Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Eğer kombi arızası ile ilgili kiracının kusurlu olduğu tespit edilirse; bu kez oluşacak masraflar kiracı tarafından karşılanmalıdır.
Tank içerisinde azot gazı yetersiz olduğunda bar göstergesinde yükselme olur ve cihaz su akıtır. Su basıncındaki azalma kombinin arızaya geçmesine sebep olabilir. Kombi cihazların genleşme tankların içerisinde bulunan azot gazı miktarı ortalama 2 ila 3 yıl içerisinde kullanımda dolayı kayıba uğrar.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Kombinin elektrik bağlantılarındaki fiş bağlama hatalarından ötürü arızaya geçme durumu görülebilir. Ateşleme kartında problem olduğu taktirde arızaya geçer. Kombinin ana kartında yaşanan teknik bir problemden ötürü kısa süre içerisinde cihazın bu alanda bakımının yapılması gerekebilir.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
Genellikle, kombinin ömrü 10-15 yıl arasında olabilir ve düzenli olarak bakım yaptırılması sayesinde kombinin ömrü daha da uzatılabilir.
Kombi bakımı kaç yılda bir yapılır? Kombi bakımı en az yılda bir kez yapılmalıdır. Soğuk kış günlerinde kombinizi verimli bir şekilde kullanabilmek için bakımlarınızı Mayıs ile Temmuz ayları arasında yaptırmanız önerilir.
Kombilerin basınç seviyesi 1,5 bar seviyesinde olmaktadır. Kombi bar düşmesi cihazın bakımsız kaldığı durumlarda genleşme tankındaki havanın eksilmesi ile olur. Bu gibi durumlarda uzman bir teknik servis genleşme tankına hava basar. Eşanjör kireçlendiğinde bar düşer.
Akıllı telefona reset atma işlemi, cihaz içerisinde bulunan tüm verilerin sıfırlanması anlamına gelmektedir. Reset atma işlem adımları ise genel olarak şu şekilde belirtilmektedir; Öncelikle reset atılacak akıllı telefon içerisinde kullanıcının silinmesini istemediği verilerin yedeklemesi gerekir.
Fabrika verilerine sıfırlama işlemi verilerinizi telefondan siler. Google Hesabınızda saklanan veriler geri yüklenebilirken, tüm uygulamaların yüklemesi ve bu uygulamalara ait veriler kaldırılır.
Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı. Kombinin tekrar normal çalıştığından emin olunmalı. Aşırı gürültü veya koku gibi olumsuzluklarda kombinin elektrik beslemesi ve gaz vanası kapatılmalı ve Baymak Yetkili Servisi çağırılmalı.
Kombi Elektrik Fişini Kombi Kullanılmadığında Kapatmak.
Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Eğer ki termostatik vana yoksa radyatörün sağ tarafında yer alan ikinci vanayı bulup daha fazla dönmeyene kadar saat yönünde çevirerek de petekleri kapatabilirsiniz. Termostatik petek vanaları kadran 0'ı gösterecek şekilde saat yönünde döndürülerek kapatılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri