Airfel Kombi E4 Hatası – Kalorifer devresi su basıncı yetersiz.
Kombi tesisatınızdaki suyun basınç için yetersiz olduğunu belirten bu arıza kodu karşısında kombinize su basmak ve basıncı yükseltmeniz gerekmektedir.
Yazıcı yazdırma sırasında kağıt beslemeyi durduruyor ve kontrol panelinde değişimli olarak E ve 4 görünüyor ve Hata simgesi , Kağıt Hatası simgesi ve Mürekkep Uyarısı ışığı yanıp sönüyor. Bu durum yazıcının içerisine kağıt sıkışmış olabileceğini gösterir.
Kombide alev olup olmaması durumunu kontrol eden bir elektrot mevcuttur. Bu elektrottan sinyal alınmaması halinde E4 arıza kodu ortaya çıkacaktır. Gaz devresinde de sorun olabilir. 0850 220 2114 - 0312 244 82 55 numaralı telefon aranarak servis talep edilebilir.
E4 Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensöründeki arızalarda bu kod ekranda belirir. Kombi kendini donmaya karşı korumak için bu arıza kodunu verir. Bu arıza kodu ekranda belirdiğinde kombi kapatılarak servisin gelmesi beklenmelidir.
İlgili 37 soru bulundu
E04: Diğer toksik olmayan guatr.
F4 Arıza Kodu Alev Yok Arızası
Vanalar açık kombinize gaz geliyor ise açma-kapama düğmesine basarak cihazı kapatın birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Sorunun devam ediyorsa sırasıyla anakart dahil olmak üzere gaz valfi veya elektrotlarda sorun olabilir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı. Kombinin tekrar normal çalıştığından emin olunmalı. Aşırı gürültü veya koku gibi olumsuzluklarda kombinin elektrik beslemesi ve gaz vanası kapatılmalı ve Baymak Yetkili Servisi çağırılmalı.
F4 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almasında Arıza Yaşandığını Gösteren Hata Uyarısıdır. Yani Kombi Ateşleme Yaptıktan Sonra Alev Almıyor ve devreye Girmiyor. Gaz Gurubunda, İyonizasyonda, Elektrotlar da Sorun Olabilir. Çözümü için lütfen 444 55 47 servis ile irtibata geçiniz.
E4 hata kodu (üstten bakıldığında h3 olarak da görülebilir), Philips SpeedPro Max Kablosuz Elektrikli Süpürgenizin döner fırçasının tıkalı olduğunu gösterir. Bu sorunu gidermek için lütfen kablosuz elektrikli süpürgenizi kapatın, döner fırçayı kontrol edin ve kıl, tüy, kir veya toz gibi maddeleri temizleyin.
Baymak kombi E5 hatası, kombinin ateşleme sırasında gaz valfinin açılmaması sonucu ortaya çıkan bir hatadır. Bu hata, gaz valfinin arızalı veya tıkalı olması, ateşleme elektrodundaki arızalardan kaynaklanan kirlilik veya elektriksel sorunlar gibi birçok nedenden kaynaklanabilir.
Kontrol panelinde bir E4 hatası görüntülenir ve Devam ışığı yanıp söner. Not: Kağıt sıkışmaları doğru veya yanlış olabilir. Yazıcı, herhangi bir kağıt sıkışması olmadığı halde kağıt sıkışması mesajı verebilir.
Kombinin su basıncı 0.4 barın altına düştüğünde, ısıtma sistemi düzgün çalışmayabilir. Bu nedenle, su basıncının 1 ile 1,4 bar arasında olması gerektiği unutulmamalıdır. İdeal su basıncı değeri ise 1,2 bardır.
Bosch arıza kodları arasında yer alan Bosch kombi ea arızası, kombinizde meydana gelen bir alev algılanmaması sorunudur. Kombi kontrol panelinde, Bosch kombi ea işaretini gördüğünüz durumda öncelikli olarak gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Buderus kombi 4c arızasının çözümü için, öncelikle kombinizin üzerinde yer alan kontrol paneli üzerinden su basıncını kontrol edebilirsiniz. Kombi su basıncında ideal aralık 1,2 – 1,5 bar arasıdır. Eğer kombinizin su basıncı 1 bar altında görünüyorsa, kombinize su basarak basıncı artırabilirsiniz.
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder. E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir. E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Baymak kombinizin panelinde R harfi ya da reset yazan bir tuş bulunması gerekmektedir. Bu tuşlardan biri var ise tuşa 3 saniye basılı tutmanız gerekmektedir. Böylelikle cihazınızı resetlemiş olacaksınız.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Kombiler birçok farklı sebepten dolayı çalışmayı durdurur. Özellikle arıza durumuna geçtiği zaman kombi resetleme işlemi gerçekleştirilir. Bu doğrultuda kombinin arıza durumundan çıkarılıp yeniden çalışır hale gelebilmesi için, cihazın kapatılıp tekrar açılması ve çalışması anlamına gelmektedir.
Eca confeo plus kombi panelinde açma kapama on – off düğmesinin hemen üzerinde yer alan R ( Reset ) düğmesi eca kombi arızası durumunda kırmızı yanar. Kombiyi resetlemek için “R” tuşuna bir kez basmanız yeterlidir. Resetleme işleminden sonra kombiniz resetlenip yeniden açılacaktır.
Bu nedenle herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için ECA ürünleriyle ilgili ilinin bölgelerinde her türlü servis ve bakım taleplerinizi 444 0 322 numaralı ECA Çağrı Merkezi telefon numarasından 7 gün 24 saat iletebileceğiniz bilginize rica ederiz.
F4 Arızası: Ateşleme denemesi olmasına rağmen alev olmaması sorunudur. >>> Bu gibi arızalarla karşılaştığınız zaman öncelikle kombinize gaz geldiğinden emin olun. Gaz gelmesine rağmen arıza devam ediyorsa cihazınızı resetleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri