Kombide basınç yani “BAR” değerinin ortalaması 1.5'tir. Eğer basınç değeri 2'nin üzerindeyse yüksek basınç sorunu ortaya çıkar. Bu durumda, cihaz ortalama basıncın üzerinden çalıştığı için fazla basıncı tahliye etmek isteyecektir. Bu tahliye sırasında da kombi su akıtma problemi ortaya çıkar.
Kombideki su basıncının ortalama 1.5 bar olması tavsiye edilmektedir. Eğer bu basınç 1 barın altına düşerse kaloriferlere yeterli miktarda su gitmez ve ısı azalır. Ancak bu basınç 1.5 barın çok üstünde olursa bu kez cihaz bu fazla basıncı tahliye etmek isteyecek ve bu sebeple su akıtacaktır.
Kombi Su Akıtıyor, Ne Yapmalıyım? Kombi su damlatıyor ise öncelikle bunun olağan bir arıza olduğunu düşünüp paniğe kapılmamalısınız. Ancak böyle bir problem muhakkak uzman yardımı alınması gereken bir problemdir. Bu yüzden problemi fark ettiğinizde mutlaka teknik destek ekibini aramalısınız.
Bakım yapılmadığında, kombide biriken kir ve kireç gibi maddeler, su sızıntısına yol açabilir1. Tesisat Sorunları: Kombinin bağlı olduğu tesisatta meydana gelen sorunlar da su akmasına neden olabilir. Örneğin, tesisat borularında çatlak veya kaçak olması, kombiden su akmasına yol açabilir.
Kombinin basıncı yüksek olduğu için kombi içerisinde farklı arızalar ortaya çıkarır. Kombi basıncı 3 olursa ne olur? Basıç 3'ü geçerse su akıtma işlemi gerçekleşir.
İlgili 29 soru bulundu
Eğer kombinizi kontrol ettiğinizde basıncının 1.5 bar ve 2.0 bar arasında olduğunu gördüyseniz servis çağırmanıza gerek olmayabilir. Bu basınç seviyesi de normal kabul edilmektedir. Fakat eğer kombi basıncınız bu seviyelerin çok üstünde ya da çok altındaysa kombinizi tamir ettirebilirsiniz.
Bunun için kaloriferin üst yan kısmında bulunan müşür bölümünü düz tornavida ya da hava alma anahtarı ile açın. Su gelene kadar açık tutun. Bu bölümün altına bir kova yerleştirerek suyun akmasını bekleyin. Su alırken basınç değerini kontrol edin ve basınç yeteri kadar düştüğünde işlemi sonlandırın.
Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, suyunuz paslı-turuncu veya siyah lekelere neden oluyorsa suyunuz demir veya manganez içerebilir. Suyunuz düşük bir pH değerine sahip olması ise mavi lekelere veya yeşil lekelere neden olmasına sebep olur.
Kombinizin su akıttığını fark ettiğinizde ilk yapmanız gereken akıntının olduğu noktanın doğru tespit edilmesi olarak öne çıkıyor. Kombi içerisinden su akışı varsa servisi aramanız gerekiyorken; suyun boru kısmından gelmesi halinde de tesisatçıyı çağırmanız gerekiyor.
Ham suda yükselen demir ve mangan bileşikleri suyun renginin bozulmasına ve acı metalik bir tat almasına sebep olmaktadır. Süloğlu Barajında mevsimsel olarak oluşan su kalitesinde bozulmalar sonucu, İçme Suyu Arıtma Tesislerimize, su kalitesinin çok daha iyi olduğu Kayalı Barajında ham su alınmaya başlanmıştır.
Su doldurma vanasını kontrol edin
Kombinin hemen alt tarafına baktığınızda plastik saplı bir vana görürsünüz. Bu vana kombinizin içine su doldurmaya yarar. Vanayı açık konumda bırakmış olabilirsiniz. Vananın kapalı olup olmadığını kontrol edin ve açıksa kapatın.
Kombi su vanasını kullanarak kombi suyu boşaltma: Her kombinin genellikle iki adet filtresi, bir doldurma vanası, bir de boşaltma vanası bulunmaktadır. Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir.
Demirdöküm Kombi Su Akıtıyor Neden? Demirdöküm kombi su damlatıyor veya su akıtıyorsa sebepleri şöyle olabilir; Doldurma musluğu kırılmış olabilir ve bu durumda parça değişimi yapılmalıdır. Demirdöküm kombi su akıtıyor sorunlarında emniyet ventilinden su akıtabilir.
Kombi suyunu boşaltmak için banyoda bulunan kombi tahliye musluğunu kullanmalısınız. Eğer banyoda kombi su boşaltma vanası yok ise evin içinde bulunan peteklerin birinden suyu boşaltabilirsiniz.
Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.
Kombi su basıncının 1,5 bar civarında olması amaçlanır. Eğer bu basınç 1 barın altına düşerse peteklere yeteri kadar su gitmez ve ısı düşer. Basınç 1,5 barın çok üstünde olursa, kombi bu fazla basıncı tahliye etmek isteyecek ve su akıtacaktır. Aslında kombinin bunu yapmasının amacı güvenliğin sağlanmasıdır.
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar.
Yoğuşmalı Kombi baca gazının yoğuşması sonucunda kombinin altından klima suyu gibi sıvı akar. Bu sıvı baca atık gazı ile su buharının karışımı asitik bir sıvıdır. Canlılara zararlıdır. Bu yüzden insanlara, hayvanlara, bitkilere zarar vermemesi için mutlaka kapalı bir gidere verilmesi gerekir.
Koyu ve sarımsı veya yeşilimsi sarı akıntı mikrobik (bakteriyel) iltihabı gösterir. Kafa travması sonrasında başlayan sulu, şeffaf akıntı kafa tabanında bir kırık oluştuğunun ve beyin omurilik sıvısı kaçağının belirtisi olabilir.
Musluktan akan su pas renginde olduğunda ise bu suyu hiçbir şekilde kullanmamalısınız. Ustaları çağırın ve tesisatınızı yeniletin aslında tüm tesisatınızı elden geçirin.
Su deposu kirlenmiş ve temizlik zamanı gelmiş; şebekeden gelen suyun biriktirildiği, ihtiyaç anında kullanıma sunulmasını sağlayan su depoları kirlendiği zaman, mevcut suyun rengi değişir. Bu renk genelde koyu kahverengi olarak gözlemlenmektedir.
Kombinin genleşme tankı iki ana parçadan oluşur. Bir bölümünde hava diğer bölümünde ise su bulunmaktadır. Hava olan bölümde eğer hava eksilmişse su olan bölümden hava bölümüne su geçişi olur bu da basınçta yükselmeye neden olur. Böyle bir durumda genleşme tankına hava basılması gerekir.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri