Kombi buzdolapları hem çok kullanışlı hem de çok avantajlıdır. Bu yüzden de son dönemlerde en çok tercih edilen tiplerden biridir. Eğer siz de yeni bir buzdolabı almak isterseniz mutlaka bu buzdolabı tiplerine bakmalısınız. Evinizde beyaz eşyalar ile sorun yaşamak hayat kalitenizi oldukça aşağıya çeker.
Kombi buzdolabı soğutucu, çekmeceli kısmın üst; dondurucu kısmın ise alt tarafta bulunduğu dolaplardır. En çok kullanılan soğutucu bölümü üst tarafta bulunduğundan size kullanım kolaylığı sağlar.
No Frost, buzdolabı alırken en çok karşılaşılan kavramlardan biridir. Bu yüzden birçok tüketici “No frost nedir?” sorusunun yanıtını arar. No frost buzdolaplarında ve derin dondurucularda bulunan bir özelliktir. Bu beyaz eşyalardaki nem ve sıcaklık oranının sabit tutulmasını No Frost teknolojisi gerçekleştirir.
Hangisi kullanışlı kısmına gelirsek, eğer taze gıdaları daha fazla kullanıyorsanız erişim kolaylığı açısından alttan donduruculu olan buzdolapları tercih edilebilir. Yok efendim biz donmuş gıdaları çok fazla kullanıyoruz derseniz de, üstten donduruculu buzdolaplarını kullanmak daha avantajlı ve pratiktir.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
İlgili 36 soru bulundu
Low Frost derin dondurucular da No Frost derin dondurucularla aynı şekilde buzlanmayı engeller fakat, olabilecek bir enerji kesintisinde No Frost derin dondurucular 12 saate kadar gıdaları koruyabilirken, Low Frost derin dondurucuların koruyuculuğu 48 saate kadar sürebilir.
Kullanım alışkanlıklarına da bağlı olarak kalabalık aileler için yalnız yaşayanlara göre daha büyük hacimli buzdolapları uygun bir seçenek olacaktır. Üreticiler tarafından 1-2 kişi için 200 ila 400 litre; 3-4 kişi için 520 ila 600 litre; 5 ve daha fazla kişi için 700 litrelik buzdolaplarının kullanımı önerilir.
No-frost, buzdolaplarında buzlanmanın oluşmamasını ifade eden bir terimdir. Eski klasik buzdolaplarının üst kısımlarında, kendiliğinden bir karlanma meydana gelir. No-frostlarda ise bu karlanma otomatik olarak engellenir ve buzdolabındaki nem oranı belli bir seviyeyi aşmaz.
En az elektrik harcayan sınıf A sınıfı buzdolabı iken en çok elektrik harcayan ürün ise G sınıfı buzdolabıdır. A sınıfı buzdolabı ne kadar elektrik harcar sorusunu da yeri gelmişken cevaplayalım. Sıfır veya ikinci el A sınıfı buzdolabı alırsanız dolabınız 1 saatte 63 Watt elektrik harcayacaktır.
Enerji sınıfı; buzdolaplarında A, B, C, D, E, F ve G olmak üzere yediye ayrılır. F sınıfından A'ya doğru ilerledikçe enerji tüketimi azalır ve tasarruf artar. A enerji sınıfı, en tasarruflu sınıftır. Evin ayrılmaz bir parçası olan buzdolaplarının ses seviyesi de en az enerji sınıfı kadar önemlidir.
F sınıfı buzdolabı tasarruf sağlamayan bir buzdolabıdır. Enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW olduğu bir buzdolabıdır. Bu rakam diğer enerji sınıflarına göre fazla bir rakamdır. Çünkü F enerji sınıfı genelde buzdolabı gibi beyaz eşyalarda tavsiye edilmemektedir.
Eğer sizin buzdolabımız eski sistem bir buzdolabı ise 1 günde ortalama 3500 Watt mertebesinden elektrik harcayabilir. Günlük buzdolabı için aile bütçenizden çıkan ücret ortalama olarak 80 kuruş civarında olması muhtemeldir. Aylık ise elektirik için ödeyeceğimiz ücret 24 TL civarında olacaktır.
A enerji sınıfı en yüksek verimliliği sunar ve genellikle daha yüksek bir satış fiyatına sahiptir.
İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Mutfak düzenlemesi yapılırken sıcak ve soğukların yan yana koyulmaması gerekiyor. Yani buzdolabı ve fırın mümkün olduğunda birbirinden uzak yerleştirilmeli. Buzdolabından çıkan soğuk hava fırını, ocaktan çıkan sıcak hava ise buzdolabını olumsuz olarak etkiler.
Bir buzdolabının no frost olup olmaması, elektrik tüketimini etkilemez. No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz. Bu modeller buzu otomatik olarak eritmeye ayarlanmış buzdolabı modelleridir.
Beyaz eşyada en verimli enerji sınıfı A sınıfıdır. Enerji verimliliği yüksek olan A sınıfı ürünler daha pahalı olmakla birlikte düşük enerji tüketimi sayesinde uzun vadede ekonomik olarak daha karlı hale gelir.
Yeni yönetmeliğe göre teknoloji ilerledikçe ürünlere eklenen '+' sınıfları yok olacak, artık etiketlerde yalnızca A (en verimli) ile G (en az verimli) sınıfları kalacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri