Ana şartel açık konumda iken yeşil ışık yanıyor mu? Yanıp Sönüyor ise; Vck kombinizde aşırı ısınma sorunu oluştuğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda limit termostat da arıza olmaktadır. Servis ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
GENEL ARIZA KODLARI
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder. E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir. E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir. E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
Tesisat su basıncının 1 barın altına düşüp sıfıra yakın olduğunu ve tesisatın suya ihtiyacı olduğunu belirtir.
Vaillant kombinizde kırmızı ışık hatası var ise bu durumda kullanıcı olarak dairenizde gaz olup olmadığını kontrol ediniz. Gaz var ise kombinin basınç seviyesini kontrol ediniz su basınç seviyesi düşmüş ise kombiye su basın. Ardından 3 kez resetleme işlemini tekrar ediniz.
Vaillant TurboTec Plus Kombi Resetleme
Üzerinde x işareti olan alev simgeli tuşa 5 saniye kadar basılı tutmanız halinde cihaz kapanıp açılacaktır bu şekilde kombiye reset atmış olacaksınız. Bazı durumlarda kombiyi kapatıp belirtilen tuşa basılı tutarak kombiyi çalıştırabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Analog manometre olmayan Vaillant cihazlarda cihaz menüsünden ilgili menü seçilerek anlık basınç görülebilir. Soğuk su tesisatta 1-1,5 bar arasında olası gerekmektedir. Su ısındıkça genleşmeden dolayı bar yükselmesi normaldir. Bar seviyesi en fazla 3 bar'dır.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Kombinizin mavi ışığı sürekli yanmasına karşın ısıtma yapmıyorsa ve sıcak su sağlamıyorsa kombinin yanında ve dış kapıdaki gaz vanası kontrol edilerek açık olup olmadığına bakılmalıdır. Vanalardan biri kapalıysa hemen açın. Daha sonra ocaktan gaz gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
3. Su damlası sembolü: Bu sembol, genellikle su basıncı düşüklüğünü veya su dolumu gerektiğini gösterir. Kombinin su basıncının normal değerin altında olduğunu ifade eder. 4. Gaz tüpü sembolü: Bu sembol, kombinin gaz kaynağı veya gaz basıncıyla ilgili bir sorunu olduğunu gösterir.
Demirdöküm kombi turuncu ışık yanma durumu kombinizin bakımının geldiğini göstermektedir. Bunun için 444 28 46 üzerinden ekiplerimizi arayabilirsiniz. Bu durumda ekiplerimizi hemen adresinize yolluyoruz ve kombinizi detaylı olarak inceliyoruz.
Kombi Ayarında “Yaz Modu” ve “Kış Modu”
Kış modunda hem ısıtma hem de sıcak su tarafı aktif iken, yaz modunda sadece sıcak su tarafı aktiftir. Kombi, yaz konumunda çalışırken sizlere sadece sıcak su temin edecektir. Kış konumuna geçtiğinde ise kullanacağını mekânın ısınmasını da sağlayacaktır.
Kombi ekran ışığının sürekli yanmasının birkaç nedeni olabilir. Bunlar arasında elektrik bağlantılarının sorunlu olması, yazılım hatası veya sensörlerdeki bir arıza bulunabilir.
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder.
Kombi basıncının yükselmesi durumunda müdahale etmek için ilk olarak kombi basıncının 2.5 – 3 bar seviyesinin üstünde olduğundan emin olunmalıdır. Eğer kombinizin basıncı 1.5 bardan 2 bara kadar yükseliyorsa endişe edilmesine gerek yoktur çünkü bu bir arıza değildir.
Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir. Bu durumda basınç arttırmak için kombiye su verilmesi gerekir.
Kombinin basıncı yüksek olduğu için kombi içerisinde farklı arızalar ortaya çıkarır. Kombi basıncı 3 olursa ne olur? Basıç 3'ü geçerse su akıtma işlemi gerçekleşir.
Kombi Elektrik Fişini Kombi Kullanılmadığında Kapatmak.
Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Kombinin gaz vanası açık ve tesisatta gaz akışı olduğundan emin olunmalı. Kombi ve tesisatta su kaçağı olup olmadığı kontrol edilmeli. Radyatörlerin vanaları sonuna kadar açık olmalı. Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı.
Kombi su vanasını kullanarak kombi suyu boşaltma: Her kombinin genellikle iki adet filtresi, bir doldurma vanası, bir de boşaltma vanası bulunmaktadır. Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
Tahliye vanası Vaillant kombiye monteli bir parça olmamaktadır. Bu nedenle de her kombi de bulunmamaktadır. Tesisat borularının üzerinde bulunmaktadır. Renk olarak genellikle kırmızı renkte olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri