Eğer ocağa ve kombiye gaz gelmiyorsa; Vanayı açmanız halinde gaz akışının sağlanması gerekmektedir. Kolun yönünün gaz borusu ile aynı yönde olması lazım. -Zaman zaman ocak ya da kombi yanındaki gaz vanası tatil gibi durumlarda kapatılmaktadır. Döndüğünüzde onu unutmuş olma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.
Kombi veya gaz ocağını kontrol edin.
Kombiyi açtığınızda mavi bir alev verecektir. Mavi, gazın yanması için havada yeterli oksijen olduğunu gösterir. Kombi veya gaz ocağı yakıldıktan sonra bile turuncu veya kırmızı alevler yanması sorun olduğunu göstermektedir.
Doğal gaz Acil 187 sadece Acil durumlarda aranmalıdır.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu kombi ateşleme. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
İlgili 26 soru bulundu
Gaz valfinin arızalanmasının sebebi zaman içindeki ısınmadan dolayı yanabilmesidir. Bu yüzden kombi gürültülü çalışma yapabilir. Kombi içerisindeki su akıntısı gaz valfine gelir ise arıza yapabilir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir.
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız. Ana vanayı kapatınız.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
Fakat bunu yapmak zorunda değilsiniz. Doğalgaz kesildiğinde ev ya da işyerinizde sıcak su ve ısıtma sistemi çalışmaz. Doğalgaz kesintisi sonlandığında ise kombiniz otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. Kombiler çalışırken ne kadar doğalgaz tüketeceği kombinin derecesine bağlıdır.
Ancak bu durum her zaman geçerli değildir. Gaz kesintisi genel olarak elektrikten bağımsızdır. Kombi ve hermetik şofben kullanmayan kişiler, elektrikler kesilse dahi doğalgazdan faydalanabilirler.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Soru : Kombi Gaz Valfı Arızası Nasıl Anlaşılır? Kombi gaz valfi arızası temel belirtilerinden birisi kombinizde ateşleme sonrasında alev yokluğunun bulunmasıdır. Ayrıca ateşleme devresinin arızasına bağlı olarak kaloriferde ısıtmama ve sıcak su sorunları gibi ek durumlar meydana gelebilir.
Radyatör (petek) vanalarının açma işlemi için şu adımları uygulayabilirsiniz; Vanayı Kontrol Edin: Petek vanalarının üzerinde çoğu zaman açma kapama yönü yer alır. Eğer bu bilgilendirme yoksa vanayı saat yönünün tersine çevirin. Bir nevi sola doğru çevireceksiniz.
Kombilerde gaz valfi adı verilen ve amacı gazın akışını kontrol eden parçanın bozulması da kombinin gazı kesmesine neden olabilir. Eğer gaz valfinde bir sıkıntı var ise bu onarılmalı ya da değiştirilmelidir. Kombilerde gaz kesme sorununu yaratan en büyük nedenlerden biri de ana kartın bozulmasıdır.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
Tatile çıkarken kombiyi kapalı duruma getirmen ve dairenin dışındaki doğalgaz vanasını tamamen sıkman yaşam alanının güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Doğalgaz tesisatları, çeşitli arızalar sebebiyle gaz kaçaklarına yol açabiliyor ve sen evde yokken yaşanacak kaçaklar ciddi kazalarla sonuçlanabiliyor.
Doğalgaz sızıntısı engellemek ve sızın olan bölgeyi onarmak için uygulanan yönteme göre gaz kaçağı tamir fiyatları değişkenlik gösterir. Günümüzde en basit gaz kaçağı tamiri 300 – 400TL'den başlamaktadır.
Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, 7 üniversiteli gencin ölümüne kombi ile baca arasında 'feliks' denilen borudaki yırtıktan sızan karbonmonoksit gazının neden olduğunu belirterek, "Karbonmonoksit renksiz ve kokusuz bir gazdır, 40 saniyede beyin ölümünü gerçekleştirir" dedi.
Gaz kaçağı anlayabilmek için; tüplerin ocaklara bağlandığı hortumlarına ve başlık kısımlarına (veya kaçak olduğundan şüphelendiğiniz başka yerlere) köpürttüğünüz sabunu sürünüz. Gaz kaçağı olan yerden hava gazı çıkarıp sabun köpüklerini şişirecektir.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Kombilerin ürün ekonomik ömrü, Sanayi Bakanlığı tarafından 15 yıl olarak belirlenmiştir.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri