Kombi Elektrik Fişini Kombi Kullanılmadığında Kapatmak. Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
Evet. Kombinin donmalara karşı koruma sisteminin aktif olabilmesi için, elektrik ve gaz hattının açık kalması gerekir. Aksi durumda kombinin donması mümkündür.
Kombi cihazlarımızda donma koruma fonksiyonu bulunmaktadır.Kombinin içerisinde bulunan suyun 5 C derecenin altına düşmesi ile birlikte donma koruma fonksiyonu devreye girer ve kombiniz güvenliğini sağlamaktadır.
Kombinin kısa süreli kapatma ihtiyacı duyulduğunda kombinin ve kalorifer tesisatının donmasını önlemek için, elektrik beslemesi ve gaz vanası açık tutulmalıdır. Aksi takdirde donmaya karşı emniyet sistemi devreye girmeyecektir.
UZUN SÜRE DÖNMEYECEKSENİZ:
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Kombiyi belirli aralıklarla çalıştırdığınızda bu problemi de yaşamamış olacaksınız. Kombiler sürekli kapalı duracağından sistemdeki suyun boşaltılması gibi çok önemli bir hata yapılmaktadır. Sistemdeki suyun hem radyatörlere hem de kombiye zarar vereceği düşünülmektedir.
Petekleri Kapatmak Tasarruf Sağlar Mı? Doğan, “petek kapatmanın” doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Siz kombiyi kapattığınızda su içerisindeki kireç ve pas pompa içerisinde birikerek pompanın hareket etmesini engelleyecek ve kombi arıza verecektir. Kombinin arıza vermemesi için kombiye enerji girişini sağlamamız gerekir.
Musluğu açtığınızda sıcak su akıyor ancak soğuk su akmıyorsa bu durumda soğuk su girişi donmuş demektir. Bu gibi durumlarda da bir teknik servis çağırmalısınız. Bununla birlikte sıcak su akmıyor ve petekleriniz ısınmıyor ise bu durumda kombi tesisatının donduğundan söz edilebilir.
Kombinin donması, tesisatın içindeki suyun çok soğuk havalarda donması anlamına gelir. Tesisat içinde donan su, ısıtma tesisatına (borulara veya kombinin kendisine) da zarar verebilir. Bu nedenle tüm Bosch yoğuşmalı kombilerde donma koruması özelliği bulunur.
Elektrik kesintisi yaşanması durumunda gaz vanasının kapatılmasına gerek yoktur. Gaz vanasının açık kalması herhangi bir risk oluşturmaz. Ancak kombinin şalterinden kapatılması, cihazın kullanım ömrünün artması ve ani arızalar vermemesi açısından yararlı olacaktır.
Kombi dolabı açık balkonda kombi montajı yapıldığında gereklidir. Kombinin bacası dahil altta bulunan tesisatlarla birlikte içine alacak şekilde bir dolap montajı yapılır. Aksi taktirde Aksagaz dağıtım firması gaz arzını sağlamaz.
Kombi içerisinde donmaya karşı emniyet sistemi yer alıyor olsa da donma durumu sadece kombi içindeki parçalarda değil, kombi altında yer alan borularda da olabilmektedir. Hatta özellikle borularda donma meydana geldiğinde kombi de bu donmadan etkilenerek arıza yapabilmektedir.
Özellikle soğuk havalarda balkonda olan kombiler donma tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Don olayının sık yaşandığı bölgelerde kombinin fişi çekilmesi ya da elektrik kesilmesi durumunda cihazın donması muhtemel. Bu olayın yaşanması sonrasında ise kombinin patlama tehlikesi de bir hayli yüksek.
Kombilerin odaları ısıtma işlevi yalnızca kış ayları için geçerlidir. Ancak musluktan akan suyun ısınması için dört mevsim kombinin açık kalması gerekmektedir. Havaların ısınması ile birlikte kombilerin ısınma ayarlarının değiştirilmesi gerekir. Odaları ısıtma bölümünün ise tamamen kapatılması gerekmektedir.
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
Kombiler, içerisinde bulunan su basıncının yeterli olması halinde basınç değerleri düşene kadar kullanılabilmektedir. Suların kesilmesi, kontrol altına alınmadığı durumlarda kombiye zarar vermektedir. Kuru yanma gibi problemlerle karşı karşıya kalınabilmektedir.
Kombi çalışırken basınç yükseliyorsa, kapalı olduğunda da basınç düşüyorsa genleşme tankındaki bir arızadan kaynaklanan bir durumdur.
“Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz. Gece kombi kapatıldığında mekanın taban, tavan ve duvarları sabaha kadar soğur. Sabah mekanın ısıtılması için kombinin derecesi artırılır ve kombi 2 kat daha fazla çalışır. Böylece gece yapılan tasarruf boşa gider.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Kombi, oda 20°C'ye ulaştığında on-off çalışan bir oda termostatı tarafından kapatılır, modülasyon yapma özelliği olan bir oda termostatı varsa bu durumda oda termostatı kombiyi kapatmaz ama alev boyunu kısar yani kapasitesini düşürür.
Petekleri kapatmak tasarruf sağlar mı? Doğan, "petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir. Bu tasarruf açısından fazla görünebilir fakat 3 petekten az kullanmakta tasarruf ettiğiniz anlamında gelmemektedir. Kombilerde yer alan pompa devir daim sağlar ve böylelikle de petekler ısınır.
Haddinden fazla ısı artışı tasarrufun önüne geçecektir. Bunun dışında çalışmakta olan petek sayısının artması faturanın yükselmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri