Komposto suyunu soğuk içecek olarak da tüketebilirsiniz. Kompostoyu, ağzı kapalı cam bir kapta iki hafta süresince buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Konserve açıldıktan sonra dolapta en fazla 3-4 gün muhafaza edilebilir. Açılmamış bir konservenin ise 6 ay kadar saklama süresi var" diye konuştu.
Kuru Kayısı Komposto Yapımı Sonrası Hoşaf dolapta kaç gün kalır? Kayısı hoşafı cam şişelere konularak en fazla iki hafta kadar buzdolabında muhafaza edilebilir. Şekersiz yapılırsa daha kısa sürede tüketilmelidir.
Suyu süzülür ve tekrar tencereye alınıp 7-8 bardak suyu ve şekeri atılıp üzümler yumuşayana kadar pişirilir. En son yarım limon suyu sıkılıp birkaç saniye daha kaynatılıp ocak kapatılır. Not: limon suyu hoşafın uzun süre tazeliğini muhafaza etmesini sağlar. 15 güne kadar buzdolabında hoşaf durabilir.
Saklama koşuluna gelince güneş görmeyen serin bir yer olmalı. Konserve olduğu için bozulma olmayacaktır ancak güneşe tabi kalırsa kararmalar olabiliyor. Bu yüzden dolap içlerinde saklamalısınız. Yeriniz varsa buz dolabında saklayın.
İlgili 43 soru bulundu
Komposto suyunu soğuk içecek olarak da tüketebilirsiniz. Kompostoyu, ağzı kapalı cam bir kapta iki hafta süresince buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Her kavanoz için 1 er çay bardağı tozşeker dökün ve kaynayan sıcak su ile kavanozları doldurun, kapakları sıkıca kapatın. Bir örtü üzerine ters çevirin başka bir örtü ile kapatın bir gece bu şekilde bekletin ertesi gün kapakları kontrol edin ve serin güneş görmeyen bir yerde muafaza edin.
Özellikle yaz mevsiminde düşen kan şekerini dengelemeye katkıda bulunan komposto, yemek sırasında veya sonrasında tüketildiğinde yemeklerin sindirilmesine de yardımcı olur. Bol meyve ile yapılan kompostolar oldukça besleyici bir özellik de taşır.
Komposto yapılacak meyvelerin yıkanıp hazırlanması gerekir. Sonra meyvelerin oranına göre su hazırlanır. Kaynayan suyun içine meyveler eklenir. Ayrıca bir parça limon sıkılır.
Derin bir tencerenin içine dökün önce şekeri sonra suyu ilave edin. Orta ateşte ocağı yakın ve çubuk tarçınla karanfili de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan kompostonun altını kısıp 5 dakika böylece pişirin.
Vişneler kaynamaya başladıktan 15 dk. sonra şekeri ilave ederek karıştıralım.
Hoşafın tarihi Osmanlı ziyafetleri her zaman hoşafla biterdi. Yani her ziyafetin sonunda kahveden önce hoşaf sunulurdu. Sofraya iki kaşık konur, bunlardan bir tanesi çorba, diğeri de susuzluğu gidermek için şerbet ve hoşaf içmekte kullanılırdı.
Komposto ya sıcak ya da soğuk servis edilir.
Kabarma, bombeleşme varsa bu clostridium botulinum adlı bakterinin ürediğini gösterir ve asla tüketilmemelidir. Kapak eğer sızdırmışsa, küflenme varsa kesinlikle bu konservenin de tadına bile bakılmamalıdır. Kapağı açtığınızda renginde, kokusunda, değişiklik varsa bu konserve de tüketilmemelidir.
2 senelik konserve bozulur mu? Konservelerin çabuk tüketilebilmesi için çok büyük olmayan kavanozların tercih edilmesi önerilmektedir. Açılmamış konserveler ise 6 aya kadar saklanabilir. Kapağı açılmış konservenin uzun süre bekletilip tüketilmesi, bakteri oluşumunu hızlandırır ve gıda zehirlenmelerine yol açar.
Konserve gıdalar, konservenin kapağı açılmadan ve hava almadan 1 yıl saklanabilir. Ancak konservenin delinmemiş ve zarar görmemiş olması gerekir. Ayrıca 1 yılın sonunda konserve gıdaların tadında değişiklikler olabilir.
5 tane iri limon tuzu (İri limon tuzunu baharatçılarda, kuru yemişçilerde veya pazarlarda bulabilirsiniz.) Kompostonun olmazsa olmazıdır.
Erik, elma, ayva, kayısı, şeftali... Komposto tüm meyvelerden yapılabilir, tercih senin. Ayva, elma gibi daha sert meyvelerden komposto yaparken, şeker ve su kaynadıktan sonra meyveleri içine atıp meyvesiyle birlikte 10 dakika kadar daha pişirebilirsin.
Komposto içerdiği meyveye göre kalorisi değişmektedir. İçerisindeki meyve şekerli olduğundan dolayı diyet yapan kişiler, kompostonun şekerli suyunu oldukça az şeker ile kaynatmaları daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeye yardımcı olacaktır.
9) Komposto ile sindiriminizi hızlandırın.
Erik, elma, armut, üzüm gibi meyvelerden taneli ve kabuğuyla yapılmış kompostolar kabızlık probleminizi çözecektir.
Gaz problemi çok fazla yaşanıyorsa çiğ sebze – meyve tüketilmemeli, pişmiş meyve kompostoları ve haşlanmış sebzeler tüketilmelidir. İnek sütü bazlı mamalar bebekte gaz yapıyorolabilir.
Pişireceğimiz kaba alıyoruz Ve 3. 5 litre suyu ekleyip ocağa koyuyoruz. (Ben suyu biraz fazla koydum biz öyle seviyoruz. Çok bal gibi tatlı olmasını sevmiyoruz) Kaynadıktan 15 dakika süre sonrasında şekeri ilave edip 15-20 dakika da böyle kaynatalım ve kaynadıktan sonra kavanozlarımıza koyalım.
Kapaklarını kapatıp geniş bir tencereye kavanozları koyup biraz da su doldurarak 15-20 dk kaynatıyoruz.
Ayva, elma ve armutla hazırladığımız kompostoya dilediğiniz kış meyvesini dahil edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri