Her boşluğun doldurulması ve hava odacığının bırakılmaması ile kompozit kapıların diğer kapılara kıyasla çok iyi bir yalıtıma sahip kapı olduğu söylenebilir. Kapılar hem sağlam hem güvenli hem de dayanıklıdır. Ancak bütün bunların dışında da bu kapılar mükemmel bir estetiğe sahiptir.
Ado kapı sağlamlığı, renginde solma yapmayan, kir tutmayan ve sudan etkilenmeyen kapılar olduğu için "ado kapı" ya da "kompozit kapı" olarak bilinir ve en çok tercih edilen kapılardandır.
Kompozit kapı nedir (kompozit kapı ne demek)
Birden fazla malzeme bir araya getirilerek oluşan kompozit kullanılarak üretilen kapılara kompozit kapı denir. Kapı daha dayanıklı, daha yoğun ve daha sağlamdır. Kompozit bir kapı, eviniz için harika bir giriş oluşturmak için üretilir.
Kompozit kapı tercih edenler bu kapıları ıslak zeminlerde yani su alan tuvalet ve banyo gibi tüm bölgelerde tercih etmektedir. Bilindik adı ile kompak diye de geçer. Kompozit kapı suya dayanıklı olmakla beraber sağlamlıkla da ön plandadır.
İlgili 23 soru bulundu
Kompozit Kapı Özellikleri
Sudan kaynaklanan eğilme, bükülme, deforme ve dökülme yapmaz. B1 yanmaz sınıfındandır. Kompozit kapı ahşap malzemelerin tüm görsellerine sahiptir ve darbelere karşı dayanıklıdır. Geniş ebat seçenekleri ile istenilen ebatlarda ve modelde üretimi yapılır.
Lake kapılar ise iç oda kapı çeşitleri arasında en kaliteli kapılardır. Tabii ki bu kaliteye oranla fiyatları en yüksek olan kapılardır. Fakat bu kapı hem görünüşleri hem de sağlamlığı sayesinde verilen paranın karşılığını kat kat hak ediyor. Bu iç kapılar Amerikan kapının aksine panelden değil, MDF'den üretilir.
Boya Yüzeyi
Projeye uygun özel renkler ve istenilen matlıkta ya da parlaklıkta kompozit paneller üretilebilmektedir. Kompozit paneller dünyadaki en son teknoloji olan bobin boyama teknolojisi ile boyanmaktadır.
PVC oldukça dayanıklı ve kaliteli bir malzeme olduğu için kapı imalatında sıklıkla tercih edilir. Bu yüzden PVC kapılar da her sene olduğu gibi 2023'de de oldukça fazla tercih edilmektedir.
PVC – polivinil klorür piyasadaki en önemli yalıtım malzemelerinden biridir. Oldukça dayanıklı, uzun ömürlü ve verimli bir ürün olmasının yanı sıra PVC folyo bütçe dostudur. PVC insan sağlığına zarar vermeyen bir üründür. Bu yüzden PVC kapı, PVC pencere ve PVC mobilya yapımı için sıklıkla kullanılır.
Maddeleyecek olursa çelik kapınızın özellikleri kısaca şöyle olmalıdır; Kasa sac kalınlığı minimum 2 mm; kanat gövde sacı kalınlığı minimum 1,5 – 2 mm olmalıdır. Kilit karşılıkları dışarıdan müdahale yapılamaması için takviyeli olmalıdır. Barel/Kilit göbeği delinmelere karşı dayanıklı olmalıdır.
Paslanma çürüme yaşanmaz. Bakım ve temizliği kolaydır. Çevreye zararı yoktur.
PCC Çelik Kapı Fiyatları
PVC çelik kapılar, yapısında PVC malzeme kullanılan kapılardır. PVC kullanımı ile estetik görünüm elde edilirken; daha ekonomik bir çelik kapı elde edilir, kolay temizlenir olan bir kapıya ulaşılır ve istenilen desen uygulaması daha kolay elde edilebilir.
Kompozit Kapı İmalatı ve Üretimi
Kompozit kapı özellikleri arasında en başta var olan boşluklarının MDF ve sunta malzeme ile doldurulması gelir. Bu malzemeler yalnızca dolgu amaçlı değil, aynı zamanda gürültüyü azaltma, ses yalıtımı sağlama ve nem gibi dış etmenlere karşı dayanıklılık oluşturma amacı ile de kullanılır.
Sağlam ve dayanıklı yapısıyla kolay deforme olmaz. Bu sayede rahatlıkla uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Mekân şıklığını akordiyon demir kapı çeşitleriyle artırmanız mümkün. Her mekanda kullanabileceğiniz plastik akordiyon kapı çeşitleri ise uygun fiyatlarıyla öne çıkar.
Lake kapılar pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Dolayısıyla kapı yüzeyine elinizi sürdüğünüzde pürüzsüzlüğü hissetmiyorsanız kapının orijinal lake olmadığını düşünebilirsiniz. Orijinal lake kapıların buhar ve nem gibi dış faktörlerden etkilenme ihtimali düşüktür. Aynı zamanda temizlikleri kolay bir şekilde yapılabilir.
Melamin kaplı kapılar, daha uygun fiyatlıdır ve kolay temizlenirler, ancak doğal ahşap kapılara kıyasla daha az dayanıklıdırlar. Özetle, Amerikan kapılar doğal ahşap dokusu ve yüksek kaliteli işçilikleri ile dikkat çekerken, melamin kaplı kapılar daha uygun fiyatlı ve daha kolay bakım gerektirirler.
MDF Kapılar Nedir? MDF kapılar, oldukça kaliteli ve üzerinde oluşturulan desen ve oymalar ile bozulmayan bir yapıya sahip olan, işlenmesi kolay malzemelere sahip bir kapı çeşididir. MDF kapılar CNC ile işlenebilmektedir. Bu yüzden oldukça kolay işleme ve dekor verilebilme özelliğine sahiptir.
Ülkemizde genellikle ipek mat diye tabir edilen dokununca ipeksi bir doku hissettiren boyama şekli ile Polisaj diye tabir edilen parlak lake kapı modelleri yoğun olarak kullanılmaktadır.
Melamin kapı nedir? Melamin kapı, kırılmalara karşı dayanıklı, sudan, nemden ve ısıdan etkilenmeyen, uzun yıllar kullanılabilen bir malzeme olan melaminden imal edilir. Melamin kapılar oldukça dayanıklıdır. Güneş ışığından, rüzgardan, yağmurdan etkilenmez.
Kompozit panel boyama için her dış cephe yüzeyinde olduğu gibi öncelikle temizlenmesi ve gerekliyse yüzeyin kazınması/zımparalanması gerekmektedir. Yüzeyin temizliği sonrası özel üretim boyalar ile artık boya işlemine geçilebilir.
Ekonomik açıdan bakacak olursak, amerikan kapıların ücretleri daha düşük kalmaktadır. Ama bunu tercih edecekseniz lake kapılara göre daha düzgün ve hafif kullanmanız gerekiyor. Eğer kapı satın alırken dayanıklılık ve kullanılabilirlik sizin için ön planda ise lake kapıları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
Kaliteli ahşap, MDF veya melamin kapılar ise farklı ön yüzey genişliğine sahiptir. Lüks ve kaliteli iç kapı modelleri arasından ortama doğallık katmak için ahşap kapılar tercih edilebilir. Beyaz renk Amerikan kapılar ise iç mekanın ferah ve sade görünüm kazanmasında etkilidir.
Tuzaklı, barelli ve asma kilit modelleri oldukça dayanıklı ve güvenilir kilit modelleri arasında bulunmaktadır. Bundan dolayı tuzaklı, barelli ve asma kilit modellerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda apartman dış kapı modellerinde genellikle elektrikli kilit modelleri kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri