Kısa sürede kokuyu hapsettiğini görebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için dolabın kuru ve boş olması gerekir. Bir kap veya poşet içerisine koyduğunuz mangal kömürlerini buzdolabına yerleştirin. Kötü koku giderildikten sonra kömürleri çıkartarak yiyeceklerinizi dolaba yerleştirebilirsiniz.
Mangal kömürü de aynı vazifeyi görür. Bir torbanın içinde bulunduracağınız mangal kömürü küf kokusu ve rutubeti alır.
Karbonat, kötü kokuların doğal çözümleri arasında yer alır. Bir kâseye karbonat döküp buzdolabının bir köşesine koyarak kötü kokuları ortadan kaldırabilirsiniz. Bir pamuk pedine birkaç damla vanilya özütü damlatmak da ideal bir çözümdür.
Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar. Bu malzemeyi güneş ışığında bir veya iki gün bırakıp kendini yenilemesini sağlayarak koku oluşumunu önleyebilirsiniz.
Gıdayla temas edecek her ürünü karbonatla temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Sizi rahatsız eden buzdolabı kokusu karbonat ile son bulacaktır. Yapmanız gereken ufak bir kabın içine karbonat koyup dolaba yerleştirmeniz. Temizlik bu kadar basit.
İlgili 42 soru bulundu
Elma sirkesi ile suyu ağzı geniş bir kapta karıştırın ve bu kabı dolabınıza koyun. Kötü kokuların kısa sürede kaybolduğunu göreceksiniz. Çay bardağına bir miktar süt koyarak, hem et kokusu hem de dolaptaki diğer kokuları yok edebilirsiniz. Çünkü süt, çevresindeki kötü kokuları kendine çekme özelliğine sahiptir.
Kabartma tozu, derin dondurucu ve/veya buzdolabı içerisinde ortaya çıkan kokuyu gideriyor. Tabak ve/veya kap içerisine alınan kabartma tozunun dondurucu içerisinde bekletilmesi koku sorununu ortadan kaldırıyor. Karbonat, vanilya, çay, süt, elma sirkesi, gazete, pirinç ve kahve de koku sorununa karşı kullanılabiliyor.
Koku oluşumunu önlemek için yapmanız gerekenlerden biri de buzdolabınızda günlük yiyeceklerin saklandığı bölme olan soğutucu bölmesinin tavanında yer alan koku filtresini temizlemektir. Filtrenin yer aldığı ızgara şeklindeki kutuyu açtığınızda karşınıza kömür benzeri bir malzeme çıkar.
Buzdolabının içerisine küçük bir kap ile ağzı açık süt, çay posası, mangal kömürü ya da pirinçli Türk kahvesi koyun ve 4 saat kadar bekletin. Kokunun uzaklaştığını göreceksiniz. Buzdolapları birbirinden alakasız birçok besinin muhafaza yeridir.
Kaliteli ithal kömürde bünye rutubeti en fazla %1, kaba rutubet en fazla %5 olmalıdır. Kaliteli yerli kömür de ise kaba rutubette bu oran %20 yi geçmemelidir. KÜKÜRT: İthal kömürde en fazla % 0,5 , yerli kömürde ise % 1,5 geçmemelidir. UÇUCU: İthal kömürde ideal uçucu % 18-24 arası olmalıdır.
Karbonatı yalnızca kötü kokuları gidermek için değil; kötü koku oluşmasını engellemek için de farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz. Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Kömür depolamanın en önemli sakıncası, oksidasyon sonucu kendiliğinden kızışma ve açık alevli yangınların ortaya çıkmasıdır.
Uçucu madde: metan, hidrokarbonlar, hidrojen ve karbon monoksit ve kömürün içerisindeki CO2 ve azot gibi yanmayan gazlardan oluşur. Dolayısıyla, uçucu madde gazlı yakıtların varlığını gösteren bir in- dekstir. Tipik olarak kömür rankına bağlı olarak 5-50 arasında bulunur.
Antrasit: Antrasit kömürü katı ve fosil takıların en kaliteli olanı olarak gösterilir. %95 olarak karbondan oluşur. Su oranı son derece düşüktür. En ser kömür türü olarak değerlendirilir. Yandığında diğerlerinden daha fazla ısı verme gücü olacaktır.
Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.
Birçok markası bulunan buzdolaplarının marka çeşitlerinden biri olan Profilo buzdolabı koku yapıyor sorusu oldukça sık karşılaştığımız sorular arasında yer almaktadır. Profilo buzdolabı eğer koku yapıyor ise bu durum bakteri ürediğinin göstergesidir.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Koku önleme ve giderme sağlar. Paketler- manyetik koku sünger gibi çalışır. Doğal bir elektrik yükü çeker ve kristal mikro-kanalların, kokuları ve bakteriyel gazları önler. Buzdolaplarında enerji tasarrufu sağlar.
Oda spreyleri geçici bir maskeleme yaparken, Aktif Karbon sürekli olarak kötü koku ve zararlı gazları hapseder. Sigara dumanının kokusunu gidermek için etkili ve basit bir yöntemdir.
Süt, kimyasal yapısı ile kötü kokuları içine çeker ve hapseder. Küçük bir bardağın içerisine süt koyun ve ağzı açık bir şekilde buzdolabına yerleştirin. Bu sayede kokudan kurtulabilirsiniz. Bir kabın içerisine karbonat boşaltın ve buzdolabına yerleştirin.
Öncelikle pişirme esnasında etin içine defne yaprağı veya kereviz yaprağı koymak kokuyu giderebilir. Yemeğe göre içerisine havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler eklemek de kokuyu hafifletecektir. Bazı baharatlar koyun etinin kokusunu hafifletir. Nane, kimyon ve kekik en çok tercih edilenlerdir.
Bu konuda yapılması gereken sirke ile silmek suretiyle temizlik yapılmasıdır. Özellikle sünger üzerine doğal bir sirke ekleyerek dikkatli bir şekilde temizlik gerçekleştirmek mümkündür. Böylece buzdolabında ulaşılmak istenen en zor kısımlara dahi erişmek suretiyle, buzdolabındaki koku filtresi temizlenebilir.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri