Zeminde betopan üzerine PVC mineflo kullanılmaktadır. İç bölme kapıları MDF malzemeden üretilmektedir.
Bir konteynerin temeli veya tabanı tipik olarak betondan yapılır. Konteynerin dayanması için sağlam, düz bir yüzey sağlar ve yapının yerinde sabitlenmesine yardımcı olur.
En çok tercih edilen kaplamalar: Epoksi Zemin Kaplama. PVC Zemin Kaplama. Poliüretan Zemin Kaplama.
Konteyner Taban Tahtası – Balko Wiremesh 1.4 mm kalınlığındaki huş ağacı katmanlarından üretilir. Soğuk iklim ağacı olan Huş (Birch) yapısı itibariyle kontrplak için en uygun olan ve kontrplağa ek dayanım gücü veren bir ağaç cinsidir.
Konteyner yapının konulacağı zemin terazide yerleşim için sert bir zemin olmalı. 10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek ise kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirmektir. Bu taşları nalburlardan kolayca temin edilebilirsiniz.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
Kalınlıkta betopan levhalar ile kaplanmıştır. Tavan 12.5cm PVC lambiri veya isteğe bağlı 8mm kalınlığında hdf ve modelpan olabilir tavan arasına 50mm kalınlığında cam yünü döşenir. İmalatı yapılan çelik karkas üzerine 14mm kalınlığında betopan (çimento esaslı yonga levha) vidalanır ve üzerine Laminant Ahşap kaplanır.
Konteyner yapıların sağlam ve güvenilir bir temele ihtiyacı vardır. Özellikle zeminin düz ve sert olması bu yapılar için esastır. Önerilen standart, 10 cm derinliğinde, homojen ve çatlak içermeyen bir beton tabakasıdır. Bu tabakanın, konteynerin boyutlarından biraz daha geniş olması, yapıyı sabitlemek için kritiktir.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
Yansıtıcı boya: Konteyner evlerin dış kısmına yansıtıcı boya uygulamak, güneş ışınlarını yansıtarak iç mekandaki sıcaklığı azaltabilir. Yansıtıcı boya, güneş ışınlarını yansıtarak konteyner evin iç kısmının daha serin kalmasına yardımcı olur.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Bu nedenle mutfaklar için en iyi zemin, nemi iyi idare edebilen, lekeye ve çizilmeye karşı dayanıklı, temizliği ve bakımı kolay olan dayanıklı zemin kaplamalarıdır. Porselen veya seramik karo, vinil ve lamine parke, hepsi uygun zemin malzemeleridir.
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Malzemeler doğal ve yapay olma durumlarına göre; taş, ahşap, toprak, çimento, kompozit, plastik ve dokuma olarak sınıflandırılmaktadır. Doğal Zemin Kaplama Malzemeleri : Mermer, granit, traverten, andezit, bazalt, kumtaşı, parke, rabıta, laminat, mdf, kontraplak, seramik, fayans, halı, kilim.
3D epoksi zemin kaplama özellikle dekorasyon ve tasarım amaçlı kullanılan, son zamanlarda yaygın talep gören bir tür zemin kaplama yöntemidir. Bu yöntem sayesinde ev, ofis veya şirket gibi talep ettiğiniz herhangi bir alanda seçtiğiniz bir görselin zeminde üç boyutlu olarak görünmesini sağlayabilirsiniz.
6.Hangi tür zeminlere epoksi kaplayabiliyoruz? Beton, şap, mozaik, seramik zeminler üzerine epoksi kaplanabilir. Önemli olan kaplama yapılacak zeminin sağlamlığı ve yüzey pürüzlüğünün sağlanmış olmasıdır. Eğer zemin yeteri derecede sağlam değilse, zemin güçlendirilmelidir.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri