Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Eğer bebeğiniz tombiş bir bebekse kabak onun yiyecekleri arasında rahatlıkla yer alabilir. Çünkü besleyici değeri son derece fazla ama kalorisi az. Ancak bebeğiniz sindirim zorlukları yaşayan bir bebekse kabakla tanıştırmak için sekiz ay beklemenizde fayda var.
7. ayda bebeğinize havuç, kabak, patates gibi gıdaları parmak şeklinde keserek buharda haşlayabilirsiniz.
6 aylıktan itibaren verilmesi uygundur. Sebzeleri yumuşayana kadar haşlayın, çok fazla haşlayıp besin öğelerinin kaybolmamasına özen gösterin.
İlgili 32 soru bulundu
İçme suyu pirinç ve soyup doğradığımız kabakları tenceremize alıp ağzı kapalı bir şekilde yumuşayana kadar pişiriyoruz . Pişen kabakları çatal yardımı ile iyice püre yapıp bebeşimize yediriyoruz.Minik bebişler için blendırdan da geçirilebilir . Sevgilerlee.
6.Ay. Bebek 6 aylık iken sebze, havuç, tahıl, patates, bal kabağı ağırlıklı gıdalarla beslenmelidir. Bunun yanında armut, şeftali, elma, kayısı, avokado ve erik gibi meyveler de takviye gıda ürünü olarak bebeğe verilebilir. Ayrıca düzenli peynir ve yoğurt tüketimi de ihmal edilmemelidir.
Kabak güzelce yıkandıktan sonra aynı şekilde küçük doğranır ve diğer malzemenin yanına eklenir ve bir kaç dk. Daha sotelenir. Ardından 2-3 tatlı kaşığı(göz kararı) bulgur eklenir isterseniz pirinç de koyabilirsiniz, ama ben bulgur daha sağlıklı olduğu için onu kullandım, tercih sizin.
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır, zeytinyağında biraz çevrilir. Küp küp doğranan kabak ve pirinçte içerisine eklenir ardından sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Çatal veya ezici yardımı ile kabaklar ezilir.
Balkabağı, bebekler için oldukça uygun bir meyvedir. Faydaları saymakla bitmez, kolay sindirilir, lezzetlidir, bebeğin yutması oldukça kolaydır, lifli yapısıyla kabız bebekleri rahatlatır.
12- Bal kabağı püresi 6 ay ve sonrası
Bu püreyi 6 aydan itibaren bal kabağı ve karnabahar, bal kabağı ve brokoli, bal kabağı ve sakız kabak, bal kabağı ve bezelye olarak da deneyebilirsiniz.
Soğanı minik minik doğrayıp ekleyelim. Soğan ısınırken kabağı rendeleyip ekleyelim ve 2 dk pişirelim. Pirinç ve suyu da ekleyip kısık ateşte pirinçlerin suyunu çekmesini bekleyelim. Soğuduktan sonra çatalla ezerek dilerseniz yoğurtla beraber verebiliriz.
Bebeğiniz 6 aylıkken bal kabagi yemeye başlayabilir. Dilerseniz doğrudan püre yapıp verin, dilerseniz bu püreye biraz yoğurt ya da yulaf, hatta tavuk bile ekleyebilirsiniz.
Bal kabağı çok fazla tüketildiğinde, bağırsakların çok hızlı çalışmasına sebep olur. Bu durum ishale sebep olabilir.
Bebekler için balkabağı muhallebisi
Bu en temel balkabaklı muhallebiyi ek gıdaya geçiş yani 6. ay itibariyle bebeğine yapabilirsin. Balkabaklarını buharda yumuşayana kadar güzelce pişir. Pişen balkabaklarını çatalla ez. Orta ateşte pirinç unu, su ve tereyağını muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştır.
Küp kesilmiş kabakları yumuşayana kadar kaynatıp rondodan geçirin. Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez karıştırıp ılımış kabağa ekleyin ve karıştırın. En son ince kıyılmış dereotu konup iyice karıştırın. Ilık servis edilir.
Küçük bir tencerede kabak ve suyu yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından bir fiske toz tarçın ekleyerek blenderdan geçiriyoruz. İsterseniz çatalla ezerek de verebilirsiniz bebeğinize ancak blenderdan geçirmek daha pürüzsüz bi hale getirdiği için ek gıdaya ilk geçiş döneminde bu şekilde hazırlamak daha uygun.
Aydan İtibaren)
Hafif pişince irice doğradığınız kabakları, 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları ve yıkanmış pirinci ekleyin. 1 su bardağı kadar su ilave ederek, tuz ve karabiberini de atıp kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirin. Afiyet olsun.
6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.
İlk 6 ay sadece anne sütü tüketilmelidir. Anne sütü bebekler için en uygun besindir. Doktorunuza danıştıktan sonra anne sütünün yetmediği durumlarda 4. aydan itibaren ek gıda olarak Eti Cicibebe Bisküvisi tüketmeye başlayabilirsiniz.
Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri