Büyük çoğunluğu et yemeklerinden oluşan Sille mutfağında yoğurt çorbası, bamya çorbası, erişte pilavı, katmer, bazlama, tandır ekmeği, yaprak sarma, paça ve su böreği bunlardan lezzetlerden yalnızca birkaçı… Günümüzde de eski tarihi konaklarda bu yemeklere rastlamak mümkün.
İlgili 36 soru bulundu
Aksaray mutfağının en çok sevilen yemeklerinden olan Aksaray Tava, et yemeği dendiğinde akla gelen ilk seçeneklerdendir. Bölgede yetişen hayvanların etlerinden yapılan bu yemek, domates, biber ve sarımsak ile de müthiş bir lezzet patlaması yaşatmaktadır.
Mekâna asıl önemini veren unsura, yani yemeklere gelecek olursak, lokantanın alametifarikası kendi yağında uzun süre pişen kuzu. Yanında pide, pilav ve soğan ile servis ediliyor. Et, kullanılan pişirme tekniği sayesinde hayli yumuşak.
Afyon'a gidildiğinde tadılması gereken lezzetler arasında yer alan Çullama köfte; Afyon düğünlerinin vazgeçilmez tatlarından bir tanesidir. Zürbiye, Afyon sofralarının en çok pişirilen yemeklerinden bir tanesidir.
Konya da küçük esnafların ve sanayi çalışanlarının çok bilindik öğle yemeklerinden birisidir aslında yağ somunu. Ve konya kültüründe Etliekmek, Mevlana, peynirli ve patatesli pide gibi çok tercih edilen , yanında genellikle çay ve ayran ile inanılmaz güzel giden harika bir lezzettir.
Konya'nın 8 km kuzey batısındaki bir vadide yer alan Sille; tarihi ve kültürel değerleri, halıcılık & çinicilik sanatları ve de folklorik yapısıyla göz kamaştıran bir yerleşim.
Sille, Frigyalılar'dan bugüne değin yerleşim görmüş ve Bizans döneminden itibaren de Konya'nın önemli bir yerleşim yeri ve Erken Hristiyanlık devrinin ilk merkezlerinden, İstanbul-Kudüs arasındaki hac yolunun önemli bir durak noktası olmuştur. Günümüzde Selçuklu ilçesine bağlı bir mahalledir.
Eskişehir'e yapılacak bir seyahatte, yöre mutfağını daha yakından tanımak için deneyimlenmesi gereken diğer lezzetler arasında; met helvası, nuga helvası, yufkalı büryan, kıygaşa, haşhaşlı gözleme, haşhaşlı cevizli çörek, leblebi kurabiyesi, Sivrihisar baklavası, kelem dolması, gebete ve kuzu sorpa çorbası da yer ...
Yemekler arasında Sivrihisar'ın meşhur dövme sucuğu, Sivrihisar sarması, kalem dolması, güveç, ballı gözleme ve suböreği en çok tercih edilenlerdendir. Bölgenin arabaşı ve bamya çorbası da çok meşhur ve lezzetlidir. Yöresel tatlılar arasında patlıcan reçeli, muska baklava ve Sivrihisar pekmezi en ünlülerindendir.
İster Eskişehir ister Odunpazarı olsun, eğer buralara geldiyseniz başta çiğ börek, balaban köfte, met helva ve kış aylarında boza tatmadan gitmeyin. Özel olarak da hamur işlerinden göbete ve tavşan güveci tadılabilir.
Afyon Kebabı; un, su, maya ve tuz kullanılarak üretilen ve et suyuyla ıslatılan kebaplık pidenin üzerine kavrulmuş dana kuşbaşı etinin koyulmasıyla üretilir. Geçmişi eskiye dayanan Afyon Kebabı; Afyonkarahisar'da davet, kutlama, taziye sofralarında ikram edilir.
1840'tan bu yana faaliyet gösteren esnaf lokantası Aşçı Bacaksız, ülkemizin en eski lokantası. Şu an beşinci kuşak lokantanın klasik lezzetlerini meraklılarıyla buluşturuyor.
Afyonkarahisar Mutfağına özgü et yemekleri arasında bütüm et, Afyon kebabı, dana tandır, dana kavurma, paça, duvaklı (hindi veya kaz) ilk sırada gelen yemeklerdir. İlin önemli gelir kaynaklarından olan sucuk, kış aylarında en çok tüketilen et ürünlerinin başında gelir.
Konya'nın meşhur gezilecek yerlerinde Mevlana Müzesi ve Türbesi, Alaeddin Tepesi, Karatay Müzesi, İnce Minareli Medrese, Selimiye Cami, Atatürk Evi Müzesi, Meram Bağları, Sille Köyü, Kilistra Antik Kenti Ve Kaya Mezarları, Nasreddin Hoca Türbesi, Karapınar Çölü, Nasreddin Hoca Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi, Beyşehir ...
Cumhuriyetin ilanı ile Niğde'nin Konya vilayetinden ayrılarak müstakil vilayet statüsüne kavuşması en önemli gelişmedir.
Tescillenip coğrafi işaret alan Bor söğürmesi, Niğde'nin yöresel yemeklerinin başında gelen, kuzunun kaburgası ve budundan yapılan yöresel bir yemek. Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir olarak adlandırılan Niğde'de, kuzu kaburgası ve budundan yapılan Bor söğürmesi, iftar sofralarını süslüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri