Mevlana Müzesi, Mevlana ve Şems-i Tebrizi türbeleri, Alaaddin Camii ve Sultan Selim Camii gibi önemli yapıları bulunuyor. Tuz Gölü'ndeki pembe flamingolar, Leylekler Vadisi, Beyşehir Gölü, Akşehir Gölü ve Meke Gölü gibi doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin tek çölü de Konya'da yer alıyor.
Yerköprü Şelalesi, Meram Bağları, Karapınar Çölü, Akşehir Gölü, Tınaztepe Mağarası, Obruk Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı, Ilgın Kaplıcaları, Güvercinlik Mağarası, İnbaşı Mağarası ve Büyük Düden Mağarası şehrin görülmesi gereken doğal güzellikleri arasındadır.
İlgili 32 soru bulundu
Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır. Konya'ya gidip de geniş bir alanda kurulmuş olan Mevlana Müzesini görmeden gelmemek olmaz. Müze ücretsiz, girişte hiçbir ücret alınmıyor. Mevlanın yaşadığı yerler, eşyalar, giysiler ve çalışmaları sergileniyor.
Karatay Belediyesi | Konya'nın En Büyük Parkı Hızla Tamamlanıyor. Ereğli Çevre Yolu kavşağında bulunan eski hobi bahçelerinin Saraçoğlu Mahallesine taşınması ile birlikte mevcut alana Konya'nın en büyük parkı olan 'Şehir Parkı'nı kazandıran Karatay Belediyesi çalışmalarını hızla sürdürüyor.
İç Anadolu Bölgesi'nde yer alması ile beraber Konya'da Deniz bulunmamaktadır. Ancak Göl açısından önemli bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. Yani bu doğrultuda Konya ve çevresinde göller olduğu söylenebilir. Bu sebepten dolayı değişik amaçlar altında Konya çevresindeki göller çok fazla ziyaretçi alır.
Konya, elma, kayısı, kiraz, vişne, çilek ve ceviz üretiminde ilk 10 ilimiz arasında. Üretilen meyvelerin önemli bir bölümü iç pazarda tüketilirken, bir kısmı da ihraç ediliyor. Son verilere göre Konya'da kiraz üretimi yaklaşık 30 bin ton. Bu konuda Akşehir ve Ereğli ilçeleri Türkiye çapında önemli üretim merkezleri.
Ülkemizde 2008 yılı itibariyle toplam 12.542.380 meyve veren kiraz ağacından yılda 338.361 ton kiraz elde edilmiştir. Aynı yıl Konya ilinde ise 828.086 kiraz ağacından 18.703 ton kiraz elde edilmiştir.
Bahar yağmurlarının yağmasıyla yeşeren otlar yazın kurak iklimin hakim olmasıyla sararmaya başlar. Mevlana kenti Konya'yı ziyaret etmek için en uygun dönem sonbahar ve ilkbahar ayları olsa da aralık ayı kent için ayrı bir öneme sahiptir.
Konya ilinde 31 ilçe vardır. Merkez ilçeler: Karatay. Meram.
Anadolu Kaplanları'ndandır. Şehrin futbol takımı Konyaspor'dur. Yöresel yemekleri etliekmek, bamya çorbası, Mevlana böreği, yağ somunu, tirit, Konya pilavı, sac arası ve fırın kebabı'dır. Konya'nın simgeleri Mevlana Müzesi (Kubbe-i Hadrâ), çift başlı kartal'dır.
Bizans kaynaklarında "Tokonion" olarak geçen şehrimize yakıştırılan diğer isimler şöyledir: "Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia..." Arapların Kuniya dedikleri güzel kentimiz, selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde bir daha değişmeyerek günümüze kadar gelen ismine kavuşmuştur: Konya...
Alâeddin Tepesi, Türkiye'nin Konya ili kent merkezinde, üzerinde Alâeddin Camii ve avlusunda sekiz Anadolu Selçuklu Sultanı'nın mezarı da dahil olmak üzere önemli tarihî yapılar bulunduran tepe.
Çin sınırından Bizans topraklarına kadar uzanan Selçuklu Devleti'nin Anadolu'daki başkenti ve İpek Yolu üzerinde önemli bir konaklama ve ticaret merkezi olan Konya, aynı zamanda İslâm Medeniyeti'ne dair yüzlerce eserin yer aldığı, birçok İslâm ilim adamının ve mutasavvıfın yetiştiği ve yerleştiği önemli bir merkezdir.
Selçuklu ilçesinde Rixos Oteli'nin içerisinde bulunan Club Inferno şehrin en büyük ve prestijli gece kulübüdür. Konya'da gece hayatı denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Club Inferno, unutulmaz DJ performanslarının yanı sıra Türkiye'den ve dünyadan önemli isimleri de ağırlamaktadır.
Kent Ormanı Parkı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5.270.000 m² genişliğindeki ormanlık bölgede çeşitli sosyal tesisler yapılarak 2005 yılında hizmete açılmıştır.
Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden sac arası ve höşmerim tatlıları, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Konya'ya özgü ve buradan alabileceğiniz hediyelikler; mevlana şekeri, semazen figürleri, mevlana türbesi figürleri, magnetler, anahtarlıklar, Konya gevreği, tulum peyniri gibi birçok hediyelik ve yöresel ürünler mevcuttur.
Konya'nın yemek kültüründe ve Konya lezzetleri arasında bulunan sac arası tatlısı genellikle tüm Konya yemeklerinin hemen ardından tercih edilen ve en çok istenen tatlılardan birisidir. Maharetli ustalarımız tarafından hazırlanan hamuru incecik açılır. Daha sonra tereyağı yakmadan ertilir ve yufkalardan biri yağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri