Köpeklere yumurta yedirme sıklığı, köpeğin bireysel ihtiyaçlarına ve diyet gereksinimlerine bağlıdır. Genel olarak, köpeğinizi dengeli bir diyetin parçası olarak haftada bir veya iki kez yumurta ile beslemek güvenlidir.
Köpekler, tercihe bağlı olarak haşlanmış ya da çiğ olarak genellikle haftada ya da 15 günde bir kez yumurta yiyebilir. Tavuk yumurtası, besin yönünden oldukça kuvvetlidir ve içerisinde; A ve B12 Vitaminleri.
Çiğ yumurta, köpeklere zarar vermemektedir ayrıca protein açısından oldukça zengindir. Fakat, köpeklerin beslenmesinde yumurta miktarı kontrollü olarak verilmelidir, çünkü yumurtanın aşırı tüketiminde, kusma ve ishal gibi sindirim sorunları oluşabilmektedir.
Kısa cevap; evet. Haşlanmış veya pişirilmiş olsun, yumurtalar köpeğiniz için harika bir yiyecektir veya onun için faydalı besin takviyeleri barındırır.
Köpeğiniz İçin Yumurta Hazırlama
Köpeğinize haşlanmış yumurta verirken yumurtaları, köpeğinizin çiğnemesi ve yutması kolay olacak lokmalar halinde kesin. Sizin kahvaltıda yediğinizin aksine köpeğinizin yumurtaları yağ, tuz ve tereyağı gibi lezzeti artırmak için kullandığınız katkı maddelerini içermemelidir.
İlgili 30 soru bulundu
-Sade ve doğal yoğurt, köpekler için genel olarak güvenlidir. Yoğurt, sevimli dostlarınızın bağırsak sağlığı için faydalı probiyotikler içerirken aynı zamanda protein ve kalsiyum besin değerleri bulunmaktadır. Bazı yoğurtlar tatlandırıcı ya da şeker içerdiği için köpeklere verilmeden önce muhakkak içeriği okunmalıdır.
3) Pişmiş Patates
İçerisinde bolca A, E ve C vitamini bulunur. Kalsiyum, potasyum ve demir açısından da oldukça zengindir. Köpeklere yedirilen patates haşlanmış, pişirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış olmalıdır. Köpeği asla çiğ patates ile beslememelisiniz.
Örneğin pirinç, havuç, muz, et ürünleri, balık, marul ve ıspanak köpeğinize zorda kaldığınızda verebileceğiniz besinlerdir. Tüm bunlara rağmen köpeğiniz için uygun olan kuru köpek maması en faydalı ve ilk tercih edilmesi gereken seçenektir.
Ekmek, köpekler için iyi bir protein ve besin kaynağı olmamasından dolayı ve aşırı miktarda tüketildiğinde sindirim sorunlarına sebep olabilir. Şayet köpeğinize ekmek vermek istiyorsanız, çok az porsiyonlarda ve ara sıra atıştırmalık olarak vermeniz önerilir.
İster yavru köpeğiniz hasta olsun, ister sadece köpeğinizi beslemek için sağlıklı bir yiyecek arıyor olun, haşlanmış tavuk en iyi seçenektir. Aslında haşlanmış tavuk, köpeğinizin diyetinin gerektirdiği protein, vitamin ve minerallerle doludur ve hassas veya midesi bozuk köpeklere yedirilebilecek kadar yumuşaktır.
Salatalıklar, köpekler için güvenli ve besleyici bir atıştırmalık olabilir. Lif ve antioksidan açısından zengin olan salatalıklar, C ve K vitaminin yanı sıra magnezyum ve potasyum gibi elektrolitler açısından zengin bir kaynaktır.
Küçük parçalar halinde peynir verilmesinde bir sakınca yoktur fakat yalnızca arada bir vermek gerekir. Nadiren de olsa, bazı köpekler süt ürünlerine karşı isteksiz ve hassas olabilirler, eğer köpeğiniz süt ürünleri içeren yiyecekler yedikten sonra ishal ya da hasta oluyorsa, elbette ki bunlardan kaçınılmalıdır.
Daha küçük öğünlerde daha sık yemeleri gerekmektedir. Yavru beslenen yavrular, dört aylık olana kadar günde dört kez, günde üç kez, 6 aylık ve daha sonra da günde iki kez olacak şekilde beslenme programı oluşturulmalıdır. Aşırı besleme, daha güçlü ve sağlıklı bir köpek anlamına gelmez.
KÖPEĞİN KİLOSU x 2 dir. Örnegin 10 kg lık köpek günde 10x%2= 200 gram 20 kg lık köpek günde 20x%2= 400 gram gibi. 4-) Yavru köpeklerin haricinde de bu miktarlar günde iki öğün (sabah ve akşam) olarak verilmelidir.
Pişmiş yumurta ile beslemek de tamamen güvenlidir, ancak maksimum besinsel fayda sağlamak istiyorsanız çiğ yumurtalar tercih edilir. Çünkü pişirmek, vitaminleri, mineralleri ve amino asitleri yok eder. Ayrıca, besin bütünlüğünü sağlamak için organik serbest gezinen tavukların yumurtalarını tavsiye ederiz.
Köpekler mamalarının dışında en çok hiç kuşkusuz et yemekten hoşlanırlar. Ayrıca, pirinç, muz sevdiği yiyecekler arasındadır.
İnsan gıdalarındaki baharat karışımları, sarımsak, soğan gibi bileşenler hayvanlar için ve köpekler için oldukça zararlıdır. Bu tip içeriklere sahip yemekler köpeklerde mide ve bağırsak sorunlarına yol açabilir, sindirim sisteminin çalışma şeklini bozabilir.
Mamadan tasarruf etmek için evcil bir hayvana sürekli olarak ev yemeği vermekten kaçınmalısınız. Köpek yiyecekleri arasında kuzu, dana, tavuk ve balık etleri yer alır. Yoğurt gibi süt ürünlerine de hayır diyemeyen köpek dostlarınıza haşlanmış patates, makarna ve pilav gibi gıdaları da verebilirsiniz.
Yumurta sarısı içeriğindeki A vitamini köpeklerin tüylerini daha parlak ve güçlü yapar. 5. aylardan itibaren Omega-3 içerikli balık yağı tabletleri / somon yağı hapları hem köpeğin iştahını açar hem de sinir sistemini kuvvetlendirir. Bunların dışında kaliteli mama beslenmesinden kesinlikle vazgeçilmemelidir.
Köpekler Hangi Meyveleri Yemeli
Ödül gibi verebileceğiniz ve köpeklerin yine severek yediği havuç, elma, armut, karpuz, ananas ve muzu sayabiliriz. Bu meyvelerin köpekler için faydası muhakkak vardır ama her biri şeker barındırdığından fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır.
SAĞLIKLI KÖPEKTE TEHDİT YOK
Köpek salyası zararlı bakteri yükü, beslenme, bakım ve çevresel faktörlere göre değişkenlik gösterebilse de insan salyasının bakteri yüküne göre çok daha düşüktür. Sağlıklı ve bakımlı bir köpeğin insanı yalaması bu sebeple bu bakımdan sağlık açısından hiçbir tehlike içermez.
Ceviz insanlar için sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerdir, ancak köpekler için güvenli değildir. Çünkü; Ceviz, yüksek yağ içeriği nedeniyle köpeklerde obeziteye neden olabilir. Yağları yüksektir ve köpeklerde mide rahatsızlığına ve bağırsak tıkanmasına neden olabilir.
Köpeğinizin sağlığa yararlarından faydalanması için veterinerinin önerdiği miktarda zeytinyağını mamasına ekleyebilirsiniz. Bu sayede kuru mamayı yemesi de daha kolay olabilir. Zeytinyağı, bağırsak hareketlerinin gerçekleşmesine yardımcı olarak köpeğinizin sindirim sistemini destekler.
Pişmiş domates de çiğ olanlar gibi köpeklerin yemesi için güvenlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri