Köpekler İçin. Evde İç Dış Parazit Uygulaması Rutin iç ve dış antiparaziter uygulamalarında ense damlası kullanılmaktadır. Parazit şüphesi varsa veteriner hekimler parazit tipine uygun hap veya enjeksiyon tercih edebilirler. Rutin iç ve dış antiparaziterin 2 ayda bir uygulanması önerilir.
Köpeklerimizde iç dış parazit aşı uygulaması ilk kez 7 haftalıkken vurulmaktadır.İlk vurulan aşının ardından yaşı farketmeksizin 2-3 ayda bir yeni parazit aşısı vurdurmanız gerekmektedir. Aşı vurdurmak istemeyen köpek sahipleri bu tedaviyi ilaç olarak da alabilir.
Dewormer ilaçlar köpeklerde iç parazitler için en yaygın tedavidir. Bu ilaçlar genellikle ağızdan verilir ve köpeğin sistemindeki parazitleri öldürerek çalışır.
İç ve dış parazit aşıları yapılmaması durumunda kedi veya köpeğinizle birlikte sizde parazitlere karşı savunmasız kalırsınız. İç parazitler özellikle mide, bağırsak ve karaciğer başta olmak üzere hayati organlarda tutunduğu için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.
KÖPEKLERİN DIŞ PARAZİTLERİ (İnsektisit - Akarisit) Rutinde uygulanan dış parazit aşıları ense damlası olarak kullanılır. Bu ense damlaları köpekleri pire (Ctenocephalides sp.) ve kene (Rhipicephalus sp., Dermacentor sp. ve Ixoides sp.)
İlgili 27 soru bulundu
Köpekler İçin. Evde İç Dış Parazit Uygulaması
Rutin iç ve dış antiparaziter uygulamalarında ense damlası kullanılmaktadır. Parazit şüphesi varsa veteriner hekimler parazit tipine uygun hap veya enjeksiyon tercih edebilirler. Rutin iç ve dış antiparaziterin 2 ayda bir uygulanması önerilir.
İç parazit tedavisi beslenme, ortamdaki parazit durumuna göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır. Dış parazit tedavisi kullanılan ilaç, ortamdaki parazit durumu ve mevsime göre 1-3 ayda bir tekrarlanmalıdır.
İnsanlar, bu tür bir tenya ile enfekte olmak için enfekte bir pire yutmalıdır. Dipylidium türleri köpeklerde en yaygın tenyalar olmasına rağmen , diğer yaygın tenyalar bazı bölgelerde önemlidir ve insanlara bulaşabilir.
Köpekler parazitin larvalarını yutarak kancalı kurtlara yakalanabilir veya larvalar köpeğin derisine girer. Yavru köpekler kancalı kurtları annelerinden doğumdan önce veya meme emerken kapabilir. Zaten hasta ve zayıf olan köpekler kolay bir hedef oluşturur ve önlem alınmadığı takdirde ölüme kadar götürebilir.
Çörek otu yağı, bağırsak parazitlerinin baş düşmanı olarak bilinir. Yapılan birçok araştırmada çörek otu yağının kolon kanseri hücrelerinin oluşumunu engellediği görülmüştür. Aynı zamanda gaz, şişkinlik, mide ağrısı gibi problemlerin etkisini de azaltması ile sindirim sürecinin çok daha rahat olmasına yardımcıdır.
Yetişkin köpeklerde iç parazit belirtileri ile solgun bir renk, enerji yoksunluğu, ishal, mukusumsu dışkı, yemek seçme veya aşırı yeme şeklinde sıralanabilir. Bazı iç parazit türlerinin akciğere yerleşmesi sonucu solunum sorumları veya öksürük şeklinde sorunlar gözükebilir.
Köpeklerde iç parazit daha çok dışkılarında fark edilir. Köpeğimizin kakasını incelemeli ve ishal sorununun olup olmadığına, kan bulunup bulunmadığına, kakada kurtçuk olup olmadığına bakılmalıdır. Bazı parazitler dışkıda da görünmeyebilir.
Köpekte ki pireleri temizlemenin en hızlı ve en kesin çözümü pire karşıtı ürünlerdir, ense arkası damlaları, anti - pire sabunlar, şampuanlar ve haplardır. Bit ve pirenin yüzde doksanından fazla oranını yok eden bu ilaçlar ve ürünler 30 dakika gibi kısa sürede etkisini gösterir.
Veteriner hekim reçetesi ile eczanelerde ve veteriner muayenehanelerinde satılır (VHR).
Ayrıca belirtmek gerekirse; iç-dış parazit ve tüm aşı uygulamalarından sonra en az 2 gün beklemelisiz.
İç Parazit uygulaması yaptırmazsanız: kedinizin ve sizin iç parazitlerden korunmamanız anlamına gelir. İç parazitler bağırsak ve mide başta olmak üzere karaciğer, akciğer gibi hayati organlarda yaşar ve sayıca artması halinde hem sizde hem de kedinizde ciddi sağlık problemlerine yol açacaktır.
Toksoplazma olarak adlandırılan parazit türü önlem alınmadığı takdirde dönem dönem tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Körlük, beyin hasarı ve büyüme geriliği gibi riskli durumlara neden olan bu parazit bir kez atlatıldığı takdirde hastaya bağışıklık kazandırıyor.
Köpeklerde İç ve Dış Parazit Uygulamaları İçin Özet Tavsiye;
2- Yavru Köpeklerde (Aşılama dönemi öncesi) 1 aylık olduklarında iç parazit tedavilerine başlamak ve Oto enfeksiyonu (Yumurtlayarak Çoğaldıkları için Tekrarlayan) engellemek için 2, 3 hafta aralıklarla 4 kez tekrarlamak gerekir.
Veteriner Kliniğimizde kediler için rutin olarak önce iç ve dış parazit mücadelesi sonrasında Kedi Karma Aşısı, Leukemia (lösemi) Aşısı, Kuduz Aşısıdır.
KARMA AŞI 15 dakika | 400 TL
Hastanemiz Bebek Köpeklere yapılan ilk doz karma aşıdan 21 gün sonra 2. dozun uygulanmasını, 16 haftalık yaşa geldiğinde ise 3. doz aşının yapılmasını ve sonrasında 1 yaşını geçen her yaş gurubundan köpeklere yılda 1 kez tekrarlanmasını önemle tavsiye etmektedir.
Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.
Küçük köpeklere ve ırklara uygun damlalar, 26 TL'den başlayan fiyatlarla listeleniyor. Büyük köpeklerin ağırlıklarına uygun dış parazit damlaları, 50 TL'den başlıyor. Cimri.com üzerinde birçok köpek türüne uygun dış parazit damlası listeleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri