Kimchi sosu da içerisinde bağışıklık sisteminizi güçlendirildiği herkesçe bilinen sarımsak, soğan, zencefil ve biber bulundurmaktadır. Birinci Sınıf kaliteye sahip Kore'den gelen Kimchi Sosu hafif acı tadıyla, akışkan bir kıvama sahiptir. Kimchi sosu olarak anılmasına rağmen sadece kimchi yapımında kullanılmamaktadır.
Balık sosu, balık veya krilden elde edilen, tuzla kaplanmış ve iki yıl boyunca fermente edilerek yapılan sıvı bir sostur. Güneydoğu ve Doğu Asya mutfaklarında temel bir çeşni olarak kullanılır. Yüksek oranda glutamat içerdiğinden ötürü eklendiği yemeğe umami tadını verir.
2 su bardağı mayonez,3 yemek kaşığı ince kıyılmış kornişon turşusu,2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz,1 yemek kaşığı tarhun,1 çay kaşığı Dijon hardalı ,2 yemek kaşığı kıyılmış kapari,3 diş kıyılmış sarımsak ,1 adet kıyılmış ançuez,1 çay kaşığı acı sos iyice karıştırılır.Servis yapmadan önce mutkala 2 saat buzdolabında ...
Tayland mutfağının en çok kullanılan sosudur. Squid balık sosunu her türlü yemeklerde marine ve pişirme amaçlı kullanabildiğiniz gibi balık ve karides başta olmak üzere tüm deniz ürünlerinde,ve kırmızı etlerde dip sos olarak kullanabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Carolina Reaper: Dünyanın En Acı Biberiyle Tanışmaya Hazır mısınız?,Olgunlaştırılmış kırmızı Carolina biberi, sirke, tuz, şeker ve özel baharat karışımından imal edilmiş biber sosudur. Acı sostan daha yoğun ve dolgundur.
Ekmek ve cevizleri sos kabına aldıktan sonra; üzerine zeytinyağı, yoğurt, dereotu, sarımsak ve limon suyu ilave edin. Sosu karıştırdıktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Ançuezlerin tuzlanarak fermente edilmesinden sonra elde edilen bu yoğun aromalı sos, Tayland ve Vietnam mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Yemeklere lezzet katması için tuz yerine balık sosu kullanımı tercih edilir. Squid Balık Sosu katkısız olup, Helal Sertifkalı'dır.
1 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı kimyon, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kişniş ve isteğe göre 2 diş sarımsağı bir kabın içerisinde birleştirin. Balıklarınızı bu sosa buladıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirin. Ardından pişirme işlemine geçebilirsiniz. Bu sos, çok beyaz etli balıklar için idealdir.
Balık bayatsa protein yapısında bulunan histamin miktarı artıyor. Histaminin fazla olması da vücutta toksik etki gösteriyor. Yoğurt proteininde de bulunan histamin bayat balık tüketildiğinde yüksek miktarda olan histamini daha da yükseltiyor. Bu sebepten dolayı da “balığın yanında yoğurt yenmez” deniliyor.
Balıkçılarda veya balık satın aldığınız yerlede balığı fileto şeklinde isteyebilirsiniz. Balık ekmek için en sık tercih edilen uskumrunun çok ama çok ince ve piştiği zaman yerken rahatsız etmeyen bir derisi olduğu için derisini çıkarmaya gerek yok.
Balığı marine etmek için sirke, şarap gibi mayalanmış asidik malzemeler veya limon suyu zeytinyağı, baharat ya da aromalı otlarla karıştırılabilir. Ayrıca süt, sulandırılmış tarhana, yoğurt, soğan sarımsak ve kereviz yaprağı ya da tozu da marine etme işlemi için kullanılabilir.
Kişniş ve limon ile tatlandırılmış çiğ levrek
Bir yemek kaşığı zeytinyağı, 3 gram zencefil turşusu, 3 gram fesleğen, 3 gram maydanoz ve bir paket taze kişnişi mikserde çekerek sos elde edin. Bu sos ile levreği harmanlayıp servis edin.
* Sarımsak-balık
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan Sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
Hamsiler kılçıkları çıkacak şekilde ayıklanır yıkanır ve süzgeçte süzdürülür. Daha sonra tuz kekik karabiber arzu ettiğiniz miktarda eklenir. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsak eklenir ve balıklar harmanlanır. Üzeri streçler kapatılıp buzdolabında 4 saat kadar marine edilmesi beklenir.
Buna göre, daima suda yaşayan, suda barınan hayvanlardan her çeşit balık eti yenebilir. Kalkan balığı, sazan balığı, yunus balığı, yılan balığı bu kabildendir. Fakat, diğer su hayvanları caiz değildir. Midye, istiridye, istakoz ve yengeç gibi hayvanların yenilmesi helal olarak kabul edilmemektedir, haram sayılmaktadır.
Tat Salça ürünleri Gimdes helal belgelidir, sahiplerini helal hassasiyeti için tebrik ederiz.
Su hayvanlarından balık dört mezhebin ittifakıyla helal kılınmıştır. Balığın içindeki pislikler temizlendikten sonra yenilmesi caizdir.
Balığı ızgaraya atmadan önce, kâğıt havlu ile kurulayın, sonrasında tuz, karabiber ve çiçek yağı karışımına bulayın ve fazlasını süzdürün. Böylece balık ızgaraya yapışmaz, iyi kızarır ve daha lezzetli olur.
Balık, ızgara, kızartma, sığ kızartma, fırında, rosto ve sote yöntemleriyle pişirilebilir. Izgara: İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir.
Bu sebeple acı biber yediğimizde beynimiz sıcaklığın arttığı zanneder ve terleme emri gönderir. Bu yüzden de acı biber yediğimizde terleriz:) Benzer şekilde wasabi, zencefil, nane ve mentol de bu proteinin yük dağılımını değiştirir.
Yemek tarifleri arasında yeşil yapraklı tüm salatalara çok yakışan bir sostur. 1.5 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kıyılmış kuru soğan, 1.5 tatlı kaşığı hardal tozu, 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuzu derin bir kaba alın. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Sebzeden yapılan bir acı: Wasabi!
Bir sebzeden yapılan wasabi yapıldığı anda o kadar acı ki bir jalapeno biberinden neredeyse 100 kat daha fazla acı! Bu acılığı ise tamamen sebzeden geliyor!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri