Biz ayrılan değil de kalan kişiysek şunu demeliyiz: 안녕히가세요 (annyeonghi gaseyo): bay bay, görüşürüz, güle güle gibi anlamlara gelir. Bunu kalan kişi söyler.
'Güle güle' ifadesi Korece'de '안녕히 가세요' olarak ifade edilir. Bu ifade, bir kişiye eğlenceli ya da mutlu bir şekilde gitmesi dileğinde bulunarak, Türkçe'deki 'Güle güle' anlamına gelmektedir.
güle güle. 또 만나요. görüşürüz. 안녕, 또 봐요.
Korece seni seviyorum; Saranghae olarak yazılır. Saranghae; seni seviyorum sözcüğü, saranhe olarak okunur. Geleneksel konuşma ve resmi konuşmalarda farklı yazılan seni seviyorum kelimesinin başka söyleniş biçimleri de bulunmaktadır. Örneğin; Türkçe çevirisi; Salang haeyo şeklinde yazılmaktadır.
안녕하세요 (annyeong haseyo) yerine günlük hayatta merhaba demek için kısaca sadece 안녕 (annyeong) demeniz de yeterlidir. İşin ilginç tarafı bu 안녕 (annyeong) kelimesini güle güle derken de kullanıyoruz. Yani 안녕 (annyeong) hem merhaba hem de güle güle anlamında kullanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Kore dilinde 'Alo' ifadesinin okunuşu ve kullanımı hakkında bilgi vermek gerekirse; bu ifade, genellikle 'Yoboseyo' şeklinde ifade edilir. Geleneksel olarak, bir telefon çağrısına yanıt verirken veya birini ararken bu kelime kullanılır. 'Yoboseyo', kelime anlamı olarak 'Kiminle görüşüyorum? ' veya 'Alo' yerine geçer.
Çinceye benzeyen Korece, kendine özgü özellikleriyle dikkat çekmektedir. Yazılışı ve okunuşu farklı özelliklere sahip Korece'de günaydın demek ' Joh-eun achim' şeklinde telaffuz edilir. Orijinal yazılışı ise 좋은 아침 şeklinde yazılmaktadır.
Bu veda cümlesinin anlamı güle güle veya hoşçakal demektir.
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
죄송합니다/ 괜찮아요/ 미안/ 실례합니다 - YouTube.
İleum-i mwo-eyo şeklinde Latin harfleri ile okunan Korece 'adın ne' kelimesi ' 'Yurimi gueaa' şeklinde okunmaktadır.
안녕히가세요 (annyeonghi gaseyo): bay bay, görüşürüz, güle güle gibi anlamlara gelir.
환영해요 (Burada makine çevirisi yok!)
아비(abi): Korecede "baba" demek. 지아비(jiabi) ise koca.
Korece, Türklerin öğrenebileceği en kolay dillerin başında gelir. Gerçekten son derece kolaydır. Yeterli zamanı ayırırsanız alfabeyi de bilirseniz birkaç ayda turistik bir gezi yapmak için yeterli seviyeye çıkabilirsiniz.
Pek çok Asya ülkesinde yaygın olan geleneksel nezaket kuralları Güney Koreliler için de çok önemlidir. Örneğin selamlaşırken hafif eğilmek, saygının bir ifadesi olarak kabul edilir. Çok önemli bir kural daha: Asla çorapsız gezilmemesi gerekir. Zira dost başa, Güney Koreli ayağa bakar!
Korece teşekkür etmek istiyorsanız birçok yol mevcut olsa da en yaygın kullanılan kelime 감사합니다 (gamsahapnida)'dır. Kamsahamnida diye okunur.
Korecede kençana kelimesi "İyi misin?" anlamında kullanılır. Yani kençana kelimesi günlük konuşma dilinde sıklıkla karşılabileceğiniz bir kelimedir.
Aegyo (Korece: 애교, hanja: 愛嬌), Güney Kore'de kullanılan sevimli yüz ifadeleri, jest ve mimik ve sevimli bebek sesi kullanılarak da yapılan bir tür ifadedir. Aegyo gerçek anlamda coquette-ish ediyormuş gibi davranan ve çoğunlukla kadın ve erkek K-pop idolleri tarafından kullanılır.
Unni, Korecede abla demektir ve öz olup olmaması önemli değildir. Kızlar kendilerinden yaşça büyük olan hemcinslerine unni diye hitap eder.
Woo: Bu adın anlamı nimettir. Ah Reum: İsmin anlamı güzel kızdır. Bora: Bu isim, mor renk anlamına gelir. Kyung: İsmin anlamı öz güvendir.
Bildiğiniz iyi geceler kelimesi. Kadeh tokuştururken şerefeee denir ya. Hah işte o kelime konbe.
안녕하세요(an-nyong ha-se-yo) Korece'de 존댓말 (jondetmal) adı verilen saygılı/resmi dilde kullanılan en yaygın selamlama şeklidir. Biri size 안녕하세요 diyerek selam verdiğinde, sizde basitçe 안녕하세요 diyerek cevaplayabilirsiniz. 안녕 + 하세요 = 안녕하세요.
Saranghae, Korece bir kelimedir ve özel anlam taşımaktadır. Korace seni seviyorum anlamı taşıyan Saranghae güney Kore'de farklı yazılmakta ve konuşulmaktadır. Saranghae sözcüğü seni seviyorum anlamı taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri