Başvuru olması halinde, Kurul başvurunun kurula sevk tarihi itibariyle en geç 30 gün içerisinde toplanır.
DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ:
MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
Başvurum onaylandı; destek ödemesini nasıl alabilirim? Destek Başvurunuzun Kurul tarafından onaylanmasının ardından, sistem üzerinden Taahhütnamenizi onaylamanızın ardından ödeme talep etmeye hak kazanmış olurunuz.
KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.
Desteklenen Sektörler - KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye'de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ'lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.
İlgili 39 soru bulundu
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Açıklama. KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
b) Proje Odaklı İşletme için kredi üst limiti azami 200.000 (ikiyüzbin) TL'dir. c) Teknoloji Tabanlı İşletme için kredi üst limiti azami 300.000 (üçyüzbin) TL'dir. (ç) Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki İşletme için kredi üst limiti azami 500.000 (beşyüzbin) TL'dir.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Başvurum ne kadar sürede kurul değerlendirilmesine sunulur? Başvuru olması halinde, Kurul başvurunun kurula sevk tarihi itibariyle en geç 30 gün içerisinde toplanır.
Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB'in sunmuş olduğu girişimcilik eğitimi; işletme yönetimi, pazarlama, finansal yönetim, stratejik planlama gibi konularını içerir ve yaklaşık 5 ila 10 gün sürer.
KOSGEB desteğiyle kurulmuş olan işletmeler, 50.000 TL ve 10 puanlık destek alabiliyor. Stratejik ve önceliklendirilmiş sektörlerdeki işletmelerde ise kredi üst limiti 500.000 TL ve destek puanı 12'dir.
KOSGEB'e başvurduktan sonra kabul edilirseniz ve destek alırsanız, bu şirketi 3 yıl boyunca kapatamıyorsunuz veya devredemiyorsunuz. Eğer bunlardan birini yaparsanız, hem ceza alırsınız hem de size verilen desteği geri ödemek zorunda kalırsınız.
KOSGEB üzerinden verilen hibe destekleri kadınlara ayrıcalıklı olarak verilmektedir. Kadın girişimcilere, KOSGEB kapsamında; Halkbank tarafından yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200.000 TL, işini kuranlara ise 300.000 TL kredi verilir.
Şahıs ( gerçek kişi ) işletmesi kuranlar 5.000 TL., Tüzel ( limited, anonim ) şirket kuranlar da 10.000 TL. destek almaktadır.
Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Kılavuz'da Yeni Girişimci Desteği başvurusu ve başvurunun kabul edilmesi sonrası süreç hakkında bilgilere yer vermektedir.
KOSGEB başvurusu için işlemler online yapılıyor. www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” menüsünden gerekli yönlendirmeleri takip edip başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Geleneksel Girişimcilik destekleri geri ödemesizdir.
İlk 12 Ay Ödemesiz
İllerdeki 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ'ler, 300 bin lira kredi kullanabilecek. KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek.
KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri:
Covid-19 salgınından önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ'ler başvuru yapabilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarına göre 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı açıklamaya göre, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında, kendi yapısını yerinde inşa edecek depremzedelere, konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için de 250 bin TL hibe verilecek.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri