Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
Kotlar kaç derecede yıkanır? Kot pantolonu çamaşır makinesinde maksimum 30 derecelik programda yıkayabilirsin. Düşük sıkma devrinde yıkayacağın kotun yıpranmaması için Rinso Sıvı Deterjan gibi çamaşırların rengini koruyan deterjanlar kullanman son derece önemli.
Denim Kumaş Nasıldır Ve Terletir mi? Denim kumaş kaba ve pamuklu bir kumaş türüdür. Denim kumaşın üretiminde pamuk ipliği kullanılır. Sentetik iplik kullanılmadığı için denim kumaş terletmez ve oldukça sağlıklı bir kumaş cinsidir.
- Kot pantolonlar, 30-40 derecede yıkanılması olması gereken derecedir. Fakat çekme işlemi için, 90 derece ne kadar çekme için olumlu bir sonuç gösterse bile, dezavantajı pantolonunu yıpratması olur.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Günlük hayatta çamaşır sepeti içerisine pek çok sentetik kıyafet atılır. Bu programda yıkayabilmek için bu giysilerin arasından sentetik olanlar seçilmelidir. Polyester, asetat, akrilik, viskoz, vinil ve lateks gibi kumaşlara sahip çamaşırlar da sentetik grubundadır.
Çamaşır ve bulaşık makinaları en kayda değer enerji oranını suyu ısıtmak için kullanmakta. Kullanılan enerjinin ortalama yüzde 70'i suyu ısıtmaya harcanmaktadır. Eko programlarda ise suyu 60 derece yerine 40 dereceye çıkarırsınız. Yani suyu ısıtmak için harcanan enerjiden kısarsınız.
Kot Pantolonu Çamaşır Makinesinde Yıkamak İçin
30 derece ve hassas program genellikle kotlar için idealdir.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
Kot pantolonunuzu kurutma makinesinde kurutacaksanız kotların kurutulmasına uygun düşük ayardaki programı tercih etmeniz gerekir.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Jean pantolonlarınızı özellikle yaz ayları boyunca 1-2 kullanımdan sonra hızlıca yıkamak isteyebilirsiniz, ancak ortalama olarak yaklaşık 5-10 kez giydikten sonra yıkamanız tavsiye edilmektedir. Düzenli olarak sık yıkama sonucunda jean pantolonda renk atması tablosuyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
Genel olarak kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı 30 ila 40 derece arasındadır. Saf yünden imal edilmiş kumaş pantolonların yıkama sıcaklığı ise 60 derecedir. Bu kapsamda pantolonların iç kısmında yer alan yıkama sıcaklık tavsiyesini dikkate alabilirsiniz.
Ekstra renk korumalı bir temizlik için, soğuk suya yarım bardak beyaz sirke koyun ve jeanlerinizi 30 dakika boyunca bu suda yıkayın daha sonra kurumaya bırakın. Elde yıkama işlemi siyah jean üzerinde daha nazik bir temizleme sağlar ve jeanin kalitesini uzun süre korunur.
Yün vb. içeren narin çamaşırlarınızı bu programda yıkamayın. Pamuklu ve sentetik çamaşırlarınızı ayırmadan bu programda yıkayabilirsiniz. Pamuklu/sentetik karışımı örgü giysiler veya çoraplar gibi hassas çamaşırlarınızı bu programda yıkayabilirsiniz. Bu programın yıkama hareketleri daha narindir.
Renkli ve kot giysilerinizin renklerini korumak için “Renkliler” programını seçebilirsiniz. Genellikle 30 ve 40 derecede yıkanması tavsiye edilen kotlarınız için uygun bir programdır. Renk verme ihtimali yüksek olan kotlarınızı diğer giysilerden ayrı olarak yıkamanızı öneririz.
Kot pantolon normal sıcaklıkta yıkandığı zaman, çekme durumu illa ki olur. Ama kumaşın türüne de bağlıdır. Sentetik bir kumaş ise, çekmez.
Toz deterjandan oluyor büyük ihtimalle. Yıkama hatasından oluyor. Yıkamadan önce ters yüz etmelisin, düşük sıcaklıkta yıkanmalı ve deterjan miktarı çok olmamalı.
Yıkama işleminden önce pantolonunuzu tuzlu suda bekletebilirsiniz. Bu metot, siyah pantolonunuzun renginin sabitlemesine yardımcı olacaktır. Böylelikle jean renginde güçlü bir koruma kazanmış olacaktır. Renk canlandırma içinde sirke tam bir kurtarıcıdır.
Boya veren kot nasıl yıkanır? Kot pantolonlarınızın rengini korumak istiyorsanız, yıkama suyuna yarım su bardağı sirke ekleyin ve böyle yıkayın. Bunu her yıkamada tekrarlayın.
İç çamaşırı yıkama: önemli olan materyal
Pamuklu bokser şortlar, külotlar ve fanilalar kolaylıkla çamaşır makinesinde yıkanabilir. Renkli giysiler için kirlenme derecesine göre 40- 60°C sıcaklığını seçiniz ve uygun bir renk koruma çamaşır deterjanı kullanınız.
Sıcak su pantolonların çekmesine neden olurken soğuk suda olduğu gibi daha doğrusu yeni gibi durmasına neden olur. Haliyle de çekme ya da daralma söz konusu dahi olmaz.
Pamuklu programlar daha yüksek sıcaklıklarda yıkama yaparken, sentetikler 40 derece civarında yıkanıyor. Bu da sentetik malzemelerin daha hassas olmalarından kaynaklanıyor. Sentetik programda çamaşırların daha az zarar görmesi için sıkma işlemi de daha düşük seviyede tutuluyor.
Çoğu kişi az sayıda çamaşır için bile makinesini çalıştırmaktadır. Çamaşır yıkarken en önemli tasarruf yöntemlerinden biri de makinenizi kısa programda çalıştırmaktadır. Uzun programlar hem makinenizin ömrünü kısaltmakta hem de gereğinden fazla elektrik harcamaktadır.
"Eknomik programda su sıcaklık derecesi daha düşük olduğu için daha az enerji yakar fakat aynı oranda temizlik sağlaması için süre uzar." Bu cümleyi söylemek yerine cevabı 5 dakikaya yayabildiğiniz için tebrikler. 127 kere falan "ekonomik program" denildi videoda bunun için de ayrıca tebrikler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri