Erzurum Köy Tavuğu Ortalama 2,5 kg.
Tavuklar hakiki köy tavuğu olup 1.1 KG -1.7 KG arası atmaktadır. Gezen ya da çiftlik tavukları değildir. Tavuklar pişirilmeden çiğ olarak gönderilir. Küçük boy tavuklar 1.1-1.3 kg arası atmaktadır.
Tartılarak satılmakta ve bir tavuk ortalama 2,5 kg arasında gelmektedir.
Organik tavukların kesildiğinde 1.5 kilogram civarında geldiğini ifade eden Doğan, “Çıkma tavuğun ağırlığı 2.5-3 kilogram olur.
Köy tavuğumu kilosu 1400 gr ile 1600 gr arasındadır.ortalama olarak 1500 gr diyebiliriz.
İlgili 20 soru bulundu
KÖY TAVUĞU 1 ADET (2.5-3 KG) - 257.43 TL + KDV.
Cinslerin çoğunluğu yaklaşık 16-20 hafta aralığında salmaya başlayacaktır. Eğer çok yakında başlamazlarsa, umutsuzluğa kapılmayın! Daha sonra salmaya başlarlar bu durum kötü değildir sağlam genler ve uzun süreli yaşayan çoğu tavuğun yumurta salma süresi uzundur.
Organik etlik piliç yetiştiriciliğinde hızlı gelişen civcivler 81.gün, yavaş gelişen genotiplerin kullanılması durumunda asgari kesim yaşı 72 gündür. Civcivler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış ve sertifikalandırılmış damızlıkçı işletmelerden temin edilmelidir.
Ülkemiz şartlarında bir tavuğun günlük yem tüketimi 120 -130 gr arasındadır.
Köy tavuğu pişerken çok zor pişiyor. Markette satılan tavukların pişme süresi en fazla yarım saat sürerken gerçek köy tavukları en az 1 buçuk saatte pişiyor. Gerçek köy tavuğunun suyu pişerken koyu bir renk oluyor. Markette satılan tavukların suyunun aksine kahverengi bir görüntü oluşturuyor.
Etlik piliçler 5-6 haftalık olunca, kesimhanelerde kesilip, temizlenip, ambalajlanarak pazarlanırlar.
Brahma Horoz ağırlığı 4,5 ila 5,5 kg tavuklar ise 3,5 ila 4,1 kg gelmektedir. 1850'li yıllarda Brahma Horoz 8 kg tavuklar ise 6 kg gelmekteydi. Oldukça güzel tavuklardır.
Ortalama ağırlığı 2500 gr civarındadır.
Brahma Horoz ağırlığı 4,5 ila 5,5 kg tavuklar ise 3,5 ila 4,1 kg gelmektedir. 1850'li yıllarda Brahma Horoz 8 kg tavuklar ise 6 kg gelmekteydi. Oldukça güzel tavuklardır.
Her altı tavuk için 1 metrekarelik bir alan oluşturulması gerekir. Bunu 1000 tavuk için hesaplarsanız 16 metrekare 500 tavuk için 83 metrekare, 1000 tavuk için ise 166 metre kare şeklinde düşünebilirsiniz.
Tesis içersinde her 200 tavuk için 1 dönüm alan belirlemeniz gerekmektedir.
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, yumurtacı tavukların korunması ile ilgili asgari standartları belirleyen hükümleri kapsar. (2) Bu Yönetmelik, yumurtacı tavuk sayısı 350 adetten az olan işletmeler ile damızlık amaçlı yetiştiricilik yapan işletmelerde bulunan kanatlıları kapsamaz.
Bu nedenle yüksek verim alabilmek ve para kazanabilmek için herşeyin doğru yapılması gerekmektedir. Ancak genel anlamda "kar'lı bir iş" olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılı itibariyle yaklaşık olarak 1000 tavukluk bir tesis masrafları çıktıktan sonra 6000-7500 TL arasında kar bırakabilir.
Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. Çünkü %100 doğal yöntemlerle hiç yem vermeden hayvan beslemek olanaksızdır. Bu şekilde hayvanlar sağlıklı yumurtlamayacağı gibi, sağlıklı da olmazlar.
Bir tavuk ya köy tavuğudur ya da organik tavuktur. “Organik köy tavuğu” diye bir şey yoktur. Doğal kelimesi organik üretim yapmayan üreticilerin arkasını sığındığı, içi boş bir kavram. Organik tavuklar GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) içermeyen tamamen organik ve az miktarda doğal yemlerle besleniyor.
Örneğin, köy tavuklarının kendi dışkıları ve diğer hayvan kalıntılarından bulaşıcı hastalıklar taşıması ihtimali, kafes sisteminde yetiştirilenlere göre daha fazladır. Özellikle Salmonella gibi insanlara bulaşabilen rahatsızlıklar, köy tavuğu ve yumurtasıyla ilgili riskleri artırmaktadır.
Gece açıkta kalırlarsa ağaç tepelerine kolayca çıkar, geceyi ağaç dallarına tüneyerek geçirirler. Genel olarak börtü böcek ne bulursa yerler. Akrep, çıyan, küçük yılan bile yiyebilirler. Ayrıca ot yerler.
Günde kaç tane yumurta yumurtlar detayları ile derledik. Tavuklar 5-6 aylık olduklarında yumurtalamaya başlarlar. Genç tavuklar 3-4 günde bir yumurtlar ve sonra da 3 günde 2 yumurta bırakırlar.
Tavuklardan daha fazla yumurta elde etmenin en iyi yolu tavukların iyi beslenmesi ve bakılmasıdır. İyi beslenmeyen tavuklardaki yumurta sayısı düşüktür. Tavuklar iyi yumurta vermeleri için karışık yem ile besletilmelidir. Verilebilecek yemler ise mısır, buğday ve arpadır.
Bebeği ek gıdaya başlayan çoğu anne, bebeklere yumurtanın ne zaman verilebileceğini merak eder. Zira yumurta, protein ve diğer besin değerleri açısından oldukça zengin bir gıdadır. Uzmanlar, bebeklere haşlanmış yumurtanın 6. aydan itibaren verilebileceğini belirtmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri