Araç performansında değişiklik, motor bölmesinden gelen vuruntu veya normalden daha fazla titreşim, motor parçaları senkronizasyondan çıkarken metal sesleri gibi belirtiler arıza belirtileridir.
Aracınızın krank kasnağı, motorun sorunsuz çalışmasını sağlar ve harmonik titreşimleri azaltır. Arızalanırsa, küçük bir ses duyabilir veya en kötü ihtimalle motora ciddi hasar verebilirsiniz.
Krank kasnaklarının ömür dayanımındaki en önemli parametre rezonans frekansıdır. Kauçuğun belli çevrimlerde çalıştıktan sonra rezonans frekansının değişmesi krank kasnağı çalışma performansını doğrudan etkilemektedir.
Krank sensöründe arıza olması, aracın seyir halinde ani şekilde stop etmesine neden olabilir. Krank sensörü etkili şekilde çalışmazsa aracın kaptör kısmı gerekli iletimi sağlayamaz. Krank sensöründe hata varsa motor gürültülü bir şekilde çalışır. Aynı zamanda motor yüksek devirlere çıkamaz.
Siz siz olun 135.000 Km'de mutlaka krank kasnağını değiştirin.
İlgili 45 soru bulundu
Krank mili tamir edilmez. Özellikle kaynak dolgu, kırılan krankı yeniden kaynatma ve taşlama gibi işlemleri kesinlikle önermiyorum. Motorun en fazla yük altında kalan parçalarından en önemlisidir ve sağlıklı olması gerekir.
Sürüş sırasında yavaş ve dengesiz hızlanmalarla sabit hızın korunması güçleşiyorsa, Yanlış zamanlı ateşleme sonucunda motorda titreme meydana geliyorsa, Araç rölantide kaba ve titreşimli bir şekilde çalışıyorsa, Yakıt tüketiminde anormal bir artış gözleniyorsa krank mili sensöründe arıza meydana gelmiş olabilir.
Şayet ana yatak imalatında bırakılan boşluk, olması gerekenden daha fazlaysa motor yatak vurma sesi kaçınılmaz olacaktır. Aşınmaya bağlı zarar gören krank mili muyluları taşlanır. Taşlama sonrası krank mili muyluları ölçüldüğünde ölçü 1000'de 50'nin üzerinde değişmişse krank mili değiştirilmek zorundadır.
Bu nedenle, motor yağı değişiklikleri rutin olarak yapılmazsa, mildeki aşınma ve yıpranmaya veya arızalanmasına neden olabilir: Mil kol yataklarında aşırı aşınma nedeniyle motor vuruntusu. Düşük yağ basıncı İşlem yapıldığı için sorunlu çalışan krank mili.
Krank mili sensörünün daime en üst seviyede olması yüksek motor performansının sağlanması açısından oldukça önemlidir. Hatalı bir sensör motor bilgisayarına yanlış veri gönderir ve motorun verimliliğini olumsuz yönde etkiler.
Yani eğer krank kırılısa motor asla çalışmaz, çalışırken kırılırsa da çalışmaya devam etmez durur dimi kral ?
Krank kasnağının görevi motordaki titreşimi azaltmaktır. Motor silindiri ateşlediği zaman pistona uygulanan kuvvet bulunmaktadır. Piston bu kuvveti krank miline aktarmakta ve bu gerçekleştiği zaman krank mili boyunca bir dönme ve geri dönüş hareketi oluşturabilir. Krank kasnağı burada devreye girmektedir.
Krank keçesi, sürekli olarak dönen ve aşınmaya maruz kalan bir parça olduğundan zamanla bozulabilir. Aşınma ve yıpranma nedeniyle keçenin contalama işlevi azalabilir ve motor yağı veya şanzıman yağı krank mili etrafında sızabilir. Bu durum, motor performansını düşürebilir ve aracın güvenliğini de etkileyebilir.
Motor çalışırken krank kasnağına baktığınızda yalpa veya salma görürseniz krank kasnağının, vantilatör kayışının ve avare kasnağın değişmesi gerekir. Bunlara bağlı olarak alternatör kasnak ve rulmanıda değişebilir. Eğer krank kasnağı salgı yapıyorsa duruma göre gözle de anlaşılabilir.
Araç doğru bir şekilde şarj etmeyebilir. Araç çalışmayabilir, bu durum aniden yolda kalmalara sebep olabilir. Akü tamamen bitebilir, bu durum aracın aküsünün değişmesi gerekliliğini ortaya çıkarabilir. Araçta tekleme, aniden durma sorunları çıkabilir.
Motor arıza lambasını yakabilir ya da ateşleme sistemini karıştırabilir bu nedenle araç doğru düzgün çalışmaz hatta bazı zamanlarda araç hiç çalışmayabilir. Araçta motor gürültülü çalışmaya başlar. Araçta motor yüksek devirlere çıkamaz.
Arızalı bir eksantrik mili konum sensörü, şu şekilde kendini gösterebilir: Çalıştırma güçlükleri. Motor arıza ışığının yanması Hata kodunun kaydedilmesi.
Motorda sarsıntı & Stop etme : Eksantrik mili konum sensörü arıza başlangıcı gözlemlenen bir araçta, ateşleme düzensizliği nedeniyle sürüş anında titreme, gaz verince geç tepki verme ya da hiç vermeme hatta aracınızın stop etme sorunları baş gösterebilir.
Motor yatak sarmasını anlamak için otomobilinizin yağ lambasının yanıp yanmadığını kontrol edebilirsiniz. Yağ ikaz ışığının yanması, otomobilinizde yatak sarması olduğunun en büyük belirtisidir. Aynı zamanda aracınızı dinlediğiniz zaman motordan gelen metalik sesler de motor yatak sarmasına işaret edebilir.
Yatak Saran Araba Yürür Mü? Evet, hem çalışır hem de hareket edebilir.
Araçların motorundan yüksek devirlerde vuruntu sesi gelmesi, aşırı olmadığı sürece olağandır. Ancak bazı durumlarda araçtan düşük devirlerde de vuruntu sesi gelebilir. Genellikle bu durumun nedeni motor yatağında gerçekleşen deformasyon ile ilgilidir. Bu nedenle aracın hemen en yakın teknik servise götürülmesi gerekir.
Aracınızdan metal sürtünme sesi geliyorsa, motor çalışır durumda iken yanık kokusu geliyorsa ve araç stop ettikten sonra aracınızdan çıtırtı sesleri geliyorsa, aracınız volan arıza belirtileri gösteriyor olabilir. Arızanın tam olarak anlaşılması için tüm parçaların sökülüp detaylı olarak incelenmesi gerekir.
VURUNTU SENSÖRÜ ARIZASI: BELİRTİLER
Motor arıza ışığının yanması Hata kodunun kaydedilmesi. Daha düşük motor performansı Artan yakıt tüketimi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri