Temassız ödeme işlemi yalnızca ilk ödemelerde şifre isteyecektir. Uygulama sonrasında normal sürecinde devam edecektir.
Deprem bölgesinde yaşanabilecek yağma olaylarının ardından BDDK, aldığı karar ile tüm Türkiye genelinde temassız özelliği olan kartların temassız işlem yapma özelliğini kısıtladı.
Kartların müşterilerden habersiz kullanılmaması için harekete geçen BDDK, ülke genelindeki bütün temassız kartların ilk kullanımında şifre girilmesini zorunlu hale getirdi. Yani temassız kartlar kullanıma kapatılmadı. Sadece ilk kullanımda şifre sorulacak ve bu şekilde kartların izinsiz kullanılmasının önüne geçilecek.
1. Daha önce hiç temassız ödeme yapmadıysanız; temassız ödemelerin çalışması için kartınızı bir ATM'de veya çip ve PINli işlem yaparak en az bir kez kullanmalısınız. 2. Temassız ödemeyi daha önce kullandıysanız; muhtemelen harcama limitinize ulaşmış olmalısınız.
750 TL'ye kadar olan tüm harcamalarınızı temassız kartınız ile şifrenizi girmeden güvenle ödeyebilirsiniz.750 TL'yi aşan alışverişlerinizde temassız ödemelerinizi kart şifrenizi girerek yapmanız gerekir. Kartınızı elinizden hiç bırakmadan, yine en kısa sürede, kolaylıkla ödeme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Temassız ödeme işlemi yalnızca ilk ödemelerde şifre isteyecektir. Uygulama sonrasında normal sürecinde devam edecektir.
Kart başvurunuz sırasında kartınızın temassız özellikli olmasını istediğinizi söylemeniz yeterli. Temassız ödeme yaparken kartınızı/cihazınızı elinizden hiç bırakmazsınız. Vitrinlerinde ya da POS/ÖKC cihazları üzerinde temassız logosu gördüğünüz iş yerlerinde temassız ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
Kredi Kartı Temassız Bozuldu
Eğer temassız özelliğiniz çalışmıyorsa sorun yukarıdaki problemler ile aynıdır. Manyetik şeridinizi veya çipinizi kontrol ederek bozulduğundan emin olun. En kısa sürede bankanıza başvurarak yeni kartınızı teslim alabilirsiniz.
Kartımla nasıl temassız ödeme yapabilirim? Kartınızın üzerinde temassız işaretini ( ) görüyorsanız, kartınız temassız ödeme özelliği taşıyor demektir. Temassız kartınızı, temassız özellikli POS ve ya Ödeme Kaydedici Cihaza (ÖKC) yaklaştırarak ödemenizi hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.
Kredi kartında ödeme açısından kolaylık sağlayan temassız ödeme artık yapılamıyor. Temassız ödeme sırasında şifre istenmesiyle kart sahipleri, durumun nedenini araştırıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konuya ilişkin açıklama yaptı.
Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkân sunan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 750 TL'ye çıkartılıyor. 750 TL üzerindeki işlemler ise şifreli olarak yapılabilecek.
Mobil temassız kartınızın telefonunuza anında yüklenmesi ile hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. 750 TL altındaki mobil temassız alışverişlerinizi şifresiz olarak, 750 TL ve üzerindeki mobil temassız alışverişlerinizi ise POS cihazı üzerinden mobil temassız özelliği kazandırdığınız kartınızın kart şifresini girerek ...
KOBİ kredileri de belirsizlik nedeniyle sekteye uğradı. Bankacılık sektöründe, seçim belirsizliği yükü ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) tahvil tesisi zorunluluğu ile ilgili yükleri ağırlaştırması sonrasında kredi kanalları neredeyse kapandı.
Türkiye'de Temassız Kart Kullanım Gelişimi
254 milyon adede ulaşan kart sahipliği ile büyük bir kart pazarına sahip olan Türkiye'de temassız özellikli kartlar ilk kez 2006 yılında kullanılmaya başlanmıştır (BKM Kronoloji, 2008).
Bankkart ile temassız alışveriş yapabilir miyim? Kartınız ile 750 TL ve altındaki alışveriş işlemlerinizi temassız olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Bozulabilir, benim başıma birkaç sefer geldi. Çip kısmı, bant kısmı ve temassız kısmı ayrı ayrı. Bir tanesi bozuk olduğunda diğeri kullanılabilir. Çipi bozuk olanın temassız özelliğini temassızı bozulanın çipini kullanmışlığım var.
Yeni kart müşteriye ulaştığı andan itibaren eski kart kullanım dışı olur. Bazı bankalar eski kartın fiziksel olarak teslim edilmesini talep ederler. Yeni kartı elden müşteriye teslim ederek eski kartın iptalini yaparlar.
İstanbul'da toplu ulaşımda kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022'den itibaren uygulanmaya başlandı.
✔ TEMASSIZ KARTLARINIZI KORUMANIN AKILLI YOLU – Cüzdanınıza veya çantanıza tek bir Atteneum - kredi kartı koruma kartı yerleştirin, tüm kredi kartlarınız koruma altına alınsın. Her kart için ayrı ayrı koruma kılıfına veya yeni bir cüzdan almanıza gerek yok.
Kartınızın temassız özelliği kapalı olarak teslim edilmiştir. ATM veya POS'tan ilk şifreli işlem sonrasında temassız özelliği açılacaktır. Kartınızın temassız özelliğini dilediğiniz anda telefon bankacılığıyla veya şubelerimize başvurarak açıp kapatabilirsiniz.
Sorun kartınızın chipinden kaynaklı ise, Kredi kartında çip kısmında herhangi bir kırık çatlak yok ise kartınızın çip kısmını kolonyalı bir bez ile silip hafif nemli kalacak şekilde pos cihazına yeniden takın ve çekim yapmayı deneyin. Pos cihazı kartınızı tanımaz ise eliniz ile hafifce silin ve tekrar deneyin.
İçindeki manyetik çip suya temas ederse bozulma ihtimali yüksek. Manyetik çipi olmayan kartlar suya temas ettiklerinde kolay kolay bozulmaz diye düşünüyorum. Çipli kart olsa bile bozulması için suyun çipe temas etmesi gerekir.
Mobil temassız ödeme özelliği sadece Android işletim sistemine sahip (versiyon 5.0 ve üzeri sürümlü) NFC özelliği bulunan akıllı telefonlarda çalışabilmektedir. Cihazınızın NFC özelliğini ayarlar sekmesinden NFC menüsü aracılığı ile aktive edebilirsiniz.
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Şifresiz temassız ödeme işlemlerinde güvenlik sebebiyle limit bulunuyor. Ama bu limit, temassız ödeme yapmayı engellemiyor. Tüketiciler, şifre girmek şartıyla 750 TL'nin üzerindeki alışverişlerinde de temassız ödeme seçeneğini kullanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri