Kaymak sütten veya kremadan yapılan bal reçel pekmez fındık ezmesi ve tatlılarla birlikte yenilen bir süt ürünüdür. Kaymak: esasen sütün yağıdır.sütün yağı krema diye adlandırılır,sütün yağı(krema)dan tereyağı ve kaymak oluşur.
Tüketici olarak hangisi krema kaymağı hangisi süt kaymağı nasıl anlarız diye sorulursa: Resimlerde görüldüğü gibi süt kaymağı daha yumuşak, sütlü ve köpüklüdür/gözeneklidir. Krema kaymağı ise daha prüzsüz, kesim yerleri daha düzgün kusursuz bir görüntüde olur.
Derin bir tencerede krema, süt ve mısır nişastasını karıştırın. Kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan kaymağı 2 dakika daha ateşte karıştırın ve ocaktan alın.
Tatlı yapımında sık sık kullanılan süt kremasını, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Süt kaynatırken üzerinde oluşan kaymakları toplayarak oldukça pratik bir süt kreması hazırlayabilirsiniz.
Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir. Bu nedenle yüksek oranda yağ içeren bir bileşendir. Paketli kremalar farklı yoğunluklarda ya da formlarda hazırlanabilir.
İlgili 22 soru bulundu
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Temel Kremalar
Crème Patisserie: (okunuşu: Krem Patisie) Pastacı Kreması (Pastry Cream, okunuşu paystri krim) Tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Crème Anglaise : (Krem anglez) İngiliz kreması kremadan çok bir sostur, pastacı kreması yoğun krem anglez akışkandır.
Krema, süt yağının ayrılmasıyla elde edilen bir üründür.
Kaymak: esasen sütün yağıdır.sütün yağı krema diye adlandırılır,sütün yağı(krema)dan tereyağı ve kaymak oluşur. Yani bir insan kaymak yada tereyağı yapmak isterse sütün yağını alması lazım. Sütün yağının yani kremanın farklı şekillerde işlenmesi ve pişirilmesi ile bu iki ürün oluşur.
Ufak bir tencereye, krema, süt ve mısır nişastası koyulur. (Başka nişasta kullanmayın) Kaşık ile karıştırılarak homojen kıvama getirilir. Ocağa alınır ve kısık ateşte koyulaşana, kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya gelince 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
Ama tabii o kadar lezzetli bir krema ki herhangi bir şeyin içine koymaya da gerek yok aslında, tek başına da yenebilir. Pastacı kremasının aynı anda hem akışkan olma hem de sabit durabilme gibi bir özelliği var. Bunun sırrı malzeme oranlarında.
Kaymağın lezzeti; üretimde kullanılan sütün çeşidine göre değişebilmektedir. Türkiye'de birçok bölgede inek sütünden kaymak üretilmekte ve Afyon'da da manda sütünden “Afyon kaymağı” yapılmaktadır. Afyon Kaymağı; manda sütünün 92oC'de enaz 2 dakika ısı işlemi görmesiyle ve akabinde soğutulması ile elde edilmektedir.
Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirin. Buradaki en önemli nokta süt pişerken kesinlikle karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kaynayan sütü üzeri yeterince kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün dinlendirin.
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
TSE tarafından belgelendirilmiş Helal sertifikamız bulunmakta ve krema ürünümüzde kapsam içerisindedir.
Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Karıştırın ve kavanozun ağzını hafifçe kapatın. Karışımı oda sıcaklığında 24 saat bekletin. Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek.
Krem patiseri (creme patisserie) Türkçede pastacı kreması olarak bildiğimiz o lezzetin Fransızca adı. Profesyoneller tarafından genellikle bu adla anılan krem patiseriyi evinizde de yapmak isterseniz ihtiyacınız olan sadece birkaç temel malzeme.
KREMA NASIL SAKLANIR
Paket açılıp temiz bir kaşık ile tüketilecek kadarı alınmalı, kalan kısım kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletilmelidir. Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.
Ağır krema, en az yüzde 36 yağ içeren bir süt ürünüdür. Kremanın içindeki süt yağı süt ile iyice karıştırılır. pürüzsüz bir tutarlılık yağların ayrılmaması için. Ağır kremanın nasıl üretildiğine bağlı olarak, yağ içeriği yüzde 36'dan daha yüksek olabilir.
Krema, homojenizasyondan önce süt yüzeyinden toplanan yüksek yağ içeriğine sahip kaymak veya süt ürünü. Homojenize olmayan sütte daha az yoğunluktaki yağ yavaşça yukarıda toplanır. Sanayide bu süreç krema makinesi olarak adlandırılan ve santrifüj gibi merkezkaç kuvveti yardımıyla çalışan bir makineyle hızlandırılır.
Tencereye kuru malzemeler alınır ve süt yavaş yavaş eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir ve arada bir karıştırarak soğumaya bırakılır. Soğuduğu zaman 2 paket toz krem şanti eklenip mikserle on dakika çırpılır. Yaş pasta için kullanılabilir veya puding gibi de yenilebilir.
Çok kolay: Köpük krema ya da krem şanti
“Whipped cream” veya “Crème Chantilly” olarak bilinen bu krema, normal kremanın iyice kabarana ve hafifleyene kadar çırpılmış halidir. Genellikle şekerle tatlandırılır ve içine vanilya aroması atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri