Çoğu zaman ipek, yün ve viskondan üretilse de polyester, yün ve daha fazla karışımı içeren çeşitleri de bulunur. Doğal kumaşlar hava geçirgenliği bakımından daha üstün olduklarından % 100 yün krep ya da % 100 ipek krep etiketli ürünler sentetiklere göre daha pahalıdır.
Krep kumaşların en belirgin özelliği oldukça hafif yeri yapıya sahip olmasıdır. Konforlu kullanım için oldukça büyük bir avantaj sağlayan bu durum yaz aylarında ideal kıyafetler geliştirme konusunda yardımcı olur. Göze çarpan bir diğer özelliği ise hava geçirgenliğinin yüksek olmasıdır.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir.
Krep kumaşı, üzerinizde hiç yokmuş hissi oluşturduğundan dökümlü ve hafif yapısıyla özellikle yaz mevsimlerinde tercih edilmektedir. Krep kumaş; karma bir yapıya sahiptir. Karma bir yapıya sahip olmasının sebebi yün, viskoz ve ipek kumaşlarının karışımıyla elde edilmesidir.
Krep kumaşlar esnek giyim ürünlerinin kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu özelliği de yine yaz aylarında, sıcak havalarda tercih edilmesine neden olur. Esnek yapısıyla kolay kırışmayan bir yapıya da sahiptir.
İlgili 37 soru bulundu
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Krep kumaşlar kendi içinde türlere ayrılır. Genellikle şık giyim tarzı denildiğinde akıllara direkt krep kumaştan üretilen ürünler gelir. Terletmeyen kumaşlardan olduğu için yaz ve bahar aylarında kullanıma uygundur. Dökümlü ve salaş bir görünümü vardır.
Bu etkisiyle büyük bedenlere çeşitli kıyafet imkanı da sağlar. Krep kumaşlar, genellikle yazlık ürünlerde kullanılan bir kumaş türüdür. Hafif ve dökümlü yapısı sebebiyle, yaz aylarını bunaltıcı sıcaklarını bir miktar da olsa hafifletebilmektedir.
Krep kumaşın pek çok farklı özelliğinden bahsetmek mümkündür. Bu ayrıcalıkları ile beraber ortak şekilde giyim çeşitleri için önemli bir potansiyel teşkil ediyor. - Bütün farklı vücut tipine uyar. - Vücuda yapışmaz.
Krep kumaşlar, 4 mevsim giyebileceğiniz kaliteli kumaş türü kırışma buruşma yapmaz.Terletme ve koku yapmayan hafif bir kumaş türüdür, Her vücut tipine yakışan krep kumaşlar,vücüda da yapışmaz size oldukça rahat bir kullanım sunar.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Pamuklu Kumaşlar
“Hangi kumaş terletmez?” sorusuna herkesin vereceği cevap şüphesiz ki pamuklulardır. En az terleten kumaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmayan pamuklular vegan olma özelliği ile de gönülleri fethetmektedir.
Krep kumaşları yıkarken elde ya da makinede temizlik seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Çamaşır makinesinde yıkamayı tercih ediyorsanız düşük devirde, 30 derece ısıda yıkamanız önemlidir. Elde yıkamanız durumunda suyun ısısının ılık olmasına özen gösterebilirsiniz.
Makinada yıkama hurçlarına veya yastık kılıfına koyarak yıkanabilir.Çekme olmaz fakat biraz hassas bir çamaşır pamuklaşma olabilir.
Krep kumaş feraceler, hafif ve kaliteli görünümü nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir diğer kumaştır. Eğer yaz ve kış aylarında kullanmak üzere bir ferace seçimi yapacaksanız; krep feraceler beklentinizi fazlasıyla karşılar. Çünkü bu kumaşlar, ipek, viskoz, pamuk ve yün karışımından üretilir.
Krep kumaş, genellikle yazlık ürünlerde kullanılan bir kumaştır. Hafif ve dökümlü yapısı sebebiyle, yaz aylarını bunaltıcı sıcaklarını bir miktar da olsa hafifletebilmektedir.
Şal ve Eşarp dikime uygundur. Yazlık tiril tiril bir kumaştır.
Terletmeyen, hafif bir kumaştır.
Giysilerin üretimininde kullanılan tüm kumaşlar, doğal, sentetik lifler tüylenme eğilimi gösterir. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim azdır.
Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Pamuk olanlar nem emme özelliğine sahip olduğu için yazın tercih edilir. Yün krep kumaşlarda sıcak tuttuğu için kışın tercih edilebilir.
Scuba kumaşlar sentetik bir yapıya sahip olduğu için terletme özellikleri bulunmaktadır.
Poplin, 15. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir terimdir. Adını, Avignon kentinde bulunan ve genellikle o dönemin en popüler ham maddesi olan ipekten üretilen papelino adı verilen kumaştan alır. Bu materyal 20. yüzyıla kadar yoğun olarak kışlık elbise yapımında tercih edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri