ortadan patlaksa sesten başka önemli bi sorunun olmaz, manifoltlardan patladıysa içeri alev verir, fazla basmadan, sabit gazla eksozcuya git ki aracın yanmasın... Motor üst devirlere daha çabuk çıkar. Aşırı ses yapar,Alev atma riski vardır.
Öncelikle patlak egzoz araç motorlarına zarar vermemektedir. Ancak araç performansını düşürerek yakıt tüketimini arttırır, çıkardığı gürültü nedeniyle çevredekilerde rahatsız olmaktadır. Patlak egzozun araç performansını düşürdüğünü çoğu sürücü bilmediği için egzoz arızalarını pek önemsememektedir.
egzozun içinin kırılması demek orta veya son susturucunun içerisindeki petek şeklindeki yapının dağılması demektir.. bu durum kullanım esnasında egzoz sesinin artması olarak size yansır..
Susturucunun içinde bir delik oluştuğunda bu durum, egzoz gazlarının genel akışını bozabilir. Yanma odasında olduğu hesaplanan oksijen miktarı doğru olmadığında teklemeye neden olur.
Susturucuda hasar olduğunda, işini yapamaz – bu da motordan egzoz boruları yoluyla taşınan sesi boğar. Bu, yasalara aykırı ve gerçekten yüksek bir egzoz gürültüsü ile sonuçlanabilir. Hasarlı bir susturucunun diğer belirtileri arasında sürüş sırasında sallama, daha fazla yakıt tüketme ve motorun teklemesi bulunur.
İlgili 29 soru bulundu
- Doğaya zehirli gaz salınmasına neden olur. - Motor ve şanzımana fazladan yük bindirir. - Gürültü kirliliğine neden olur. - Araç yakıtı tüketimini arttırır.
Abartı egzoz kullanımı trafikte yasaktır. Bu sebeple abart egzoz taktırdığı tespit edilen sürücülere idari para cezası uygulanmaktadır. Ceza ile birlikte, gürültülü egzoz taktırdığı tespit edilen araçlar trafikten men edilir.
Normal araçlarda kullanılan susturuculu egzozlar havanın dışarı atılması anında bir direnç oluşturur. Bu olay haliyle aracın performansını da etkiler.
Galatasaray. Bildigim kadariyla egzoz tertibati ustundeki herhangi bir delik agir kusur olarak geciyor muayenede.
Açık veya performans egsozu motorun geç ısınmasına ve bundan dolayı çok hatrı sayılır bir miktar olmasa da motor ömründen ve yakıttan çalar. Yakıtın daha verimli yanmasının önleyerek her daim, her devirde fazladan tüketime sebep olur. Bu, devirle doğru orantılı olarak artar.
gider. hiç bir sorun olmaz. ses dayanılmaz olur yanlız. Hızlı sürmediğin sürece egzozun olmamasının zararı yok. 5000 devir üzeri sürersen egzozun olmamasından dolayı yetersiz vakum etkisinden subapların yanabilir.
Egzoz, bir motorlu taşıtın en önemli parçalarından biridir. Egzoz olmayan bir araçta içten yanmalı motor durumu kesinlikle düşünülemez. Egzoz tam içten yanmalı motorlarda bulunmaktadır. Motor içerisinde yanan gazın boşaltılmasını sağlayan parçadır.
Herhangibir egzozcuya götürün. Kaynak yaparlar, 10 15 liraya halledilir. Sakın bazı akıllı Amerikan vatandaşları gibi ısıya ve aleve dayanıklı alüminyum izolebant ile çepeçevre sarmayın.
Egzoz Tamiri Ücreti Ne Kadar
Ufak olan yerler için egzoz tamiri fiyatı ortalama olarak 80- 200 TL arasında tutmaktadır. Birçok egzoz tamircisi genellikle macun sürerek müşterinin sıkıntısını gidermektedir. Aracın egzozundaki delik büyük seviyede ise ustanızdan parça ekleyerek kaynak atmasını isteyebilirsiniz.
100 TL - 1800 TL
Profesyonel ve güvenilir Egzoz Tamiri hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Egzoz Tamiri fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Akü kablolarini söktükten sonra kaynak yapabilirsiniz ancak elektrot kaynagi onermem, gazaltı ark kaynagı yapilirsa omurluk olur. gaz altı yaparsan sıkıntı olmaz. Elektrikle ilgili hangi kaynak olursa olsun ark,tig,mig ,argon,aklımıza ne gelirse iki kutup başını da sökün.
Egzoz tamiri, motor ustası olan kişilerce ve oto ekspertizi tarafından yapılan bir onarımdır. Araçlar için en önemli parçalardan olan egzoz, motor içerisinde biriken gazı süzerek dışarıya atılımını sağlamakla görevlidir.
Bu ölçümü yaptırmayan sürücüler, ciddi anlamda hava kirliliğine neden olur. Bu yüzden para cezası uygulanmaktadır. 2021 yılı için egzoz emisyon ölçümü cezası 2 farklı kategoride ele alınır: Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 2.067 Türk Lirası ceza kesilir.
Çatladıkları halde, motor kontrol ışığı yanacak ve araç yüksek sesli çalışmaya başlayacaktır. Bununla birlikte, tüm bu zehirli egzoz dumanları manifoldun sınırlarından aracın içine doğru kaçabilir. Egzoz manifoldu contaları patlarsa veya montaj saplamaları kırılırsa da aynı şey olur.
Eğer egzoz ya da emme manifoldunda sorun varsa aracın çekişi ve performansı bariz bir şekilde düşer. Aracın çalışması ve özellikle hızlanması esnasında motordan hırıltı geliyorsa, yüksek patlama sesleri duyuluyorsa; egzoz manifoldunda çatlak, kırılmalar veya contasında kaçak, sızıntı olabilir.
Egzoz manifoldu contası kaçırıyor halde ise kırılma söz konusudur. Bu durum manifoldun hasar aldığını ya da çatladığını göstermektedir. Bu durumda sızdırma meydana geldiği için araç içerisinde fazla yakıt durumu söz konusu olacaktır.
Su Yoğuşması
Sürüş esnasında egzozdan sadece buhar çıkar. Ancak araç park edildiğinde su buharı yoğuşarak sıvı hale geçer. Yoğuşma sonucunda egzozun su atması son derece normaldir ve araçta herhangi bir probleme işaret etmez.
Egzoz muayene gecikme cezası 2023 yılı itibariyle 6.227 TL olarak belirlenmiştir. Eğer ilk 15 gün içinde egzoz muayene cezasını ödersen %25 indirimden faydalanarak da ödeme yapabilirsin. Muayene sonucunda egzoz emisyon ölçümünün standartların dışında çıkması durumunda ise 12.561 TL para cezası kesilecektir.
Otomobile zarar vermez. Egzoz ucu performans üzerinde hiçbir etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri