İki ölçek karbonat ile bir ölçek suyu bir kap içerisinde karıştırın. Kalın bir macun haline gelene dek karıştırmayı sürdürün. Macunu yumuşak ve temiz bir kumaşa sürüp, telefondaki çiziklerin üzerinde yumuşak, dairesel hareketlerle uygulayın. Ardından telefonu temiz, hafif nemli bir bezle temizleyin.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
-Bir pamuğa diş macunu (taneciksiz ve beyazlatıcı olmayan) sıkıp cam yüzeye 10 saniye boyunca yuvarlak hareketlerle nazikçe uygulayın. -Mikrofiber beze veya pamuğa ince bir tabaka bitkisel yağ sürüp nazikçe birkaç saniye boyunca çizik yüzeyi silin. Aynı etkiyi vazelinle de elde edebilirsiniz.
Oto cam çizik giderme için karbonatta kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonatı suyla karıştırıp macun kıvamı elde edin. Macunu temiz bir beze döktükten sonra cama dairesel şekillerle uygulayabilirsiniz. Uygulama bittikten sonra diğer yöntemlerde de olduğu gibi ıslak bir bezle o bölgeyi temizleyin.
İlgili 42 soru bulundu
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir. Böylelikle etrafındaki boyanın derinliği belli düzeyde eşitlenmiş olur.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
Telefonun ekran koruyucusu, kapalı olduğunda deri kapağın yüzeyine büyük miktarda basınç uygulanması ya da sert yabancı nesnelerin (kum taneleri veya metal kırıkları gibi) kapağın iç yüzeyi ile koruyucunun arasında girmesi durumunda baskı ya da sürtünme hasarına maruz kalabilir. Ekran koruyucu, deri kapak yüzeyi veya ...
Telefonun köşelerine doğru uzanan koruyucular köşelerden gelen darbelere, kılcal çiziklere ve camın kenarlarının zaman içerisinde bozulmasına engel olabilir. Mat olarak tercih edebileceğiniz hayalet camın parlak modeli de oldukça ilgi görür.
Küçük çizikler için evde bulunan malzemeleri kullanarak ekranınızı temizlemek ve çizikleri hafifletmek mümkün olabilir. Diş macunu veya baking soda (karbonat) gibi hafif bir aşındırıcı maddeyi nemli bir bez üzerine uygulayarak ekranı silmek çizikleri azaltabilir.
İşaretçi konumu etkinleştirildiğinde telefon ekranınız dokunma verilerinizi, parlak izler ve kesişen mavi çizgiler şeklinde gösterir. İşaretçi konumu özelliğini, Ayarlar bölümünde aratıp erişim sağlayarak devre dışı bırakabilirsiniz.
Bu işlem nasıl gerçekleştiriliyor. Jel olmayan, yani standart bir diş macununu telefon ekranına uygulamanız gerekiyor. Diş fırçası veya mikro fiber bez ile belli bir süre boyunca macunu dağıtmanız ve çizikleri iyice yok etmeniz gerekiyor.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Cam, kaporta üzerindeki vernik ile kıyaslandığında, çok sert bir materyal olduğu için cam çiziklerini oto pastaları ile giderebilmek mümkün değildir.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir. İçeriğindeki amonyak türevi yüzey aktif kimyasallar otomobilin boyasını ağartabilir ve verniğine ağır hasarlar verebilir.
Alkol, aşındırıcı bir madde olduğundan dolayı ekran üzerinde beklemesi koruyucu camın özelliğini kaybetmesine yol açacaktır. Alkol bazlı sıvının yanı sıra temizleme aşamasında sert olmayan yumuşak bir bez tercih etmek gerekiyor.
Bu nedenle telefonumuzun kalıcı bir koruma çözümüne ihtiyacı var. Bunun için kırılmaz cam kullanımı oldukça büyük bir önem taşır. Kırılmaz cam sayesinde düşme ya da çarpma gibi durumlar görüldüğünde koruyucu ekran telefonunuzun ekranını maksimum seviyede korur.
Koruyucu folyolar genellikle kabarcık oluşturur, kenarlardan soyulur, akıllı telefonun görünümünü olumsuz etkiler ve çiziklere dayanamaz.
Kulak temizleme çubuğunu yağ damlamayacak kadar ıslat. Kulak temizleme çubuğundaki fazla yağı silkele ve ekran koruyucunun kenarlarına sür. Kenarlara ince bir tabaka yağ sür ki ekran koruyucunun altına girebilsin. Yağ, hava kabarcıklarını düzeltir ve mükemmel bir oturma sağlar.
Montaj esnasında koruyucu cam içerisinde kalan hava kabarcıkları ekran üzerinde bombe yaptığından dolayı en ufak baskı da hava kabarcığını sıkıştırabilir ve koruyucu camın çatlamasına neden olabilirsiniz. Ekran koruyucu çatladığında mutlaka değiştirilmesi gerekir.
4- Kılcal Çizikler
Boya yüzeyindeki dairesel çiziklere kılcal çizikler denmektedir. Bu tür çiziklerin parmak ucuyla hissedilmesi hatta gözle görülmesi bile oldukça zor olmaktadır. Ancak gün ışığında belli olan kılcal çizikler mat bir görünüme neden olur.
Çizik Giderme ( Polisaj) işlemi aracın boyasının sahip olduğu mat , örümcek ağı , çizikler , kılcal çizikler , hareler, hologramlar gibi boyanın görüntüsünü olumsuz etkileyen faktörlerden arındırılması işlemidir.
Küçük çizik ve sıyrıklar genelde 1-2 günde iyileşir ama büyük çaptaki yaralar 1 hafta kadar tedavi gerektirir.
CNN TÜRK muhabiri Kaan Temeltaş ve kameraman Sercan Sever, oto servis müdürü Mustafa Şimşek'ten öğrendi. Oto servis müdürü Mustafa Şimşek, "Bu kalemler kesinlikle işe yaramıyor. Bizi izleyen tüm vatandaşlarımıza internet üzerinden satılan bu ve benzeri ürünleri almamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri