Tavukta kırmızı ete oranla daha fazla protein var
Özellikle tavuk ve hindinin beyaz eti, en yağsız et olarak görülebilir. Genel olarak kümes hayvanlarının etleri, koyun ve sığır gibi büyükbaş hayvanlarının etlerinden daha fazla protein içerirler.
Protein: 23,34 g
Yağ: 10 g. Lif: 0 g.
1) Kırmızı Et
Protein kaynağı olan besinler arasında hayvansal gıdalar arasında en yüksek protein içeren gıdadır. Sağlıklı bir yaşam için uzmanlar haftada iki defa kırmızı et tüketilmesini önermektedir.
1 Porsiyon (Orta) Et (yağlı) Grubu 188,10 kaloridir. Et (yağlı) Grubu içeriğinde 21,01 Protein(g), 15,00 yağ(g), 45,90 Sodyum(mg), 168,30 potasyum(mg), 15,30 Kalsiyum(mg), 1,80 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 2,11 ve Demir barındırır.
İlgili 25 soru bulundu
100 gram ciğerde 164.9 kalori bulunmaktadır. Besin maddeleri bakımından da oldukça zengin olan ciğerde 4.4 g yağ, 355 mg kolesterol, 49 mg sodyum, 150 mg potasyum, 3.8 g karbonhidrat ve 26 g protein bulunmaktadır.
Eğer işten eve evden işe giden, egzersiz yapmayan bir kişiyseniz vücudunuzun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için tavsiye edilen günlük protein miktarı kilogram başına 0.8 gramdır. Yani 75 kilogram ağırlığında birinin 60 gram protein tüketmesi gerekir.
Sağlıklı bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için günlük ortalama 0,8 g/kg/gün protein alması gerekir. Yani 70 kg'lık ortalama bir insan, günlük en az 56 g protein almalıdır.
30 gram protein alabilmek için 140 gram konserve ton balığı tüketmelisiniz. Ton balığı en çok salata tariflerinin içinde kendisini göstermesine rağmen, balığın kendisi son derece lezzetli olduğu için onu tam buğday ekmeğinden yapılmış bir sandviçle ya da makarna ile tüketebilirsiniz.
Kas dokusunun yapı taşıdır. Yağsız kas kütlesi kazanmak isteyenler için, günlük vücut ağırlığının kilogram başına 2,0 gramlık bir protein alımı gerekmektedir.
Hazır et dönerin 100 gramı 22.5 gram karbonhidrat, 12 gram protein, 11.25 gram yağ, 1 gram lif içermektedir.
Bitkisel protein ve karbonhidrat kaynağı olan kuru fasulye, en çok tüketilen kuru baklagillerden bir tanesidir. 100 gramında 155 kilokalori enerji, 5 gram yağ, 6 gram protein, 22 gram protein bulunur.
Kısa enerji patlamaları için, tavuklar daha etkilidir, çünkü beyaz et hızlı kasılan kas liflerinden oluşmaktadır. Öte yandan, kırmızı et yavaş kasılan kas liflerinden oluşur, bu nedenle dayanıklılık egzersizleri için idealdir. Hem tavuk hem de sığır eti enerji verimliliğini farklı şekillerde arttırır.
Diyette Kırmızı Et mi, Beyaz Et mi Tavsiye Edilir? Hem beyaz et hem de kırmızı et iyi birer protein kaynağıdır. Hatta en sağlıklı ve yüksek oranda protein sağlayan besinlerdir. İkisi arasındaki en önemli fark B12 içeriğidir.
Vücudu toparlamak ve kasları daha belirgin hale getirmek için beslenme tarzının ne olması, hangi et türünün daha çok tüketilmesi üzerine pek çok soru sorulur. Aslına bakarsanız her ikisi de gerekli. Beyaz et dediğimiz tavuk, balık ve hindi etleri kırmızı ete göre daha az yağ içerdiği için kalorisi de daha düşüktür.
Dünya Sağlık Örgütü'nün önerisiyle sağlıklı bireylerde günlük protein ihtiyacı kabaca kilo başına 0,8–1 gram olarak hesaplanıyor. Yani 70 kg bir kişi için günlük protein ihtiyacı ortalama 56–70 gram olması gerekiyor.
Günlük protein ihtiyacı genellikle gıdalar yoluyla karşılanır. Uzmanlar dengeli ve sağlıklı beslenme için besin çeşitliliğine ve her öğünde mutlaka protein alımına dikkat edilmesini tavsiye etmektedir. Eczanelerde, spor mağazalarında ve çeşitli internet sitelerinde protein tozları satılmaktadır.
En iyi protein nelerde var? En iyi ve kaliteli protein anne sütü ve yumurtada bulunmaktadır. Ayrıca miktarı bakımından kırmızı et, tavuk ve hindi eti, deniz ürünleri ve balık, süt, bezelye, chia tohumu, mercimek, keten tohumu, badem, fındık, soya, peynir, kabak çekirdeği gibi besinler protein zenginidir.
Sağlıklı bireyler için önerilen günlük besin alımı (RDA) 0.8-1.0 g/kg/gün'dür. Örnek verilecek olursa 80 kg ağırlığındaki bir bireyin alması gereken protein miktarı günlük 64-80 gramdır.
Fazla alınan protein vücutta protein deposu olmadığı için yağa dönüşerek depo edilir. Hayvansal kaynaklı proteinler doymuş yağ ve kolesterol içerir. Bu nedenle kalp ve damar sağlığı için risk faktörü oluştururlar. Ayrıca proteinlerin parçalanması sonucu oluşan artık öğeler böbrekler ve idrar yoluyla atılmaktadır.
Yağsız kütle (kas) kaybının engellenmesi için, diyet yapan atletlerin 2,3-3,1 g/kg tüketmeleri gerektiğini kanıtladılar.
Protein fazlalığı, vücudunuzun suyu dışarı atmasına ve susuz kalmanıza neden olabilir. Çoğu zaman buna karşı koymak için daha fazla tüketebilirsiniz. Ancak çoğu zaman pek çok kişi normalden daha fazla susadıklarının farkına bile varmazlar. Sebep ne olursa olsun her iki koşulda da vücut susuz kalarak güçsüz düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri