Kırmızı orman meyvelerini pek çok şekilde tüketmek mümkün. Bu meyvelerle bir tatlı süslenebilir veya yemeklere katılabilir. Lezzetli sıcak ve soğuk içecekler yapılabilir.
Yenilebilir Orman Meyveleri
Kırmızının yanı sıra mavi ve mor renklere de sahip olan orman meyveleri; lezzeti kadar görsel olarak da doyurmayı başarıyor. Orman meyvelerinin lif, antioksidan ve C vitamini açısından oldukça zengin bir yapıları bulunuyor.
Çay, reçel, meyve suyu; salatalarda, tatlılarda veya tek başına taze olarak tüketebileceğiniz yaban mersini, düzenli tüketildiğinde kan şekerini düzenler. Ayrıca idrar yollarını temizler ve sindirim sistemine iyi gelir. Kolesterol seviyesini düşürebildiği için kalp rahatsızlıklarından korur.
-Antioksidan deposu olan orman meyveleri vücudu hastalıklara karşı korur. -Kilo kontrolü sağlamak isteyenlere yardımcı olur. -Yüksek miktardaki lif içeriği tokluk hissine yol açar. -Bağırsaklarımızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
İlgili 24 soru bulundu
"Acai meyvesi, beslenme ve sağlık alanında büyük sansasyon yarattı ve dünyada "bir numaralı süper meyve" olarak adından söz ettiriyor..."
Şeker oranı azlığı nedeniyle sıklıkla tüketilen orman meyveleri şu şekilde; Çilek, böğürtlen ve ahududu, karadut, erik, kızılcık, hünnap, ahlat, kırmızı kuş üzümü, alıç, yaban mersini, kuşburnu, üvez ve turna yemişi. Orman meyveleri yararları neler?
''Yabani meyveler'' ismiyle de bilinen orman meyveleri kalsiyum, magnezyum ve protein açısından zengindir. En fazla tüketilen orman meyvelerinin başında çilek, ahududu ve böğürtlen geliyor. Kompostosu ve reçeli de yapılan bu meyveler katkısız ve organik oldukları için de sıklıkla tercih ediliyor.
Kırmızı meyveler; yaban mersini, üzüm, çilek, ahududu, böğürtlen, vişne, kiraz, siyah erik, karpuz gibi kırmızı renkli ve birçok kişi tarafından severek tüketilen meyvelerdir.
Kral meyvesi olarak da bilinen liçi, sıcak iklimleri seviyor ve ülkemizde de Mersin'de yetiştiriliyor. Dışı sert ve kabuklu olan liçinin içi yumuşak ve beyaz, tadı ise oldukça tatlı bir üzümü andırıyor.
Kupa veya bardağa kaynamış sıcak su koyun. 2) mesh stick çayı 3-5 dakika arası karıştırarak demlenmesini sağlayın. 3) istediğiniz deme ulaşınca bardaktan çıkarabilirsiniz. Damlatmayacağını göreceksiniz.
Frambuaz olarak da bilinen ahududu, yaz ve sonbahar mevsiminde meyve veren bir bitki türüdür. Dolayısıyla ahududu frambuaz farkı yoktur. İki meyve aynı anlama gelir.
Yaz aylarında özellikle çocukların ya da anne adaylarının; başta kayısı olmak üzere acı badem, zerdali, kiraz, şeftali ve elma çekirdeklerini tüketmesi, zehirlenmelere yol açabiliyor.
Yol kenarı ve mezarlıklarda bulunan meyve ağaçlarından İstifade edilir mi? Yol kenarlarına dikilen meyveler özel mülk dışında belediyelere aitse devlet hazinesinde olan ağaçların meyvesinden yenmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Mezarlıklarda bulunan meyvelerde ise insan bilmediği bir yerden yememesi lazım.
Tam bir temizlik için önce isteğinize göre içine sirke ya da karbonat ekleyeceğiniz suda ortalama 5-10 dakika beklettiğiniz meyve sebzeleri sonrasında ovalayarak da yıkamanızı öneririz. Akan ve biraz basınçlı suyun altında yıkanan gıdaların her noktası tamamen temizlenecektir.
Orman meyvelerini ayıklayıp yıkayın ve süzün. Tencereye alıp üzerine şekeri dökün ve meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin. Kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Orman meyveleri, doğada kendi halinde yetişebilen ve herhangi bir bakım ya da sulama ihtiyacı bulunmayan ağaçlardan elde edilmektedir. Genellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde bulunabilen orman meyvesi, birden fazla çeşidi nitelemektedir.
Kızılcık Türkiye genelinde neredeyse tüm illerde yetişmektedir. Kızılcık yabani olarak daha çok Karadeniz Bölgesi'nde yetişmektedir. Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde de kızılcık yoğunluk ile yetişebilir. Bunun yanı sıra aşılı kızılcıklar ise Malatya, Bursa ve Yalova illerinde çok sık görülür.
Serbest radikalleri vücuttan uzak tutan kocayemiş, antioksidan yapısı sayesinde vücudu kansere karşı korur. C vitamini içeren bu sağlıklı meyve sayesinde, kanser hastalığından uzak kalabilirsiniz. Kurutulmuş, çay ya da taze meyve halinde düzenli olarak tüketmenizde fayda olacaktır.
Turunçgiller familyasından olan Ağaç Kavunu'nun (Şadok), greyfurttan farkı daha büyük, kabuğunun çok kalın ve içinin aroma bakımından greyfurta göre daha güzel ve kolay yenebiliyor olmasıdır.
Nar; meyvesi, çiçeği, çekirdekleri, zarı, yağı, suyu ve kabuklarına kadar kullanılarak halk hekimliği, kök boya, gıda, hediyelik eşya yapımı, vb. gibi pek çok alanda yaklaşık 5 bin yıldır yaşamımızda olan, en eski meyve olarak kabul edilir.
1. Rambutan. Yaratık görünümlü bu meyve, dünyada yalnızca tropikal iklime sahip bölgelerde yetişiyor. Oldukça tatlı ve lezzetli olan Rambutan, dış kabuğu kızardığında yemeye hazır hale geliyor.
Dünyanın en çok tüketilen meyvesi: Elma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri