Pancar buzdolabında nasıl saklanır? Pancarları yıkamadan bütün haliyle Koroplast Kilitli poşete koyun. Havasını alarak kapatın. Buzdolabına yerleştirin.
Kesilmiş ve temizlenmiş pancar buzdolabında yaklaşık bir hafta taze kalacaktır. Taze kalmalarına yardımcı olmak için sebzelik çekmecesinde saklayın. Temizlenmemiş pancar karanlık bir yerde üç gün, buzdolabında on gün saklanabilir.
Pancar yapraklarını da sıkarak buzdolabı poşetine alın. Elinizle suyunu iyice sıktırın. Daha sonra dondurucuda muhafaza edin. Dondurucudan çıkarıp yemeğini çorbasını kavumasını nasıl severseniz yapabilirsiniz.
Bir litrelik cam kavanoza pancarları aralarında sarımsak olacak şekilde doldurunuz. Bir kasede tuz, sirke ve tatlı suyu eritip, pancarların üzerine dökünüz. Eğer su pancarları geçmediyse, geçecek şekilde tatlı su ile doldurmaya devam ediniz. Ağzını sıkıca kapatınız.
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Haşlanan ve soğuyan pancarları küp küp doğrayın. Buzdolabı poşetlerine porsiyonluk olacak şekilde koyun. Ağzını kilitleyin. Poşetin bir kaç yerine kürdan ile delik açın havasını almak için.
Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor. Bu beyazlıklar turşunuzun bozulduğunu ya da bozulmaya başladığının işareti diyebiliriz. Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir.
Ben 3 adet kavanoz kullandım pancarları kavanozlara koyalım. Üzerine sirkeyi 3 kavanoza pay edelim sarımsakları aralarına serpiştirelim tuzu ılıyan pancar suyunun içine ilave edelim eritelim. İsteğe göre kırmızı acı biberi kırarak aralarına koyabilirsiniz ben koymadım kavanozlara pay edelim.
Pancarları yıkayıp bir çorba kaşığı sirke ile suda haşlayın. Pancarlar yumuşadıktan sonra süzülür ve üzerine soğuk su dökülür. Pancarları soğumaya bırakın. Pancarlar soğuduktan sonra onları soyup iri gözlü bir rende üzerine rendeleyebiliriz.
Bunun için pancarlara ön haşlama yapmadan kabuğunu ince soyup, küp şeklinde doğrayın. Bir kavanoz içine doğradığınız pancarları koyun. Üzerlerine tuz, sirke ve içme suyu ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Haşlamadan pancar turşusu uzun sürede olacaktır.
Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir. Pancarı dilimleyip, tuz, karabiber, limon suyuyla ve baharatlarla sağlıklı bir atıştırmalık hazırlanabilir. Kırmızı pancarları bütün veya dilimlenmiş olarak kızartabilir ya da buharda pişirilebilir.
Kırmızı pancar turşusu, pancar salatası, pancar çorbası, pancar yemekleri hatta keki, pastası gibi tariflerle kırmızı pancar tüketmenin bir çok yolu var.
-Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir. Pancarı dilimleyip, tuz, karabiber, limon suyuyla ve baharatlarla sağlıklı bir atıştırmalık hazırlanabilir.
Soğuk suda ağır ağır haşlamak hem renklerini hem de lezzetini korumasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle pancarların üzerine sıcak suyu ilave etmeden soğuk su ekleyerek haşlamaya özen gösterin.
Şeker oranı yüksek bir sebze olduğundan, pancar suyunun da aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, "Çalışmalara göre çok yüksek besin değeri nedeniyle haftada 2 gün, yarım veya bir bütün pancar ya da aynı aileden pazı, ıspanak, kinoa tüketimi önerilmektedir.
Pancarlar güzelce yıkanır, kabukları soyulur, rendelenir. Havuç rendelenir, maydanoz ince doğranır, turşu küp doğranır, yağ, limon, tuz ilave edilir. Ezmeden iyice karıştırılır. Afiyet olsun.
Pancarlar yumuşayınca ayrı bir yerde karıştırdığınız sirke, tuz ve rendelenmiş sarımsakları karıştırın ve üstlerine dökün. Ardından altını kapatıp soğumaya bırakın. Ve soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!
Kırmızı pancarları kavanozlara yerleştirdikten sonra her üç kavanoza ayrı ayrı olacak şekilde önce birer tatlı kaşığı kaya tuzu ve birer çay kaşığı toz şeker koyun. Daha sonra her üç kavanoza ayrı ayrı olacak şekilde yarımşar çay bardağı üzüm ya da elma sirkesi koyun.
Kırmızı pancar turşusu da yüksek C vitamini içerdiği için bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle kış aylarında ve hastalık dönemlerinde pancar turşusu tüketimi doktorlar tarafından önerilir. Yaş ilerledikçe bilişsel fonksiyonlar azaldığından kırmızı pancar turşusu da bunu düzenler.
Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir. Turşusunu yapacağınız sebzelerin taze ve diri olmasına özen gösterin. Turşu kurarken sofra tuzu değil kaya tuzu tercih edin.
Pancarları haşladığınız suya sirke ve tuzu ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın, Suyu kavanozlara paylaştırın (az gelirse üzerlerini kapatacak kadar kaynayıp soğumuş su ekleyebilirsiniz), Kapaklarını kapatıp oda sıcaklığında güneş görmeyen bir yerde 5-7 gün bekletin.
Karışık sebze turşuları, lahana turşusu, salatalık turşusu ve yeşil zeytin turşusu probiyotik özellik taşıyabilir. Ancak açıldıktan sonra buzdolabında saklanarak, en fazla üç ay içinde tüketilmelidirler.''
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri