Şarabın litresi 600-1000 kalori enerji verir. A, B ve C vitaminlerinin yanısıra vücudumuz için gerekli 13 temel minerali içerir: Kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, klor, kükürt, demir, bakır, manganez, çinko, iyot ve kobalt. Özellikle B vitamini şarapta önemli miktarda bulunur.
Kırmızı şarap, kan damarlarının çeperlerinde bulunan yağ oluşumunu ve buna bağlı olarak da kalp krizini önlemektedir. Bunama ve Alzheimer hastalığını da önlediği söylenen şarap bunu, içeriğinde bol miktarda bulunan ve resveratrol adı verilen antioksidana borçludur.
Kanın akışkanlığını artırarak kalp krizi riskini azaltıyor. Şarap, sadece kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı değil, diğer hastalıklara karşı da koruyor. Örneğin, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve antioksidan maddeler sayesinde kanser hastalıklarına karşı korunmamızı sağlıyor.
Oğuz Önder, kan yapımında demirin temel bir girdi olduğunu vurguladı. Ancak sanıldığının aksine şarap, üzüm ve pekmezin kan yapıcı özelliklerinin demir içeriklerin düşük olması ve bitkisel kökenli demirin kana daha az geçmesi nedeniyle sınırlı olduğunu söyledi.
Alkol alıyorsanız belli bir miktar kırmızı şarap kalp dostudur. İçerdiği resveratrol ve catechin nedeniyle antioksidan özelliği olan kırmızı şarap, damar duvarını korur ve iyi kolesterolün (HDL) yükselmesine yardımcı olur. Günlük olarak, kadınlarda 1, erkeklerde 2 kadehten fazla tüketilmemesi tavsiye olunur.
İlgili 30 soru bulundu
Kırmızı şarap
Vücudun dinlenmesine yardımcı olan antioksidanlardan resveratrol içerir. Cinsel ilişki boyunca kan akımına ve cinsel organlara kan akışını sağlamada yardımcı olur. Süper seks için en iyi içeceklerden birisidir.
Kırmızı şarabın kadınlarda vücudun anahtar alanlarına kan akışını arttırdığını söyleyen İtalyan araştırmacalar, güçlü bir antioksidan olan (sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içeren) kırmızı şarabın az içilirse kalbe faydalı olduğunu ve aynı zamanda güçlü bir afrodizyak içerdiğini belirtti.
Yapılan çalışmalar günde bir kadeh şarap içmenin hem erkeklerde hem de kadınlarda birçok kardiyovasküler hastalığın oluşmasını önlediğini onaylamıştır. Ayrıca her gün içilen bir kadeh şarap demans, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıkların tedavi süreçlerinde de olumlu etkiler göstermiştir.
Bazı uzmanlar "orta düzeyde tüketimi" 150 ml bardak hacmi ile kadınlar için günde bir bardak şarap ve erkekler içinse günde iki bardak şarap olarak belirtir.
Araştırma BMC Cell Biology isimli dergide 17 Ekim 2017'de yayımlandı. Kırmızı şarap, siyah çikolata, kırmızı üzüm ve yaban mersininde doğal olarak bulunan bir maddeden elde edilen "reversatrol" isimli kimyasal yaşlı hücrelere enjekte edildiğinde hücrelerin yeniden gençleştiği gözlemlendi.
Alkol tüketimi, ağız, yemek borusu, bağırsak, meme ve karaciğer kanserleri için risk faktörüdür. Ağız ve yemek borunuzu kaplayan hücreler özellikle alkolün zararlı etkilerine karşı hassastır.
Özet: Besinler açısından, kırmızı ve beyaz şarap aynı değerdedir. Bununla birlikte, kırmızı şarabın biraz daha yüksek vitamin ve mineral seviyeleri vardır. Üzüm çekirdeği ve tohumlarıyla fermente olduğu için, kırmızı şarap çeşitli sağlık yararları sunar. Fransız paradoksunun arkasında yatan şarap, kırmızı şaraptır.
Anti-Pıhtılaşma ve Kan Sulandırıcı Özellik
Amerikan Kimya Derneği'ne göre, şarabın içeriğinde bulunan fenoller, kan damarları boyunca trombosit birikmesini yani kan pıhtısı oluşumunu önlemektedir. Hatta şarabın kan inceltme ve yoğunluğunu azaltma konusundaki etkileri, aspirini geçmiş durumdadır.
ETTEKİ DEMİR DAHA FAZLADIR
"Sanılanın aksine şarap, üzüm ve pekmezin kan yapıcı özellikleri, demir içeriklerin düşük olması ve bitkisel kökenli demirin kana daha az geçmesi nedeniyle sınırlıdır. Et ve sakatatta ise daha yüksek oranda demir bulunur.
Yoğurt, peynir, turşu, çiğ sucuk, ekmek, bira, şarap, kımız ve kefir besinsel probiyotik kaynaklarıdır. Prebiyotikler ise bu yararlı mikroorganizmaların aktivitesini arttıran, çoğalmalarını kolaylaştıran, sindirilmeyen karbonhidratlardır.
10- Bir kadeh şarap iyi gelir: Küçük oranlarda alınan alkol (maksimum 0,2 litre şarap ya da bir kadeh bira) uyku getirir. Ama dikkat; fazla alkol uyku kalitesini azaltır.
İçki içtikten sonra içilen suyun insanı daha fazla sarhoş ettiğine inanılıyor. Oysa, alkol alırken su içmemek büyük bir hata. Sabah kalktığınızda, akşam tükettiğiniz içkinin size kendini baş ağrısıyla hatırlatmasını istemiyorsanız, en az içtiğiniz şarap kadar su da tüketmelisiniz.
Şarap mezelerinin her zaman deniz ürünü ya da peynir çeşidi olması gerekmez. Izgara sebzeler, şarküteri ürünleri, tavuk ile yapılan mezeler, makarna, risotto, füme et ve yeşil sebzeler de şaraba en iyi şekilde eşlik eder.
Etil alkol, içkinin temel maddesi. Zaman zaman başka amaçlarla da, örneğin sanayide de kullanılıyor. Yani pahalı ve tehlike seviyesi biraz daha düşük. Metil alkol ise, ucuz, insan sağlığı için ise tamamen zararlı.
Özellikle yağlı yiyecekler yemek, alkolün emilimini azaltır. İçilen her alkollü içkiden sonra bir bardak alkolsüz içki içilmeli. Örneğin her kadeh şaraptan sonra bir bardak su içilebilir.
1- Alkol alındıktan sonra sabah saatlerinde yaşanan baş dönmesini ve sersemliği azaltmak için ayran ve maden suyunu karıştırarak için. Soda ve ayran hem mide bulantınızı geçirecek, hem de iyon dengenizi düzenleyecektir.
Alkolun vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir.
Hafif bir alkol tüketimi, libidoyu ve rahatlığı arttıracağı için daha keyifli seks yapılmasına olanak sağlar. Özellikle şarap, likör, absinthe ve bira, seksten önce az miktarda tüketildiği takdirde sekse iyi gelir. Kadınlarda en etkili içki şaraptır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri