Çirleme. Kırşehir yöresel yemekleri listemizde sırada Kırşehir mutfağının en farklı yemeği yer alıyor. Farklı çünkü bir çeşit et yemeği olan çirleme kuru kayısı ve kuru üzüm gibi meyvelerle yapılıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Yöreye özgü bitki ve sebze yemeklerinden, Gulik Yemeği, Mantar Yemeği, Döğme Çorbası, Döğme Pilavı, Gulik Çorbası, Guriz Yemeği ile kurutulmuş sebze yemekleri sayılabilir.
Kırşehir'in en çok bilinen yemeği düğün çorbasıdır fakat kimisine göre Kırşehir denilince akla ilk gelen yemek tandırda pişen çömlek paçadır. Diğer yemekleri ise; Dövme, çullama, topalak, madımak, Kırşehir köftesi ve boranidir.
Kırşehir Köftesi Kırşehir yöresel yemekler listemize, en meşhur köftelerinden Kırşehir köftesi ile başlıyoruz. Besmeç adıyla da bilinen köfte, yağsız kıymadan ve esmer düğür denilen kısırlık bulgurla yapılıyor. Yoğrulan malzemelerle şekil verilen köfte, genellikle fırında ya da soba üzerinde pişiriliyor.
Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biridir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır. Gelen ek ayrılmadan yazılır. Bu kelime genellikle kırşehir, Kır şehir şeklinde yanlış yazılmaktadır.
1 Temmuz 1957'de çıkarılan 7001 sayılı kanunla Kırşehir yeniden il olmuştur. Bu yeni düzenlemede Kırşehir'e Çiçekdağı, Kaman ve Mucur bağlanmıştır. Hacıbektaş ve Avanos ise Nevşehir'e dahil edilmiştir. Akpınar (1987), Akçakent (1990), Boztepe (1990) yılında Kırşehir'in yeni ilçeleri olmuştur.
Oniks Taşı, Kırşehir ile özdeşleşmiş bir hediyelik üründür ve tarihsel olarak hemen her Kırşehirli'nin evinde veya iş yerinde Oniks Taşından yapılmış bir obje bulunduğu bilinmektedir. Kırşehir Çullaması, un, tavuk, tavuk suyu ve tereyağı ile hazırlanır.
Konumu: İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde yer alır.Yüzölçümü 6530 km2.dir, Kabaca bir paralel kenarı andıran ilin toprakları ülke topraklarının binde 8'i, iç Anadolu Bölgesi topraklarının yüzde 2,9'u kadar olup, yüz ölçüm büyüklüğü bakımından 53. sıradadır. İlin matematiksel konumu, 38°50'-39°50' Kuzey ...
Denizli'nin meşhur yemekleri arasında; Yen Böreği, Kuyu Kebabı, Yaprak Sarma, Arabaşı, Zeytinyağlı Patlıcan Gömme, Katmer, Çiğ Dolma, Patlıcanlı Kapama, Çaput Aşı, Biber Tatari, Börülce Böreği, Cızlama, Sucuklu Un Karıştırması, Cerpleme, Pekmezle Kabak Aşı, Hamur Dolması ve Yoğurtlu Köfte yer almaktadır.
Isparta'ya gelindiğinde mutlaka denenmesi gereken yemeklerin başında ise; yufka ekmeği, bakla borani, banak, şalgam aşı, sazan dolması, Tatar mantısı, dirgit, zıplak, Yalvaç keşkeği ve Yalvaç güllacı gelmektedir. Isparta, Güller Şehri olduğundan, burada gül şerbeti, gül çayı ve gül lokumu da mutlaka denenmelidir.
Dadaş , Erzurum yöresinde yerleşik veya menşe-i olarak bu yörenin insanını ya da özellikle bu yöreye ait bir folklör oyunu olan Erzurum barlarını oynayan oyunculardan her birini ifade eder. Bu sebeple dadaş ifadesi üzerinde fikir beyan edenler, bunu Erzurum ve bar sözcükleriyle ilişkilendirirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri