Çirleme. Kırşehir yöresel yemekleri listemizde sırada Kırşehir mutfağının en farklı yemeği yer alıyor. Farklı çünkü bir çeşit et yemeği olan çirleme kuru kayısı ve kuru üzüm gibi meyvelerle yapılıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Nevşehirli Sadrazam Damat İbrahim Paşa zamanında büyük bayındırlık hareketine girişilmiş imaretler, camiler medreseler ve çeşmeler yapılmıştır. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Nevşehir; Niğde iline bağlı kaza, 20 Temmuz 1954 tarihinde 6429 sayılı Kanun ile İl statüsüne kavuşmuştur.
Kayseri Yağlaması 12.07.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biridir. Özel isim olduğu için büyük harfle yazılmalıdır. Gelen ek ayrılmadan yazılır. Bu kelime genellikle kırşehir, Kır şehir şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Konumu: İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde yer alır.Yüzölçümü 6530 km2.dir, Kabaca bir paralel kenarı andıran ilin toprakları ülke topraklarının binde 8'i, iç Anadolu Bölgesi topraklarının yüzde 2,9'u kadar olup, yüz ölçüm büyüklüğü bakımından 53. sıradadır. İlin matematiksel konumu, 38°50'-39°50' Kuzey ...
Süzme, un ve yumurtayla yapılan yoğurt nam-ı diğer ayran çorbası, bölgenin sevilerek içilen bir yöresel lezzeti olarak dikkat çekiyor.
1 Temmuz 1957'de çıkarılan 7001 sayılı kanunla Kırşehir yeniden il olmuştur. Bu yeni düzenlemede Kırşehir'e Çiçekdağı, Kaman ve Mucur bağlanmıştır. Hacıbektaş ve Avanos ise Nevşehir'e dahil edilmiştir. Akpınar (1987), Akçakent (1990), Boztepe (1990) yılında Kırşehir'in yeni ilçeleri olmuştur.
Alma, armut, erik, ceviz ve üzüm az miktarda da kayısı, kiraz, vişne ve şeftali yetişir. Zerdalisi ve “balbaşı” denilen pekmezi meşhurdur. Kırşehir ekonomisi tarıma dayanır.
Diyarbakır'a geldiğinizde deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında, kaburga dolması, mumbar, nardanaşı, ayvalı kavurma, meftune, duvaklı pilav, patlıcan dizme, cartlak kebabı (ciğer kebabı), habenisk, mahlepli Diyarbakır çöreği gibi lezzetler var. Finalde de burma kadayıf ve tabii ki karpuz.
Kayseri'nin yöresel yemeği şebit, hamurların üst üst dizilmesi ile aralarına kıymalı harç eklenerek hazırlanır.
şebit. iç anadoluda (kayseri civarı) yapılan yöresel yemek. pizzayla mantı karışımı bir yiyecektir *.
Ekmeğiyle doyurucu, kıymalı harcıyla besleyici ve sarımsaklı yoğurduyla ferahlatıcı bir tarif. Önden gazpacho gibi soğuk bir çorba ve yanında bir çeşit yeşil salata ile tek kelime ile mükemmel bir iftar menüsünün damaklarda iz bırakan ana yemeği olacaktır.
Alabalık tesisleri ve mısır pancar üretimiyle ünlü kentte, hamsili yemekler ve Çerkez mutfağından lezzetlerle bol bol karşılacağınızdan emin olabilirsiniz. Düzce'nin yöresel yemekleri listesinde, kentte denemeden dönmemeniz gereken lezzetleri yer alıyor.
Cumhuriyetin ilanı ile Niğde'nin Konya vilayetinden ayrılarak müstakil vilayet statüsüne kavuşması en önemli gelişmedir.
Antalya denildiğinde ilk akla gelen lezzetler arasında piyaz vardır. Genellikle tahinli piyaz tüketilse de, et ve balık yemeklerinin yanında barbunya piyazı da ikram edilir. Portakal cenneti olarak bilinen Antalya, portakal reçeli ile ünlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri