Kabaklarınızı tazeyken alıp kış ayına yemek isteyebilirsiniz ya da daha uzun süre taze yemek için saklayabilirsiniz. Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.
Dilimlediğiniz balkabağını bol suyla durulayın ve kağıt havlu yardımıyla kurutun. Tamamen kuruyan kabak dilimlerini buzdolabı poşetine yerleştirin. Her poşete, bir pişirimlik koymaya özen gösterin. Ardından poşetin ağzına düğüm atarak buzluğa yerleştirin.
Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
Doğranmış, rendelenmiş, halka halka veya küp küp olacak şekilde dilimlenmiş taze kabakları dondurmak mümkün olmaktadır. Yazın mevsiminde doğru şekilde dondurulan kabakları kış mevsimi boyunca, tıpkı yaz aylarında olduğu gibi lezzetli bir şekilde tüketmek mümkündür.
İlgili 18 soru bulundu
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Rendelenmiş, doğranmış ya da halka halka ya da küp küp dilimlenmiş biçimde taze kabak dondurmak mümkündür.
Bir tencerede su kaynayın ve kabakları kaynayan suya koyup 2 dakika kadar bekleyip ardından içi buzlu suyla dolu bir tencereye koyun. Burada da 2 dakika beklettikten sonra porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetine kaldırın. İstediğiniz zaman kullanmak üzere buzluğa atın.
Kabak nasıl kurutulur? Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali.
Kabak çok çabuk kurur. Etkili sıcakta,en geç iki gün içerisinde kabaklar kuruyacaktır. Kuruyan kabakları temiz bir bez torba içinde kuru bir yerde saklayın. Cam bir kavanoza da koyabilirsiniz.
Kabaklar ise buzlukta 9 ay boyunca taze olacak şekilde saklanabilmektedir.
Ocağın altı kısık bir şekilde kaynar kaynar kavanozlara doldurulur. Önceden suda kaynatılan kapaklar güzelce kapatılıp ters çevrilir. Bir gece bu şekilde beklenir. Ertesi gün kapaklar kontrol edilip serin bir yerde muhafaza edilir.
Sebzeler. Dolmalık biber, havuç, fasulye, ıspanak, mantar, bezelye, kabak, mısır, brokoli gibi sebzeler dondurulabilir. Doğal olarak yüksek bir su içeriğine sahiplerse, dondurmadan önce püre haline getirilmeleri, sotelenmeleri veya pişirilmeleri en iyisidir.
Balkabağını yıkadıktan sonra önce ikiye, sonra dörde bölün. Çekirdeklerini çikarmak için geniş bir kaşık kullanın. Balkabaklarının çekirdeklerini çıkardıktan sonra atmayın çünkü çekirdekleri de yenilebilir ve çok da besleyicidir. Balkabağının iç tarafı aşağı gelecek şekilde ızgaraya koyun.
Bal kabağının dış kısmındaki yeşil kalın kabuğu bıçakla güzelce temizleyin. Ardından kullanacağınız boyutta küpler haline getirin. Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın.
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralıklarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.
Kabakta Sulama
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır.
Kabak bitkisi gübreyi çok sever. O yüzden çiftlik gübresi de kullanılabilir.
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Soğanı uygun bir tencerede zeytinyağı ile birlikte şeffaflaşana kadar soteleyin. Ardından kabakları tencereye ekleyin ve limonu kabakların üzerine sıkıp, pirinci ilave edin. Daha sonra tuz ve toz şeker serperek karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
Kabak Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır? Kabaklar güzelce soyulur, ince ince dilimlenir. Bir borcamın içine alınır, üzerlerine sıvı yağ ve tuz ilave edilip iyice karıştırılır, fırına verilir. Fırında üzerleri kızarana kadar bekletilir.
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Püf noktası: kabakların buzu 5-10 dakika içinde çözülüyor o esnada tencerenizi ağzı kapalı veya açık farketmiyor o iki elinizle tutup kaldırıp nazik bir şekilde çevirir gibi hafif sallıyoruz tencereyi bu işlem kabakların buzu çözüldüğünde düzgün bi şekilde tencereye yerleşmesini sağlıyor hiç çatal kaşık kullanmaya ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri