Kabaklarınızı tazeyken alıp kış ayına yemek isteyebilirsiniz ya da daha uzun süre taze yemek için saklayabilirsiniz. Kabağı buzdolabında ya da dondurucuda saklayabilirsiniz.
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bir tencerede su kaynayın ve kabakları kaynayan suya koyup 2 dakika kadar bekleyip ardından içi buzlu suyla dolu bir tencereye koyun. Burada da 2 dakika beklettikten sonra porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetine kaldırın. İstediğiniz zaman kullanmak üzere buzluğa atın.
Kabaklar ise buzlukta 9 ay boyunca taze olacak şekilde saklanabilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Doğranmış, rendelenmiş, halka halka veya küp küp olacak şekilde dilimlenmiş taze kabakları dondurmak mümkün olmaktadır. Yazın mevsiminde doğru şekilde dondurulan kabakları kış mevsimi boyunca, tıpkı yaz aylarında olduğu gibi lezzetli bir şekilde tüketmek mümkündür.
Püf noktası: kabakların buzu 5-10 dakika içinde çözülüyor o esnada tencerenizi ağzı kapalı veya açık farketmiyor o iki elinizle tutup kaldırıp nazik bir şekilde çevirir gibi hafif sallıyoruz tencereyi bu işlem kabakların buzu çözüldüğünde düzgün bi şekilde tencereye yerleşmesini sağlıyor hiç çatal kaşık kullanmaya ...
Bütün bal kabağını oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay ve buzlukta 1 sene saklayabilirsiniz. Eğer dilimlenmişse oda sıcaklığında 1 gün durabilirken, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 8 aya kadar dayanabilir. Pişmiş bal kabağı oda sıcaklığında yalnızca 1 gün dayanabilirken, buzlukta 10 aya kadar saklanabilir.
Balkabağını yıkadıktan sonra önce ikiye, sonra dörde bölün. Çekirdeklerini çikarmak için geniş bir kaşık kullanın. Balkabaklarının çekirdeklerini çıkardıktan sonra atmayın çünkü çekirdekleri de yenilebilir ve çok da besleyicidir. Balkabağının iç tarafı aşağı gelecek şekilde ızgaraya koyun.
Kabak yemeği buzlukta saklanır mı? Üzerine küp küp doğradığımız kabaklarımızı ekleyip 10 dk. Kadar kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyunca buzdolabı poşetlerine paylaştırıp buzluğa atabilirsiniz.
Kabaklar yıkanıp rendenin iri kısmında rendelenir. Ben 2 kabakla yapıyorum mücveri o yüzden 2 kabak rendesini bir poşete koydum. Havasını pipetle alıp dondurucuya yerleştiriyorum. Kullanacağım zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika bekletip çözülünce kullanıyorum.
Sıvı yağda çok yakmadan dikkatlice kızartıyoruz. Borcama veya yayvan bir tabağa alıyoruz. İyice soğuyunca bir kaba veya poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz. Buzluğunuzda yer varsa kaba koyarsanız ezilmez daha iyi olur.
Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.
Sebzeler. Dolmalık biber, havuç, fasulye, ıspanak, mantar, bezelye, kabak, mısır, brokoli gibi sebzeler dondurulabilir. Doğal olarak yüksek bir su içeriğine sahiplerse, dondurmadan önce püre haline getirilmeleri, sotelenmeleri veya pişirilmeleri en iyisidir.
Ocağın altı kısık bir şekilde kaynar kaynar kavanozlara doldurulur. Önceden suda kaynatılan kapaklar güzelce kapatılıp ters çevrilir. Bir gece bu şekilde beklenir. Ertesi gün kapaklar kontrol edilip serin bir yerde muhafaza edilir.
Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın. Poşetlerin ya da saklama kabının üzerine bu işlemi yazdığınız tarihi de not ederek buzluğa kaldırın.
Kabak bozulduğu nasıl anlaşılır? Bildiğiniz gibi balkabağının içi sert bir dokuya sahiptir. Eğer yumuşamış ve dağılıyorsa bu bozulduğu anlamına gelir. Bütün bal kabağında olduğu gibi dilimlenmiş halinde de küflenmiş bal kabağını hemen çöpe atmalıyız.
Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Buzu çözülen kabak düzeltilir, altı açılıp köpüğü gidene kadar kavrulur ,sonra tekrar kısık ateşte yumuşayıp pişene kadar beklenir. Sonra afiyetle yaz lezzetinde hormonsuz organik kabak yemeğimiz yenilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri