- Bazı ürünlerin içindeki metil alkol oranının olması gerekenden düşük olduğu Odamızca yapılan deneyler ile saptanmıştır. - Hava sıcaklığı -12 oC`nin altına düştüğünde arabalarda kullanılan bu cam suyu antifrizlerinin donması mümkündür.
Suyun donma noktası sıfır derece olduğuna göre, yukarıda belirttiğimiz miktardaki bir tuzlu suyun donma noktası -9.3 derece olacaktır. Kış için üretilen cam suları da aynı bu prensip ile çalışır. Suyun içerisinde etilen glikol, metanol, propil alkol veya benzeri bir madde bulunur ve saf suyun donma noktasını düşürür.
SİLECEK SUYUNUN DONMAMASI İÇİN NE YAPMALI? Özellikle soğuk kış şartlarında cam suyu antifrizi, suyun donmasını engeller ve daha iyi performans alınmasını sağlar, her benzinciden özel antifrizli cam suyu temin edebilirsiniz.
Motoru çalıştırıp biraz gezersen motorun sıcaklığıyla cözülecektir. Cok masraf açmaz en fazla motorla depoyu değişirsin...
Kullanılabilir ancak, soğuk kış aylarında cam suyunun derecesinin düşüreceği için kışlık cam suyuna yazlık cam suyu ilave edilmesini tavsiye etmiyoruz. Ancak mevsim geçişlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.
İlgili 32 soru bulundu
- Bazı ürünlerin içindeki metil alkol oranının olması gerekenden düşük olduğu Odamızca yapılan deneyler ile saptanmıştır. - Hava sıcaklığı -12 oC`nin altına düştüğünde arabalarda kullanılan bu cam suyu antifrizlerinin donması mümkündür.
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Sakıncası yok bence çok yararlı, kışın motor için bile önemli zaten kışın silecek suyuna antifiriz konulur... Donmayi önleyen ürünler var. Onlardan kullanmani tavsiye ederim.
Silecek suyu deposuna eklemeden önce hava sıcaklığı talimatlarına uymanızda yarar var. Aksi takdirde silecek suyu aracınızın su kanallarında donarak hasara neden olabilir. Tasarruf etmek için konsantre halde satın aldığınız mavi cam suyu ürünlerini saf suyla karıştırarak kullanabilirsiniz.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz..
Antifriz ile Buz Çözme: Sileceklerde kullandığımız antifrizli sular da buz çözmede işe yarıyor. Burada dikkat edilmesi gereken, hazır antifrizli silecek suları kullanmak gerektiğidir. Radyatör sistemlerinde kullanılan antifrizi silecek suyuna eklediğimiz takdirde boya ve plastiğe zarar verebilir.
1 galonluk şişeyi ( 1 galon = ~3.7 litre ) su ile doldurun. Bir yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanı ekleyin. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin. Bu metodu sadece soğuk havalarda kullanmanızı tavsiye ederiz.
Kısaca; – Antifrizli oto cam suyu hava sıcaklığına göre su ile ayarlanabilir. – Kış aylarında, çok soğuk zamanlarda ve olumsuz hava şartlarında kesinlikle su ile karıştırılmaz. – Yüksek sıcaklıklarda ise antifirizli oto cam suyunu su ile seyreltebilirsiniz.
Sirke ve suyu karıştırarak buzun üzerine sıkın ve camı temiz cam silme beziyle silin. Buzlar kısa sürede çözülecektir. Tuz: Tuz, karla mücadelede en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Cam silme bezinin içerisine 2 avuç tuz koyun ve camı hafif hareketlerle bastırmadan silin.
problem olmaz. Eğer "cam suyu antifirizinin" içindeki maddenin kaynama noktası düşükse sorun oluşturur. Yani motor ısındığında motorun olmadık yerlerinde basınç oluşturabilir veya hava yaptırabilir.
Sirke: Araba camı üzerindeki buz temizleme yollarından bir tanesi de sirkedir. Püskürtme işlemi ile uygulanabilir. 3/1 olacak şekilde (1 ölçek sirke & 2 ölçek su) sirke ve suyu karıştırarak boş cam-sil kutusunun içine koyun. Buzun üzerine sıkmaya başlayın ve camı silin.
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Cam suyunun içerisine biraz yumuşatıcı biraz da sirke koyarak camlarınızın daha temiz ve uzun süre toz tutmasını bir nebze olsa engelleyerek azaltmış olacaksınız. Ayrıca sirke leke tutmaz ve oluşmuş lekeleri kolayca çıkartır.
Daha çok kalite açısından değişiklik gösterirler. Kaliteli bir antifriz, suyun donma derecesini indirmeli aynı zamanda kaynama derecesinin yükselmesini sağlamalıdır. Cam suyu arabanın ön camı ve arka camını yıkayan sudur. Yaz aylarında şebeke suları ya da saf suları kullanılabilir.
Ancak, cam suyunun moor suyuna Ne kadar konulduğuna bağlı olmakla birlikte, Antifrizli cam suyu suyun donmaması ve camı güzel silmesi için formüle edilmişken. Motor antifrizi ise hem motor suyunun donmaması, hemde motor sıcaklığını almasına yönelik formüle ediliyor. Yani birbirinden farklı sular ve kimyasallar.
Antifriz, ısı transferi yapabildiği için suyun donma noktasını düşürür ve kaynama noktasını yükseltir.
Hocam silecek cam suyu kesinlikle zarar vermez,ama hazne büyüktür dediğim gibi 1 şişe boşaltın gerisini su dökün en iyi yöntem budur. Deterjan filan karıştırmayın derim.
Yassı püskürtme için uygundur. Kullanımı: Cam suyu kabına direk dökülebilir. Seyretmek istenirse 1'e 1 ölçü kullanılabilir.
Cam suyu (ayrıca silecek sıvısı, ön cam yıkama sıvısı olarak da bilinir), motorlu taşıtlar için, araç sürülürken ön camın, ön cam sileceği ile temizlenmesinde kullanılan bir sıvıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri