Kanaat Lideri kavramı, psikolojik bir kavram olup, fertlerin ve toplumların anlama ve kavrama farklılıklarından ötürü, bir gruba veya topluluğa sosyal mesajları veya sosyal olayları, onların anlayacağı ve kavrayacağı dilde anlatan liderdir. Kanaat lideri, kendi grubu gibi yaşar.
Kıt kanaat (geçinmek) DEYİMİ AÇIKLAMASI
Yoksulluk içinde, zar zor ve güçlükle (geçinmek). “Bir zamanlar biz de kıt kanaat geçiniyorduk.”
Az, Yetersiz (Duygu, Söz Vb.)
elindekinden hoşnut olma durumu, kanaat, kanaatkârlık.
Kanaat, Sigwart'a göre emin olma duygusudur. bir hareket biçimine götüren bir düşünce yolu bulmalıdır; hakim bu tecrübeyi (olayı), fikren tekrar ortaya koyabil melidir ki, kanaat suçunun varlığının sorumluluğunu ka bul edebilsin.
İlgili 41 soru bulundu
Kanaat, kişinin elindekilere razı olma, başkalarının elindekine göz dikmeme olarak tanımlanır. İnsanın sahip olduklarıyla yetinmesinin ve kanaatkâr olmasının kişiyi hırs, tamah, hazlara düşkünlük gibi mal ve dünya tutkusundan uzaklaştırdığı belirtilir.
Hoşnutluk; bir davranıştan, bir durumdan ya da birinden memnunluk duymak, şikayetçi olmamak. Hoşnut olma durumu. Halinden memnunluk duyan bir insanın bulunduğu fiziksel ve ruhsal durum hoşnutluktur.
Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) kavramı devletten devlete değişmekle birlikte, genel olarak kamusal kaynakları kullanmak yoluyla ekonomik alanda faaliyet gösteren Devlet Kuruluşlarını ifade eder.
Sesli Sözlük - kavrayışı az, anlayışı kıt; yenilikleri benimseyecek yetenekten yoksun (kimse)
[1] Aptal, anlayışı kıt.
Kıt kanaat birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Kıt kanaat ne demektir? Birleşik kelimeler meydana gelirken dilbilgisi kuralları göz önünde tutulmuştur. Türk Dil Kurumu da yürüttüğü detaylı incelemelerini bu kıstaslara göre gerçekleştirir.
Az, yetersiz (duygu, söz vb.)
Kanaatkâr ifadesi az mal ile yetinen kişileri tarif etmek için kullanılıyor. Elindeki mal ile idare eden kişilere kanaatkâr deniyor.
Türk Dil Kurumu açısından baktığımız zaman bu kelimenin Türkçe karşılığı, 'Bilinmeyen, bilinmedik' şeklinde öne çıkıyor.
mükerrem teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı
(Osmanlı Dönemi) Hürmet ve tâzim edilen. İkram olunmuş. Muhterem.
Kelime Anlamı: Müphem kelimesi, anlaşılması zor, belirsiz veya açık olmayan bir şeyi ifade eder. Genellikle net olmayan veya anlamı belirsiz olan bir konuyu tanımlamak için kullanılır. Kökeni: "Müphem" kelimesi Arapça kökenlidir.
(ﻣﻨﺘﺜﺮ) sıf. (Ar. intiѕār “saçılmak, dağılmak”tan munteѕir) Etrâfa saçılan, dağılan, dağılmış, dağınık: Meşcerin sîne-i sükûnunda / Müntesir iltimâ-ı sâf-ı kamer (Tevfik Fikret).
Kişinin yaptığı, söylediği veya tanık olduğu olay ve eylemleri, yapmamış veya olmamış gibi davranmasına yadsımak deniyor. Eş anlamlısı olarak da inkâr etmek kabul ediliyor. Bir eylemi görmediği, şahit olmadığı veya bir sözü duymadığı, söylemediğini belirtmek, yaptığını saklamak olarak geniş anlamı bulunuyor.
Kanaat, verilene razı olmak ve elde olanla yetinmek demektir. Bu tanım-lamadan, kanaatin, çalışmayıp tembellik yapmak olduğu anlamı çıkartılmama-lıdır. Kanaat, çalışıp gayret göstermeyi, fakat neticede az da olsa ele geçen rızka razı olmayı gerektirir.
Anlamı: "Menfaat" kelimesi, bir kişinin veya bir grubun yararına veya çıkarına olan şeyi ifade eder. Bu kelime, birinin ihtiyaçlarını karşılayan veya ona avantaj sağlayan bir şeyi tanımlamak için kullanılır. Menfaat, kişisel veya toplumsal olarak bir şeyden fayda sağlama anlamında kullanılabilir.
[1] Aptal, anlayışı kıt.
Kıt kelimesi için karşılık olarak bir zıt anlamlı sözcük Türk Dil Kurumu kapsamında geçerli şekilde değerlendirilir. Pek çok durum ya da nesneden fazlasıyla olan ve gereğinden fazla bulunan unsur olarak bol kelimesi öne çıkar. Bu kelime adına zıt anlamlı olarak bol sözcüğü değerlendirilir.
i. (< kıy-mık) Çok küçük, ucu sivri tahta veya kemik parçası: “Parmağına kıymık battı.” Camdan keskin, kıldan ince kılıcın / Bir zehirli kıymık gibi beynimde (Necip F. Kısakürek).
Peygamber'in ifade ettiği gibi, “Kanaatkâr olmak, nimetin kıymetini en çok bilen kimse olmak” demektir. Kanaatkâr kişi, nimetin nasıl kazanıldığını bilen, israftan kaçınan ve tutumlu olan kimsedir.
"büyük şeyleri elde edebilmek için önce küçük şeylerle yetinmek gerekir" anlamında kullanılan bir söz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri