“Kuantum mekaniği” (Almanca; "quantenmechanik") ifadesi Max Born, Werner Heisenberg, ve Wolfgang Paulil'nin aralarında bulunduğu birkaç fizikçi tarafından Göttingen Üniversitesinde 1920'lerin başında üretilmiştir, ve ilk olarak Born'un 1924 tarihli"Zur Quantenmechanik"makalesinde kullanılmıştır.
1900: Max Planck, kara cisim ışımasını kuantumlanmış enerji yayımı ile açıkladı, kuantum kuramı böylece doğmuş oldu.
Kuantum Alan Teorisi'nin tarihsel gelişiminin, 21. yüzyıla kadar öğretici olduğu söylenebilir. Bu sahanın ilk başarısı olan elektromanyetik alanın kuantizaysonu, bir fizikçi olan Stefan Weinberg'in sözleriyle, hala başarılı olan bir kuantum alan teorisinin Paradigmatik (dizbilimsel) örneğidir.
Kuantum mekaniği (Quantum mechanics; kuantum fiziği, kuantum teorisi, dalga mekanik modeli ve matris mekaniği olarak da bilinir), kuantum alan teorisi de dahil olmak üzere, fizikte doğanın özelliklerini atomik ölçekte tanımlayan temel bir çerçeve ve teoridir.
Planck, Kuantum Kuramı'nı geliştirdi ve Termodinamik yasaları üzerine çalıştı. Kendi adıyla bilinen Planck sabitini ve Planck ışınım yasasını buldu. Ortaya attığı kuantum kuramı, o güne değin bilinen fizik yasaları içinde devrimsel ve çığır açıcı nitelikteydi.
İlgili 28 soru bulundu
Kuantum fiziği kanıtlanmaktan ziyade günümüz teknolojilerinde kullanılmaktadır. Kuantum sensörler : frekans, elektrik – manyetik alan ve sıcaklık gibi fiziksel nicelikleri oldukça hassas şekilde ölçebilir. Ayrıca, kuantum sensörler değişik uygulamaları ile uydulardan uçaklara kadar farklı alanlarda kullanılabilir.
Evrendeki her şey atomlardan oluşur ve vücudumuzda dahi milyarlarca atom bulunur. Kuantum fiziği atom altı parçacıkların ve atomların hareketlerini dalgalar olarak tanımlar. Kuantum kuramı, atom ve atom altı düzeyde madde ve enerjinin doğasını ve davranışını açıklayan modern fiziğin teorik temelidir.
Kuantum mekaniği, en küçük parçacıklarla ilgilenen fizik dalıdır. Fiziksel dünyada çok garip gibi görünen bazı sonuçlara yol açar. Atomlar ve elektronlar ölçeğine indiğinizde, nesnelerin günlük boyutlarda ve hızlarda hareketini ve davranışlarını tanımlayan klasik mekanik denklemlerinin çoğu işe yaramaz hale gelir.
Kuantum Düşünce, bize kişiler arası iletişimin en derin boyutunu sunar. Ortak insanlık alanında gerçekleşen bu iletişim, derin ve etkili bir uzlaşma sağlar. Bu yöntemle, beden dili ve sözel iletişimden daha da etkili bir şekilde düşüncelerimizin direkt muhataba ulaştırabiliriz.
Kuantum düşünce tekniği tam olarak bir bilim olan kuantum fiziğinin isminden yararlanmaya çalışan bir sahtebilimdir.
Kuantum anlayış; Bilinç altının programlanmasıyla insanın kendi hayatını sonsuz olasılıktan arzu ettiği parçacık haline dönüştürebilen enerjiye sahip olduğu savunulur.
Kuantum Teorisi'nde de görülmektedir. Kuantum Teorisine göre, evrende insan kendi başınadır ve insana göre anlam kazanan bir doğa söz konusudur. Diğer bir ifadeyle, doğanın ölçütü bile insanın kendisidir.
Enerji veya maddenin en küçük parçacıklarına kadar araştıran bir bilim dalıdır. Olasılıklar ve etkileşimler üzerine kurulu bir gerçekliğe işaret eder. Kişinin isteklerini ve amaçlarını dinleyerek bir rota oluşturur.
Kendisi tarafından bulunan ve bilim dünyasında yeni bir çığır açan kütle-enerji denkliği formülü E = mc2 dünyanın en ünlü denklemi olarak adlandırılmıştır. Fizik ve matematik alanına sağladığı katkılardan dolayı ve fotoelektrik etki yasasının keşfi sebebiyle 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.
Galileo'nun görelilik teoremine göre uzaydaki zaman geometrisi 3 boyutlu alan geometrisinden daha ileridedir. Tüm bu çalışmalardan ötürü Galileo'ya astronomi biliminin babası ve modern fiziğin babası denilmektedir.
KATIHAL FİZİĞİ ANABİLİM DALI
Katı hal fiziği, katı madde veya katı maddelerin kuantum mekaniği, kristalografi, elektromanyetizma ve metalürji gibi yöntemlerle incelenmesidir. Yoğun madde fiziğinin en büyük dalıdır.
Düşüncelerimiz güçlü bir enerji kaynağıdır.
Öncelikle, kuantum düşünce teknikleri ile iç görü ve öz farkındalık düzeylerini yükseltebiliriz. Kendimize yönelik daha fazla anlayış ve empati geliştirerek mental ve duygusal dengeyi sağlarız. Kendimize ve çevremize dair gözlemler yaparak, zihnimize sürdürülebilir bir prangalarla şekil verebiliriz.
Kuantum kuramına göre: “Bir arada, bir sistem içinde etkileşmiş olan parçacıklar ayrılsalar dahi ışık hızından daha hızlı bir şekilde –anında- etkileşmelerini sürdürürler”. Demek oluyor ki anında ve uzaktan etkileşme söz konusudur.
Einstein; Tanrı'yı, tüm yönleriyle evrenin ve doğanın düzeninde ve rasyonalitesinde açıkça gördüğünü ifade etmiş ve bunu da “kozmik din” olarak açıklamıştır. Bu sebeple de rastgelelik ve kaosun doğanın bir parçası olmadığını ifade etmiş ve bunu da “Tanrı zar atmaz” şeklinde aktarmıştır.
Bell eşitsizliği deneysel olarak test edilebilir ve 1972'de Stuart Freedman ve John Clauser'ın öncü çalışmaları ve 1982'de Alain Aspect'in deneyleri ile başlayan çok sayıda ilgili deney yapılmıştır.
Quantum teorisine göre ışık sadece elektro-manyetik dalga olarak değil, boşluktaki ışığın hızıyla ilerleyen foton adı verilen parçacıkların akımıdır. Bu parçacıklar bildiğimiz bilardo topları gibi değil, dalga fonksiyonunun sınırlı bölgedeki dağılımlarıyla tanımlanan kuantum mekaniği parçacıkları olarak düşünülmelidir.
Kuantum Mekaniği ya da diğer adıyla kuantum fiziği ; atom ve atom altı parçacıkları inceleyen bir bilim dalıdır.
Her gün bunlarla uğraşan fizikçilere bile alandaki bazı konular hem ilginç hem de mantıksız gibi görünebilir; fakat kuantum, özünde anlaşılamaz, sınanmamış veya tutarsız bir saha değildir. Tam tersine, insanlığın geliştirdiği en güçlü teorilerden birisi, Kuantum Teorisi'dir.
Kuantum düşünce tekniğinde ise, derin düzeyde atom altı alanda etkili olabilecek tarzda, yaratıcı bir düşünce biçimi oluşturulur. Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel davranış kalıplarını kurgulayarak kişiye sözel ve imgesel oluşumlar yüklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri