Alan Kullanımı: Küçükçekmece Gölü'nün çevresi eğitim, araştırma ve konut amaçlı yerleşim alanlarıyla çevrilidir. Gölde balık avı yapılmaktadır ve kıyısında balıkçı barınakları bulunur. ÖDA'nın kuzeyinde çayır ve fundalıklarla kaplı meralarda azalmakla birlikte hayvancılık yapılmaktadır.
"Gölde sadece gümüş, kefal ve kaya balıkları yaşıyor"
Küçükçekmece Gölü'nde yaşayan su canlısı tür sayısının 1950'li yıllarda oldukça fazla olduğunu dile getiren Albay, ama şu anda gölde sadece gümüş, kefal ve kaya balıkları gibi sadece kirli suya dayanıklı balıklar yaşadığını aktardı.
Sıkıntı yok balıklarda.” dedi. Küçükçekmece Gölü'nde inceleme yapan ekipler, göle girilmemesi ve balık tutulmaması konusunda uyarılarda bulundu. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof.
Milattan sonra 557 yılında meydana gelen büyük deprem sonucu yıkıldığı sanılan Bathenoa adlı kentin küçükçekmece Gölünün altında olduğu düşünülmektedir. Yapılan arkeolojik araştırmalarda bu kentin özelliklerini taşıyan bazı kalıntılar bulunmuştur.
İstanbul'un 15 km batısında, deniz seviyesinde yer alır. Denizden, kıyı boyunca taşınan kum ve çakılların meydana getirdiği sığ bir kıyı oku ile ayrılır. Ancak bu dil, doğu ucunda gölün ayağı olan dere ile kesintiye uğrar. Bu dere gölün fazla suyunu Marmara Denizi'ne boşaltır.
İlgili 35 soru bulundu
“Küçükçekmece gölü kimyasal atık ve organik maddelerce kirlenmiş ve ölü bir göl haline gelmiştir. Ayrıca, göl suyu tuzlu su niteliğinde olup, içme suyu kaynağı olarak kullanılmamaktadır.
Çatalca yöresinden güneye doğru inen derenin (Karasu, Delice Çayı) aşağı çığırının yükselen deniz seviyesi altında kalmasıyla koy halinde oluşmuş, sonra önü, koyun orta kısmında çakıl, kum ve kil gibi maddelerin meydana getirdiği bir dil ile tıkanmıştır.
Durugöl (ya da Durusu, Terkos), İstanbul'da bir göldür. İstanbul'un kuzeybatısında, kente yaklaşık 40–50 km uzaklıktadır. Lagün kökenlidir ve az tuzludur. Gölün denizden yüksekliği +4,5 ile -2 m arasındadır.
Küçülçekmece gölü sahilinde çocuk oyun alanları, tenis kortu, basketbol sahası, yürüyüş parkuru, seyir iskelesi, spor ve egzersiz alanlarıyla, halen yenileme çalışmaları devam eden, güzel bir sahil parkı.
İstanbul balık tutma alanları arasında Avcılar ve Ambarlı da öne çıkıyor. Avcılar sahili genişliği sayesinde olta balıkçılığı için ideal. Ancak bu bölgede tekne balıkçılığı ile daha çok çeşit yakalandığı aşikar. Avcılar sahilde yer alan Atatürk evi ve Mendirek kayalıkları, balık tutmak için daha çok tercih ediliyor.
İstanbul'da deniz balığı avlamya müsait lokasyonlardan bahsettik. Avrupa Yakası'nda Terkos Gölü ve Büyükçekmece Gölü göl balıklarının bulunduğu yerlerdir. Tatlı su balığı avlamak istersen Anadolu Yakası'nda Riva Deresi'nin çevresindeki piknik alanları ve Ömerli Barajı ve çevresi tercih edilebilir.
Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır. Sonbahar aylarında balık avı 12:00 ile 18:00 arasında olmalıdır.
İstanbul Küçükçekmece'de başta olmak üzere kentin batı yakasında meydana gelen yoğun yağış ile birlikte Küçükçekmece Gölü taştı. Kentin bir çok yerinde metro istasyonlarını su bastı. Mehmet Akif Mahallesi bir gecekondu sel nedeniyle yıkıldı.
İstanbul'un en kritik ekolojik alanlarından biri olan Küçükçekmece Lagünü; yaklaşık 400 bin yıldır çok farklı habitatlara ev sahipliği yapıyor. Dünyanın sayılı lagünlerinden olan Küçükçekmece, İstanbul'un yarınına ışık tutmak için tüm İstanbulluları bekliyor.
Küçükçekmece, İstanbul'un batısında aynı adlı gölün çevresinde kurulmuş bir ilçedir. Batısında Avcılar ve Küçükçekmece Gölü, Kuzeyinde Başakşehir, Doğusunda Bahçelievler ve Bağcılar, Güneyinde Bakırköy ve Marmara Denizi vardır.
Açıklama: Balık Gölü Taşlıçay ilçesine 26 km, Doğubayazıt ilçesine 60 km. mesafede olup iki ilçe sınırları içerisinde kalmaktadır. Denizden yüksekliği 2241 m. Olup Türkiye'nin en yüksek rakımlı göllerinden biridir.
Küçükçekmece Gölü yer altından deniz suyu ile bağlantılıdır. Bu sebeple suyu, Büyükçekmece Gölü'ne göre tuzludur.
Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi idari olarak Ankara, Konya ve Aksaray illeri sınırları içindedir. Tuz Gölü; İ Anadolu Bölgesi'nde, doğudan Kızılırmak Masifi, güneyden Obruk, batıdan Cihanbeyli ve kuzeyden Haymana platolarıyla çevrili çukur alanın kuzeydoğusundaki en alçak bölümünde yer almaktadır.
Van Gölü, Bitlis ili sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu, bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşmuş bir volkanik set gölüdür. Çok sayıda koyu bulunan Van Gölü'nün yüzölçümü 3.713 km²'dir.
İSKİ, Büyükçekmece Gölü'nden su alımına ara verildiğini açıkladı. Artı Gerçek - Büyükçekmece Gölü'ne su sağlayan Çamaşır deresi büyük oranda kurudu. Suyun çekilmesiyle birlikte gölün bazı kısımları bataklığa dönerken bazı kısımlarında toprakta çatlaklar oluştu.
Büyükçekmece Gölü kuruyor, artık İstanbul'a su verilmiyor - YouTube. İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı İSKİ verilerine göre yüzde 18.3'e geriledi. Büyükçekmece Gölü'nün doluluk oranı ise yüzde 3.76 olarak ölçüldü. Göle su sağlayan Çamaşır deresi büyük oranda kurudu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri