Küf önleyici boyalar, marka ve modellerine göre pek çok çeşide ayrılır. Bu çeşitlerden ilki; antibakteriyel küf önleyici boya seçenekleridir. Antibakteriyel modeller, küf oluşumunun engellenmesinin yanında bakteri oluşumunu da önleyerek sağlıklı bir kullanım sunar.
Akrilik ve su bazlı boya, duvarlarda 8 farklı bakteri, küf ve mantar oluşumunu önler.
Rutubet için hangi boya kullanılır? Rutubeti gidermenin pek çok yolu vardır. Ancak Nem ve Rutubet için özel olarak üretilen, üstelik muadillerine göre de Kokusuz özelliğiyle Dryfix NM-S 10 kullanabilirsiniz. Ama boya öncesinde, duvarların su etkileşiminin tamamen kesilmesi gerekir.
Antibakteriyel boya olarak da bilinen rutubete dirençli boya, uygulandığı yüzeydeki bakterileri içerisinde bulunan biyosit kimyasalı ile öldürerek o bölgede oluşması muhtemel olan rutubetin veya küfün meydana gelmesini önler.
Polisan Elegans Küf Ve Mantar Önleyici Tavan Boyası 3.5 Kg. Akrilik kopolimer bağlayıcı esaslı, tam mat ve pürüzsüz görünüşlü su bazlı, kokusuz, teneffüs etme özelliği olan, kapatma gücü ve extra beyaz tavan boyasıdır. Çatlama, kabarma ve dökülme yapmaz. Uygulandığı yüzeyde mantar ve küf oluşumunu önleyen yapıdadır.
İlgili 38 soru bulundu
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Tavandaki küfün engellenebilmesi için belirli aralıklar ile evin havalandırılması evde yalıtım problemi varsa bir an önce bu probleimin çözülmesi gerekir . Tavanın temizlenmesi pek mümkün olmasa da küf oluşan kısımların çamaşır suyu ile temizlenmesi küfün üremesini ve yayılmasını engelleyecektir .
Uygulama öncesi, Rutubet Önleyici Duvar sıvası yaklaşık olarak 1 lt. su ile karıştırılır. Daha sonra, Rutubet Önleyici Duvar Sıvası, çelik mala yardımıyla duvara uygulanır. Önceliklik olarak, ince bir katman uygulanır, bu katman kuruduktan sonra, 2 kat olacak şekilde uygulanması tavsiye edilir.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Çamaşır suyu kullanmak küf mantarlarını öldürecektir ve tekrar ortaya çıkmasını engelleyecektir. Çamaşır suyu uyguladığınız bölgeyi 10 dakika gibi süreyle bekletin. Son bir işlem daha... hafif ıslak kalan küflü bölgeyi kuru bir bezle tekrar silin.
Evde, ofiste, binalarda hemen hemen her yerde nem yüzünden oluşan küflere rastlayabilirsiniz. Siz de bu küf sorunuyla karşı karşıyaysanız ve düzenli sildiğiniz halde bile kurtulamıyorsanız küflü duvara boya işlemi uygulayabilirsiniz. Yapacağınız boya işlemi küf oluşumunun tekrar etmemesinde önemli bir rol oynar.
Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Nefes alabilirliği, su ve nemin boya yüzeyinden kaçmasına izin verir ve boya içindeki silikon su buharını ittiği için nemin geçmesini önler.
Mükemmel alkali ve nem dayanımı sayesinde duvarlarda rutubet ve nem oluşumunu engeller, varsa yok eder.
Küflü duvarı temizlemelisin
Küflü duvara boya yapmadan önce küf oluşumunun meydana geldiği duvarı küften arındırarak tamamen temizlemelisin. Aksi taktirde küf oluşumuna sebebiyet veren mikro organizmalar üremeye devam eder ve sadece boyama ile küfün neden olduğu kötü görüntü kapanmaz.
Astar uygulamasından 2 saat sonra su ile hacmen %10 inceltilmiş DYONEM rulo ile 2 kat veya yoğuşmayı önleme etkisini artırmak için 3 kat uygulanır. Düzgün uygulama yapabilmek için tek yönde tarama yapılmalı, fazla taramadan kaçınılmalıdır. Katlar arası en az 6 saat beklenmesi önerilir.
İyi bir havalandırma ve iklimlendirme sistemi iç mekanlarda nem ve rutubetin birikmesini önler. Havalandırma sistemi evin hava dolaşımını sağlayarak nemin yoğunlaşmasını ve rutubetin oluşumunu azaltır. Ayrıca iklimlendirme sistemi nem seviyesini kontrol ederek iç mekanlardaki rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Nem boyasını iyice karıştırdıktan sonra, katlar arası 8 saat bekleyerek, saten rulosuyla hasarlı yüzeye 2-3 kat sürer. Son olarak, duvar boyasını yüzeye uygular. Nemli alan küçük bile olsa, duvarın tamamı boyanması görüntü açısından en sağlıklısı olacaktır.
Uygulama metodu: Orijinal ambalajındaki ISONEM MS 82 kapağı açılarak 3 dakika iyice karıştırılmalıdır. Karıştırma işlemi bittikten sonra mevcut yüzeye ürün inceltilmeden fırça, uygun bir püskürtücü ya da özellikle sentetik epoksi rulo ile uygulama yapılması tavsiye edilir.
Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir.
-Dekoratif amaçla kullanılabilir. -Isı ve ses yalıtımı sağlar. -Nem ve rutubeti önler.
1 bardak ılık su içinde 1 kaşık klorlu ağartıcıyı çözdürün. Karışan sıvıyı, bir sprey şişesi içinde muhafaza edip kullanabilirsiniz. Küf lekesinin olduğu bölgeye birkaç defa püskürtme işlemi uygulayın ve bir bez yardımı ile lekenin üzerinde dairesel hareketler çizerek temizleyin.
Evde rutubet olması sebepleri arasında evin su yalıtımının iyi yapılmamış olması ilk sırada yer alıyor. Ayrıca banyo gibi ıslak alanlardaki havalandırmanın yetersiz olması da rutubet oluşumuna sebep oluyor. Tavan ve duvarların sürekli nemli kalması sebebi ile küf hızla ortaya çıkıyor.
Suyun miktarı az olduğu için alt katın banyo tavanında küf oluşmasına sebep olur. Banyonun tavanında küf oluşması olmadan önce, rutubet şeklinde görülür. Su sızıntısı devam ettikçe küf oluşmaya başlar. Suyun miktarı biraz fazla olursa, tavanda boya kabarması meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri