Rutubet kaldırılma İşleminden Sonra, boya Başlasın Daha sonra, küf dayanıklı boya ile boyanmadan önce herhangi bir duvarı Kilz tipi bir ürünle astarlamalıdırlar.bunlar astarlama ve boyama görevlerini kendi başınıza yürütüyorsanız atmanız gereken adımlardır.
Küflü duvarı temizlemelisin
Küflü duvara boya yapmadan önce küf oluşumunun meydana geldiği duvarı küften arındırarak tamamen temizlemelisin. Aksi taktirde küf oluşumuna sebebiyet veren mikro organizmalar üremeye devam eder ve sadece boyama ile küfün neden olduğu kötü görüntü kapanmaz.
Akrilik ve su bazlı boya, duvarlarda 8 farklı bakteri, küf ve mantar oluşumunu önler.
Çamaşır suyu kullanmak küf mantarlarını öldürecektir ve tekrar ortaya çıkmasını engelleyecektir. Çamaşır suyu uyguladığınız bölgeyi 10 dakika gibi süreyle bekletin. Son bir işlem daha... hafif ıslak kalan küflü bölgeyi kuru bir bezle tekrar silin.
Rutubet için hangi boya kullanılır? Rutubeti gidermenin pek çok yolu vardır. Ancak Nem ve Rutubet için özel olarak üretilen, üstelik muadillerine göre de Kokusuz özelliğiyle Dryfix NM-S 10 kullanabilirsiniz. Ama boya öncesinde, duvarların su etkileşiminin tamamen kesilmesi gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Küf önleyici boyalar, marka ve modellerine göre pek çok çeşide ayrılır. Bu çeşitlerden ilki; antibakteriyel küf önleyici boya seçenekleridir. Antibakteriyel modeller, küf oluşumunun engellenmesinin yanında bakteri oluşumunu da önleyerek sağlıklı bir kullanım sunar.
İnsan sağlığına zararlı madde içermeyen, kokusuz bir tür olan rutubet için boya seçenekleri, yüksek kapama özelliği ile daha önce oluşmuş küf lekelerini de kolayca kapatır. Evin içindeki genel rutubete ve nem oluşumuna karşı duyarlı olmanız ve küf önleyici boya tavsiyesi almanız önerilir.
Duvardaki küfleri temizleme ve lekeleri çıkarmak için çamaşır suyunu bir sprey kutusuna boşaltarak küflü bölge yüzeyine püskürtün. Yüzeyi temizledikten sonra aynı işlemi sırasıyla durulama bezi ile silip, bir süre bekledikten sonra temiz ve kuru bir bez yarımı ile kurulayarak hijyenik hale getirebilirsiniz.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
İki su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve karıştırın. Yine bir sprey şişesi yardımıyla karışımı, daha önce sirke döktüğünüz yüzeye sıkın. Bir ovma teli ile küflü bölgeyi ovalayın. Su ile duruladıktan sonra temizlenen küflü yere sirke sıkın ve bırakın.
Antibakteriyel boya olarak da bilinen rutubete dirençli boya, uygulandığı yüzeydeki bakterileri içerisinde bulunan biyosit kimyasalı ile öldürerek o bölgede oluşması muhtemel olan rutubetin veya küfün meydana gelmesini önler.
Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Nefes alabilirliği, su ve nemin boya yüzeyinden kaçmasına izin verir ve boya içindeki silikon su buharını ittiği için nemin geçmesini önler.
Küf, nemi seven bir organizma olarak nemli ve havasız alanlarda büyür. Bu durum, özellikle banyo, mutfak, kiler gibi yerlerde yaygındır. Rutubet ise bir nem sorunudur ve havadaki su buharının yoğunlaşarak sıvı formda biriktiği bir durumu ifade eder.
Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Uygulandığı alandaki ısıyı dışarıya çıkarmazken, dışarıdaki havanında içeri girmesini engeller. Bu sayede tam bir ısı yalıtımı sağlamış olur. Özel makinesi ile uygulanan köpük, rutubet ve nem için en etkili kalıcı çözümdür. Ayrıca uygulama sonrası hemen etkisini göstererek rutubeti engeller.
İyi bir havalandırma ve iklimlendirme sistemi iç mekanlarda nem ve rutubetin birikmesini önler. Havalandırma sistemi evin hava dolaşımını sağlayarak nemin yoğunlaşmasını ve rutubetin oluşumunu azaltır. Ayrıca iklimlendirme sistemi nem seviyesini kontrol ederek iç mekanlardaki rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Daha etkin bir uygulama için; Sitemizden temin edebileceğiniz sprey şişede bulunan RUTUBET SOLÜSYONU ile duvar spreylenmelidir En az 12 sa beklenerek, üzerine RUTUBET ÖNLEYİCİ DUVAR SIVASI uygulanıp, üzerinede KÜF & RUTUBET BOYASI uygulaması yapılabilir.
Küflü duvarı boyama işleminde ucuz boya tercih edilmemeli, iki farklı boyayı karıştırmak gibi bir hata yapmamalı ve küfe özel bir boya tercih edilmelidir. Nedir bu küfe özel boyalar? Piyasada sadece sorunlara özel üretilmiş boyalar vardır. Bu boyalar antibakteriyel özellik taşır ve küf veya rutubet oluşumunu engeller.
4) Karbonat & Beyaz Sirke
Bu sorunu da şimdi hep beraber çözeceğiz. Derin bir kap içinde bir paket karbonat ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Bu karışımı sprey şişe içine alarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Banyo duvarında oluşan küf lekesinin üzerine karışımı sıkarak 10 dakika kadar bekleyin.
Siyah küfü temizlerken doğru temizleyiciyi kullanmanız önemlidir. Küfü öldürmek için antifungal özellikli bir temizleyici kullanmalısınız. Eğer siyah küfünüz oldukça fazla ve yüzeylerde köklü bir şekilde yayılmışsa profesyonel bir temizlik hizmeti almanız gerekebilir.
Bu durumda rutubetli duvar nasıl kurutulur sorusuna cevap olarak havalandırma yöntemi düşünülebilir. Kış aylarında bile günde iki ya da üç kere kısa aralıklar pencerelerin açılması gerekmektedir. Sonbahar aylarında bu süre biraz daha uzatılmalıdır. Yaz aylarında ise uzun süre pencereler açık kalarak ev hava almalıdır.
Uygulama metodu: Orijinal ambalajındaki ISONEM MS 82 kapağı açılarak 3 dakika iyice karıştırılmalıdır. Karıştırma işlemi bittikten sonra mevcut yüzeye ürün inceltilmeden fırça, uygun bir püskürtücü ya da özellikle sentetik epoksi rulo ile uygulama yapılması tavsiye edilir.
Öncelikle eğer hava şartları kısa sürede istediğin hale gelecekse, bu durumda yağmur sonrası duvar boyası için zeminin kurumasını bekleyebilirsin. Bu da yağmurun kesilmesinin ardından 6-8 saatlik bir bekleme süresi anlamına gelecektir. Bu süre aslında boyama işlemi için değil, astarlama işlemi içindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri