ELEMENTEL SIVI KÜKÜRTÜN FAYDALARI Ürünler için istenmeyen birçok haşere ve böcek türünü bitkiden uzak tutar.
Toz kükürt ve kül karışımı sinek, böcek, arı gibi kanatlıların bitkilere zarar vermesini engelleyeceği gibi larva oluşumları, kurtçuk oluşumlarını da engeller. Bu bağlamda bitkinin çürümemesi ve zarar görmemesi için oldukça faydalı bir yöntem olduğu söylenebilir.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar.
Bahçeye veya yılanı uzaklaştırmak istediğiniz herhangi bir yere kirpi salabailirsiniz. Yılanlar genellikle keskn kokulardan hoşlanmazlar bu nedenle bulunduğu bölgelere kükürt ve kireç koymak onları bulundukları ortamdan tamamen uzaklaştıracaktır.
Bu değerlendirme faydalı mı? Teşekkür Ederiz. Ürün 25 kg lik paketlerdedir akrep,yılan,fare vb hayvanların uzaklaştırması amacıyla kullanılır. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürtün yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır.
Kokusuz ve tatsız bir katı madde olan kükürt, güneş ışığında görülebilen ve keskin ve boğucu bir kükürt dioksit (SO2) gazı oluşturan mavi bir alevle yanar. Biraz daha açık mavi bir alevi vardır ve SO2 gazı zehirlidir. H2S gazı da zehirlidir ve herhangi bir zehirlenme meydana gelir ise aniden bayılırsınız.
TOZ KÜKÜRT,SARI KÜKÜRT, . Sürüngenlere kovucu etki oluşturur. Yılan veya kertenkele üzerinde kovucu etki yapar .
Kükürt, bitkilerin kök bölgesinden besin maddelerini daha rahat almasını sağlar. Meyvelerin kalitesini artırır ve muhafazada direnç kazandırır. Toprak yapısını iyileştirerek fazla gübre kullanımını önler.
Toprağın PH'ını düzenler. Bitkinin kök ve gövdesini güçlendirir. Bitkinin tepe ve kök gelişimine doğrudan etkilidir. Toprağa kükürt uygulanması durumunda fosfor ve diğer iz elementlerin alımını kolaylaştırır.
Kükürt tozu, ardıç katranı yılanları kovucu etkiye sahip. Sarı kükürt tozları dökülerek yılanların bu kokulardan etkilenerek alana gelmemesi sağlanabilir. Yılan bu kokuları sevmez. Ne yapacaklar evlerin kenarlarına nohut ekebilirlerse nohut kokusu da yılanlar ister istemez uzaklaştıracaktır."
Kükürt Gübrelemesi
Kükürtlü gübrelerin özellikle yağışlı bölgelerde ilkbaharda uygulanması önerilir.
Gıdalara uygulanan kükürtleme işleminde, toz kükürt tuzları yakılarak kükürt dioksit (SO2) elde edilir. Bu gaza maruz bırakılan meyveler gazı absorbe ederler. Kükürt dioksit, meyvenin yapısında bulunan su içerisinde çözünerek sülfüroz aside dönüşür.
Özellikle kimya ile tarım endüstrisinde kükürt en çok kullanılan ürünler arasında yer alır. Gübre ve gübre katkılarında da kükürt kullanılır. Ayrıca havai fişek ve deterjanların yapısında da kükürt elementine rastlanmaktadır. Kükürt sentetik olarak üretilen reçinelerde de kullanılır.
Sinek, bit, pire, tahtakurusu, hamam böceği, tatarcık v.s. haşerata karşı kullanılır.
Kükürt gidermek bir maddeyi bileşiminde bulunan kükürtten ya da bir sülfürden arındırmak (dökme demirde bulunan kükürt kireç ferromanganez ya da sodyum karbonat katılarak giderilir).
Toz kükürtün toprakta çözünürlüğü üç ila dört yılı bulmasına karşın sıvı kükürt, iki ila dört hafta içerisinde etkin güce ve verime ulaşır. Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde, ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir. Organik tarımda, toprak ıslahı için izin verilen ender maddelerden biridir.
Hem meyve hem de sebze üretiminde çiftçilerimizin başvurduğu ürünlerden biri olan sıvı kükürt, turunçgil tarımında, şeker pancarı yetiştiriciliği, buğday, marul, domates, nohut üretiminde kullanılıyor.
Kükürtü bir tenekeye koyun ve altına delikler açın.Haftada bir kere fidenin üstüne serpin. Küçük bir miktar kükürt de fidenin gövdesine serpilebilir. Hasat ve saklama, lezzetin iyisi meyve bitkisinde tamamen olgulaşana kadar kaldığında oluşur.
Kükürt bağ dokularına, deri ve tırnak gelişimine oldukça olumlu etkileri olan bir maddedir. Kan şekerinin kontrolünü sağlamak, vücutta bulunan toksinleri temizlemek ve safra üretimine de katkıda bulunmak kükürdün faydaları arasındadır. Saçların gelişimi için de mutlaka kükürde ihtiyaç duyulur.
Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar. Hastalığa toleranslı olan bitki çeşitlerinin ortama ekilmesi külleme hastalığı ile mücadele için tercih edilen yöntemlerden biridir.
Hazırlama: Kükürt havanda iyice ezilerek kalsiyum karbonat ile karıştırılır. Üzerine vazelin azar azar ilave edilir. Bir kapsülde kayın ağacı katranı ile potas sabunu tektür oluncaya kadar karıştırılır, sonra her iki karışım birleştirilir, iyice homojenize edilir.
* Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz. * Arılara ve balıklara tehlikesizdir. * Yağ tatbikatlarından en az bir ay sonra kükürt uygulaması yapılmalıdır. * Çok sıcak (30 C üstünde) ve kurak havalarda ilaçlama yapmayın.
Baş dönmesi, görme bulanıklığı, öksürük gibi etkilerden bilinç bulanıklığı, baygınlık, solunum depresyonu ve ölüme kadar zararlı sonuçları olabilir. Yine kükürt ve hidrojen sülfür gibi gazların korozif yani yakıcı etkileri vardır.
Kükürt dioksit gözler, mukoza zarları, cilt ve solunum yollarında tahrişe neden olur. Ayrıca yüksek düzeyde maruz kalınması bronkospazm, pulmoner ödem, bronş inflamasyonu, laringeal spazm ve ödeme yol açabilir. Kükürt dioksit için antidot bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri