(1) De ki: "Ey inkârcılar! (2) Ben sizin tapmakta olduğunuz şeylere tapmam. (3) Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. (4) Ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
Kafirun Suresi kötülüklerden korunmak amacı ile Allah'a sığınmak için okunan surelerden biridir. Maddi ve manevi açıdan güçlenmek isteyen Müslümanların bu sureyi düzenli olarak okuması gerekmektedir.
"Kafirun", inkarcılar anlamına gelmektedir. Kafirun suresi adını, ilk ayeti kafirlere hitapla başladığı için bu şekilde almıştır. Kafirun Suresi Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, yazılışı, meali, fazileti, tefsiri ve diğer merak edilenler içeriğimizde yer alıyor.
Evlatlarının hayırlı olmasını dileyenlerde sık sık kafirun suresini okumaktadır. Kötülüklerden emin olmak, Allah'a sığınmak için de okunan surelerdendir. Maddi ve manevi yönden kuvvetlenmek için tekrar tekrar okunacak sırlara vakıf bir sure olarak bilinmektedir.
Salih Sütçüoğlu: “Kulya eyyühe'l-Kâfirun” Sûresini namazda yanlış okursak kâfir olur muyuz?” Din-i Mübin-i İslâm'da böyle bir hüküm yoktur. Hangi sûreyi, hangi âyeti, hangi manaya gelecek şekilde olursa olsun ve ister namazın içinde, ister dışında olsun sehven yanlış okuyan birisi kâfir olmaz.
İlgili 35 soru bulundu
KAFİRUN SURESİ NE ZAMAN, NEREDE VE NEDEN OKUNUR? Kafirun suresinin özellikle gece uyumadan önce okunması oldukça hayırlıdır. Bu sureyi okuyan kişiler, Kur'an'ı Kerim'in çeyreğini okumuş gibi olurlar. Bunun yanında surenin düzenli okunması Müslümanların şirkten uzaklaşmasına yardımcı olacaktır.
Kafirun suresini kişi abdestsiz olarak ancak ezber etmişse okuyabilir. Kur'an-ı kerimi açarak, eline alarak, bakarak abdestsiz olarak okunamaz. Fakat ezberlenmişse sabah akşam sürekli okunması sırlarına erişebilmek açısından önemlidir.
İnkarcı kafirlerin bir gün peygamber efendimize gelerek bir yıl kendi ilahlarına tapınması karşılığında onlarında bir sene Allah'a inanmalarını teklif etmişlerdir. Bu olay üzerine Kafirun suresi indirilmiştir.
Bunlardan bir tanesi sık sık tekrar etmektir. İlk ayeti en az üç defa tekrar ettikten sonra ikinci ayete geçilir. Bu ayet de üç kez tekrarlandıktan sonra ilk ayet ile birlikte okunarak yeniden tekrar edilir. Bu şekilde yapılan tekrarlar ezberlemeyi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
Kafirun Suresi Konusu ve Hikayesi Hakkında
Kafirun Suresinde anlatılan Hz. Peygamberin müşriklerin taptığına tapmayacağı onların da Peygamberin taptıklarına tapmayacaklarıdır. Yani burada müminlerin sadece bir Allah' a kulluk etmeleri gerektiği vurgulanmaktadır. Allah' a ortak koşulamayacağı anlatılmaktadır.
Namazlarımızı kılarken öğle namazının sünnetinde, ikindi namazının sünnetinde, yatsı namazının sünnetinde Kafirun suresini okuyabiliriz. Ayrıca vitir namazımızın 1.Rekatında Kafirun süresi okunabilir.
Peygamber'in namazlarda sıkça okuduğu sûreler arasında yer alır.
Kâfirûn Sûresinin Fazileti
Peygamber'in namazlarda sıkça okuduğu sûreler arasında yer alır. Onun sabah ve akşam namazlarının sünnetlerinde, tavaf namazında ve vitir namazından sonra oturarak kıldığı iki rek'atlık namazda İhlâs ve Kâfirûn sûrelerini okuduğu rivayet edilmiştir (Müslim, “Ṣalâtü'l-müsâfirîn”, 98).
Kevser Suresi, hemen her derde deva ve her sıkıntıya çözüm olabilecek bir suredir. Sureyi gün içerisinde Allah'ın sevgisini kazanmak ve sevap kazanmak içinde okumak gerekir. Ayrıca kötülüklerden ve düşmanların şerrinden korunmak için okunabilir. Bir diğer fazileti de bereket ve bolluk getirmesidir.
Hümeze Suresini iftiradan, kötü insanın şerrinde, alay konusu olmaktan, arkadan konuşmaktan ve kem gözlerden korunmak için okunması tavsiye edilir. İslam alimlerine göre her gün 7 defa Hümeze Suresi okuyan kişi nazar ve kötü gözden muhafaza olacağını rivayet eder.
yüz dokuzuncu suresi. ayrıca Münabeze, Beraet, ibadet. Din ve ihlas adları da verilmiştir. öte yan- dan ihlas ve Kafirün süreleri ihlaseyn (iki ihlas) şeklinde de anılmaktadır.
KUR'AN-I KERİM | 603. Sayfa | Kâfirûn Sûresi.
İbn Kesir, ilgili ayetin tefsiri).
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Kafirun Suresi adetli iken sadece Allah rızası için ya da Allah'ı zikretmek için okunabilir. Ancak adetli iken bu surenin Kur'an'dan okunması haramdır.
Hata ile veya unutarak yanlış okunması hâlinde ise; a. Yanlışlık kelimelerin harekelerinde ise manada bir değişiklik olsa da namaz bozulmaz. b. Yanlışlık durak yerlerinde yapılırsa; yani durulacak yerde geçilip geçilecek yerde durulursa, manasında değişiklik olup olmadığına bakılmaksızın namaz bozulmaz.
Hata ile veya unutarak yanlış okunması hâlinde ise; a) Yanlışlık, kelimelerin harekelerindeyse manada değişiklik olsa da namaz bozulmaz. b) Yanlışlık durak yerlerinde yapılırsa manasında değişiklik olup olmadığına bakılmaksızın namaz bozulmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri